Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Agania 18:44, 08 kwi 2016

To weekend efektownie rozpoczęty
Buziak Renatu
ryska 18:44, 08 kwi 2016

Agania napisał(a)
Uwielbiam Twoje macrofoty, tulipanów połacie, muszę je zobaczyć jak zakwitną

Dzięki ale dzisiaj się nie przykładałam: obiektyw kitowy, zimno, bez słońca takie pstryki tylko były i do domku szybciutko.
Jak zakwitną to będę focić i z bliska i z daleka Pozdrowionka
ryska 18:50, 08 kwi 2016

Agania napisał(a)
To weekend efektownie rozpoczęty
Buziak Renatu

Żeby tylko trochę cieplej było, również buziaki wysyłam
jona 19:50, 08 kwi 2016

ryska napisał(a)
i stale kwitnące begonie stale kwitnące

Macham i lecę zobaczyć co u Was

W tym roku spróbuję przezimować, bo te maleństwa z siewu trochę mnie irytują.
Przypaliłam siane heliotropy podczas hartowania. Dobrze, że mam jeszcze sadzonki z takiego przechowywanego zimą w doniczce. Te ładne

Wiosny już dużo . I ta świeża zieleń w ogrodzie
Ivvvona 21:37, 08 kwi 2016

Niebawem tulipanki pokażą cały swój urok, będzie co podziwiać. Na jutro zapowiadają deszcz a mnie ciągnie do ogrodu. No ale cóż, deszcz też się przyda. Miłego weekendu
ryska 21:48, 08 kwi 2016

jona napisał(a)

W tym roku spróbuję przezimować, bo te maleństwa z siewu trochę mnie irytują.
Przypaliłam siane heliotropy podczas hartowania. Dobrze, że mam jeszcze sadzonki z takiego przechowywanego zimą w doniczce. Te ładne

Wiosny już dużo . I ta świeża zieleń w ogrodzie

Ona jest bardzo bezproblemowa. Ta ze zdjęcia stoi na klatce schodowej ale mam jeszcze w piwnicy na oknie od północnej strony. Radzą sobie równie dobrze. Całą zimę w takich warunkach około 12 stopni, woda od czasu do czasu i to wszystko.
Oj te nasze doświadczenia heliotropowe Ile radości i wątpliwości
A wiosna rozgościła się u mnie i dobrze
ryska 21:54, 08 kwi 2016

Ivvvona napisał(a)
Niebawem tulipanki pokażą cały swój urok, będzie co podziwiać. Na jutro zapowiadają deszcz a mnie ciągnie do ogrodu. No ale cóż, deszcz też się przyda. Miłego weekendu

Czekam i i na tulipany i na czosnki.
A właśnie czy u Ciebie te piękne czosnki wielkoludy w tym roku też będą?
Ivvvona 22:00, 08 kwi 2016

Mam nadzieję że będą. Liście mają już jakieś pół metra wysokości. Tulipanki z ubiegłego roku też mają sporo pąków. U mnie furtka otwarta, jak tylko będziesz miała ochotę mnie odwiedzić, to zapraszam
ryska 09:24, 09 kwi 2016

Ivvvona napisał(a)
Mam nadzieję że będą. Liście mają już jakieś pół metra wysokości. Tulipanki z ubiegłego roku też mają sporo pąków. U mnie furtka otwarta, jak tylko będziesz miała ochotę mnie odwiedzić, to zapraszam

Super Iwonko i dziękuję za zaproszenie. U mnie też furtka otwarta a pies łagodny jak baranek Zapraszam
Ślimaków jakby mniej w tym roku to czosnki i u mnie rosną
Ale dziś leje.
AnnaCh 10:01, 09 kwi 2016

Reniu, za tydzień na zamku w Bykach są targi: http://www.lodr-bratoszewice.pl/aktualnosci/xi-piotrkowskie-targi-ogrodnicze-%E2%80%9Epamietajmy-o-ogrodach%E2%80%9D Będzie z Radomska Basia z wątku Mój świat, może też dotrzesz?