Potwierdzam to co Sebek. W zeszłym roku "testowałam" wytrzymałośc bratkow. Posadzone w połowie marca, wytrzymały do sierpnia. Może postałyby dłużej ale już mi się cierpliwość skonczyła bo tak się rozrosły. Po drodze wykończyły rosnące z nimi stokrotki. Bukszpan dał sobie radę ale trawa ledwo dychała. Dodatkowo w okolicznych rabatach ze żwirkiem calkiem fajnie isę wysiały i jesienią miałam mlode sadzonki. Oto fotki
Tereniu może na zdjęciu wyglądają mało ciekawie, ale nie są złe, a jak są równo podcięte i wyprowadzone to świetne są i pasują na tym małym odcinku.
Na razie zostawiam co nie znaczy, że kiedyś nie będą kulkami
Znam te berberysy, w zeszłym roku na pasie developerskim je sadziłam.
Pięknie się przebarwiają
Faktycznie jeżeli bym się zdecydowała na berberysy między tujki to warto o nich pomyśleć, by ładnie zmieniały kolor, nie rosną zbyt wysokie, są rozłożyste, zresztą i tak bym musiała solidnie ciąć, ale by ładnie zakryły gołe łodygi tujek - jak myślisz? Podzielasz moje zdanie?
A no wiem tylko jak myślisz Olka wkomponowałoby się tam cosik takiego tzn. taki bonzai w trawach. Byłoby tu rezprezentacyjnie bo tu się najwięcej chodzić będzie :
Albo jakas inna opcja ? Licze na Twoją kreatywność