Chyba nie ma wielkiego pola do popisu z tą rabatą.
Latem wyglądało tak:
Rozchodniki tu muszą zostać, pasują do hortensji:
Dla dereni znajdę inne miejsce. Nie chcę, bu konkurowały z Vanilkami o pierwszeństwo.
Dziś wywaliłam z tej rabaty berberys. Znalazł inne lokum, nawet fajne. Tego niby niwaki z bukszpanu też już tu nie ma

Zwolniło się trochę miejsca. Kulki z tuj są dość duże i tak je będę cięła

Poczyściłam żurawki citronella, ładnie tu wyglądają ...
Więc może tak?
5 małych kulek - to chyba Danica, ale malutkie są - utopione w żurawce citronella. Posadziłam 3 kulki, odstęp, 2 kulki. Pomiędzy wsadziłam żurawki. Jak się rozrosną, dołożę szerzej ...
Po lewej wsadziłam rozchodniki. Wyszło 6 kępek różowego i dołożyłam 2 w ciemniejszym kolorze, tak, by zrobiły ładny łan . Jutro planuję wsadzić sadzonki ID. Dziś wykopałam 4 kępki, jutro je podzielę, przytnę. Zimą robiły tu dobrą robotę.
I teraz pytanie: Co dać w plecy?
I tak muszę kupić, bo nie mam. Na tle płotu zrobiło się wolne miejsce na 1,80 m. Mogą się zmieścić dwa miskanty, albo może inne propozycje? Na płot mogę wsadzić sadzonki bluszczu. mam kilka jeszcze

Zastanawiałam się, czy nie wykopać tej kaliny omszonej, ale nie chcę jej zmarnować. Wypuszcza nowe listki. za chwilę będzie gęsta. W zeszłym roku ją radykalnie przycięłam. Zagęszcza się

Za chwlę będzie kwitła