Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 08:15, 10 lut 2016

Do góry
A u nas w Małopolsce taka piękna zima

A takie widoki były może 2 x przez całą zimę

I
Borówcowy raj 08:13, 10 lut 2016

Do góry
Marta - wrzucam fotkę od drugiej strony. To ten jałowiec formowany na wielki walec, pstrokato żółto-zielony. Rośnie tam wiele lat i nie mam już siły go ciąć. Z drugiej strony jednak wypełnia tę rabatę zimą. Za nim są hortensje, miskanty i rozchodniki z rozplenicą czyli wszystko czego zimą nie ma.

Sad mój Dominiko .
Kolejne porządki będą dopiero. Jadę dziś na giełdę donice oglądać, ale trochę mnie odrzuca to, że wszystko tam będzie czerwone na Walentynki. Wolę jeździć po tym terminie, ale czas mam dzisiaj. Trudno. Ominę wzrokiem te czerwienie.
Ogród pewnej ogrodniczki 07:44, 10 lut 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Tu masz zdjęcia, jak ciąć lawendę

Ewa dziękuje. Teraz przynajmniej widzę jak się za to zabrać.
Ogródek nad jeziorem 06:50, 10 lut 2016

Do góry
miałam dziś w nocy niesamowity sen... budzę się a tu pierwszy dzień wiosny

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 04:01, 10 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)
P
Parky

Mam zapisaną Parky jako piękną i niezawodną na mojej liście. A Ty co o niej sądzisz, bo mi osobiście Vanilla bardziej wpadła w oko i ten dobry komentarz o długim kwitnieniu. Też nie wiem czy rosną na wystawie nasłonecznionej czy mniej. Napisz coś więcej o nich z Twoich doświadczeń.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 03:44, 10 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Tuscany

Ta Tuscany była kulkowana i ona się do tego nadaje żeby wydobyć z niej wszysto co można,pięknie kwitnie i super kolor. Ale Tradescant to też bomba kolorystyczna, myślałam że należy do wielkokwiatowych, ale jest rabatowa.
różnią się wielkością kwiatów? czym jeszcze.
Ogród tworzony z pasją 23:40, 09 lut 2016
Do góry
Karol99 napisał(a)

Moje wyglądają tak:

Widzę,że nasionka się przydały
W Kruklandii 23:38, 09 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

A to czemu jest nie zabezpieczona? A jeśli ktoś stanie albo podskoczy to nie wpadnie???

Tam by mogła być ta brzoza płacząca. Ta Long by była fajna

Od góry jest zabezpieczona....ale nie zasypana. Jak coś przecieknie....to się może zasypać. Ale nie musi

Jaśminowiec tam jest.

Nic szerokiego już tam nie wejdzie
U Matki... 23:36, 09 lut 2016

Do góry
Serduszko dla WAS oczywiście. Jakże inaczej
Stopkę zrobię jutro, bo w tel. nie mam myszki dzięki za instrukcję

A na dobry start w nowy ogrodowy sezon się chciałam pochwalić

W Kruklandii 23:34, 09 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Pogubić się można u Ciebie.
Masz 1 brzozę Youngi i 1 brzozę Long Trunk. Jedna rośnie na rabacie niedaleko śmietnika z bukiem Dawyck Purple a druga przy trampolinie? Tak? Czy jeszcze gdzieś masz i nie zaznaczyłaś

No tak

Tu jest Youngii

A tu Long Trunk (chyba long trunk...bo była bez metki )
W Kruklandii 23:32, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Tak wygląda ten kawałek z wiązem.
Widać go w ogóle?

Ciut po prawej, trochę z przodu jest jaśminowiec i on tam zostaje na bank, bo obok niego i za nim jest ta nieszczęsna studzienka i jaśminowiec ma ją zasłonić. Więc nic innego tam nie posadzę. Wiąz przy samej studzience jest.

W sumie to trochę strach tam sadzić jakiekolwiek drzewo, bo ta studzienka jest pusta w środku i jak korzenie uszkodzą choć trochę betonowe kręgi, lub zrobi się szczelina, to cała ziemia osypie się do tej dziury....

A to czemu jest nie zabezpieczona? A jeśli ktoś stanie albo podskoczy to nie wpadnie???

Tam by mogła być ta brzoza płacząca. Ta Long by była fajna
W Kruklandii 23:28, 09 lut 2016

Do góry
Tak wygląda ten kawałek z wiązem.
Widać go w ogóle?

Ciut po prawej, trochę z przodu jest jaśminowiec i on tam zostaje na bank, bo obok niego i za nim jest ta nieszczęsna studzienka i jaśminowiec ma ją zasłonić. Więc nic innego tam nie posadzę. Wiąz przy samej studzience jest.

W sumie to trochę strach tam sadzić jakiekolwiek drzewo, bo ta studzienka jest pusta w środku i jak korzenie uszkodzą choć trochę betonowe kręgi, lub zrobi się szczelina, to cała ziemia osypie się do tej dziury....

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 23:07, 09 lut 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i małe porównanie
marzej roku 2015

luty roku 2016

i trudne wybory przede mną ... czyli czym obsadzić

Beatko, świetna metamorfoza.Skrzyniami w warzywniku i ja się zachwyciłam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:59, 09 lut 2016

Do góry
Przy okazji znalazłam nasze kostki z trawy

po skoszeniu było widać gdzie były W jednej z nich okociła się zajęczyca

Łąkę kwietną też widać z daleka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:53, 09 lut 2016

Do góry
cd.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:49, 09 lut 2016

Do góry
drugie kwitnienie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:49, 09 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)

Iwono, wydaje mi się że jeśli masz 3 śliwy i pod nimi hortki, to dalej aż się prosi o powtórzenie podobnego rytmu. Golden tuffet nie urośnie szybko i nie będzie go widać, może bardziej jako "osłona" w nóżki kolejnych drzewek się nadale? Ja bym posadziła kolejne 3 wysoko szczepione miłorzęby Mariken. Trudno je kupić niestety, zwłaszcza wysoko szczepione. I w nóżki każdemu po 3 kulki golden tuffet.
Albo zamiast nich kolejne 3 wiśnie Umbraculifera, wysoko szczepione i w nóżki im np też hortensje, ale innego kolory - Vanille Fraise?

U mnie z limelight:

Na razie to masz zajęcie na wiosnę żeby zdjąć całą darń aż do żywopłotu i wysypać korą. A potem coś dosadzisz
może tę wiśnię da się przesadzić w inne miejsce?
Nie wiem czy zasłanianie kojca wyjdzie psu na dobre - większość musi coś widzieć, będzie nieszczęśliwy jak go zupełnie odgrodzisz:/

O przesadzeniu wiśni myślę, bo jedną już przesadziłam, a mam miejsce.
Ja też niedawno myślałam o miłorzębach, nawet pytałam o nie Gosi z "Igiełkowego ogródeczka". Muszę zapytać w moim ogrodniczym, jak wysoko mieli szczepione. Tuje Golden Tuffet zobaczyłam w "Zimozielonym ogrodzie przy białym domu" w kamiennym kwietniku i mnie oczarowały. Tam zresztą wszystko jest piękne. Podsunęłaś mi bardzo dobry pomysł.
Kojec mój pies ma duży i ma z niego dobry widok, a ja chciałam zasłonić delikatnie tylko jego bok przy rabacie. Nie chciałabym unieszczęśliwić mojej psiny, bo kocham zwierzęta i mam 3 psy i 2 koty.
Pozdrawiam.
Ogród dla moich synków 22:42, 09 lut 2016

Do góry
Nie wiem jak z hortkami na dworze będzie ale ja wzięłam do domu i żyją gorzej z budleja bo widać w doniczce z tyłu że pogniły mi tak samo jak powojnik

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:39, 09 lut 2016

Do góry
Moja łąka w pierwszym podejściu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:35, 09 lut 2016

Do góry
A jeszcze tak na marginesie wcale nie jest łatwo utrzymać ładną łąkę kwietną na takiej ziemi jak moja.
W ostatnim sezonie moja kwitła dwa razy raz koniczynką i smagliczkami , a drugi koniczynką i kąkolem
Ale jakby taką łąkę naparstnic mieć

Dziewanny doczekałam się całej jednej sztuki i to wcale nie w łące

Moja wiosna wspominkowa dla Was

najwyżej obsadzę łąkę wiesiołkiem .....mnoży mi się na potęgę.....ładny wiosną i jesienią

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies