Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Flower1 11:36, 26 mar 2016

Zdrowych , Wesołych Świąt Ewciu i dużo zdrówka dla całej rodzinki!
Margo 21:35, 27 mar 2016

Ewa777 napisał(a)

Stipy jest tak dużo, że na pewno całej nie wykorzystam W razie czego daj znać, to się podzielę Żonkile z dekoracji już dzisiaj wychylają główki nad naczynie

To chętnie skorzystam, bo moje na tarasie chyba nie przeżyły zimy, i na razie wygląda na to, że nie będę miała ich czym zastąpić, a pięknie tam wyglądały.
Ja mogę się podzielić sadzonkami pomidorków . O ile ich nie ukatrupię, bo to moja pierwsza w życiu próba pozyskania własnych sadzonek. Na razie pięknie wzeszły. Mam kilka odmian w tym żółte koktajlowe które zamierzam hodować na tarasie w donicach.
Dorota123 22:10, 27 mar 2016

Oglądałam Twoje zasiewy , mnie leń opanował w tym roku. Rośliny dwuletnie sieję w ogródku, mniej wtedy z nimi zachodu i nie trzeba tak wcześnie pikować. Kilku naparstnicom i ostróżkom pozwalam zawiązać nasiona, a później potrząsnę nimi w ogródku i mam pikówek pod dostatkiem.
Ewa777 10:53, 28 mar 2016

Margo napisał(a)

To chętnie skorzystam, bo moje na tarasie chyba nie przeżyły zimy, i na razie wygląda na to, że nie będę miała ich czym zastąpić, a pięknie tam wyglądały.
Ja mogę się podzielić sadzonkami pomidorków . O ile ich nie ukatrupię, bo to moja pierwsza w życiu próba pozyskania własnych sadzonek. Na razie pięknie wzeszły. Mam kilka odmian w tym żółte koktajlowe które zamierzam hodować na tarasie w donicach.

Małgosiu, to musimy się umówić ze stipą
Za pomidorki raczej podziękuję, bo mi marnie rosły w donicach w ubiegłym roku.
Ewa777 10:57, 28 mar 2016

Dorota123 napisał(a)
Oglądałam Twoje zasiewy , mnie leń opanował w tym roku. Rośliny dwuletnie sieję w ogródku, mniej wtedy z nimi zachodu i nie trzeba tak wcześnie pikować. Kilku naparstnicom i ostróżkom pozwalam zawiązać nasiona, a później potrząsnę nimi w ogródku i mam pikówek pod dostatkiem.

W ubiegłym roku zostawiłam siewki ostróżek na rabatce (wcześniej rosły w doniczkach) i już widzę, że rosną. To mnie bardzo cieszy. Jak moje naparstnice się przyjmą to będę też tak robić jak Ty
lojalna_ 12:04, 29 mar 2016

Ewciu Ty masz rękę
Ewa777 12:23, 29 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Ewciu Ty masz rękę

Myślisz o moich siewkach?

Ruszyły już rozplenice jednoroczne od Przemka które dostałam od Mirki Wielkie dzięki

Ewa777 12:30, 29 mar 2016

Moja dekoracja świąteczna wyszła z kielicha i zakwitła

Do koszyczka też dodałam żonkili i teraz jest lepiej

W donicach też się dzieje

Ewa777 12:50, 29 mar 2016

Nareszcie mogę nacieszyć się swoimi krokusami

mirkaka 16:29, 29 mar 2016

Ja swoimi krokusikami też się cieszę zakwitły na święta.
Rozplenica szybko wschodzi, moje w połowie koty zeżarły bo odsłoniłam przykrywkę w rozsadniku i powyciągały mi