Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono zakręcona

Zielono zakręcona

wilana 20:42, 28 mar 2016

Dawno mnie nie było ale troszeczkę mi się pokomplikowało i nie miałam czasu aby zajrzeć na forum. Czasu na ogród było niewiele ale coś tam się pokręciłam, pooglądałam, poprzycinałam itd.
Skrzynie stanęły na miejscu docelowym i powoli się napełniają.
wilana 20:49, 28 mar 2016

W trzecim tygodniu marca posiałam moje pomidorki i brukselkę i lewkonię i aksamitki i cukinię

wilana 21:01, 28 mar 2016

Poza tym wiosna rozbujała się już na dobre. Kwitną moje mini-brzoskwinki.

Krokusiki

i wsadziłam lichuteńkie ciemierniki z L. bo już ledwo żyły

Poza tym kupiłam turzyce i tuje golden tuffet. Walczę też o życie rozchodników stardust bo przyszły zgniłe i znów mam nauczkę, żeby nie kupować w necie.

Czekam jeszcze na róże z F. ale w tym przypadku myślę, że będzie ok.
AnnaCh 22:35, 28 mar 2016

Ewciu, skrzynie bombowe, po prostu cudne
Wysiewy super
A co do Star Dust, to kupowałam jesienią w necie i moje przyszły piękne, dorodne i z dwóch zrobiłam 5 sztuk Nie zawsze w necie jest źle
mira 22:46, 28 mar 2016

wilana napisał(a)
W trzecim tygodniu marca posiałam moje pomidorki i brukselkę i lewkonię i aksamitki i cukinię

Pikowanie kiedy

Skrzynie solidne - ja mam z normalnych dech - nic nie zabezpieczaliśmy - jak będzie to będzie ciekawe na ile lat.

pozdrawiam
ren133 12:28, 29 mar 2016

wilana napisał(a)
Miałam nadzieję że w sobotę będzie ładna pogoda i tak się nastawiałam, że tyle zrobimy.. a tu guzik. Mimo wszystko coś musiałam popchnąć do przodu. I tak przekopałam i odchwaszczałam ziemię przy świerkach. Chciałabym zrobić tu ładną rabatkę, żeby była ciekawa o każdej porze roku. Mam na te świerki widok z okna w kuchni więc często je oglądam. Jest to też część przedogórdka. Czy macie jakieś pomysły co posadzić przed świerkami? Myślałam o berberysach golden carpet i o rozplenicach japońskich. Byłabym wdzięczna za pomysły

Ten komin wkrótce zostanie zrównany z ziemią i te wszystkie śmieci znikną.

Ewa
A jak z nasłonecznieniem tej rabaty?

PS Skrzynie piękne podziwiam za ten zapał warzywny ... u mnie takiego totalnie brak
gobasia 12:33, 29 mar 2016

wilana napisał(a)

ale siewek ....nie ma to jak własny materiał produkcyjny a swoją drogą podziwiam Twoją pracowitość
tulucy 23:17, 29 mar 2016

Moje rozchodniki z netu były ok, niewielkie, ale nic im nie dolegało.
A zdobyczne ukorzeniałam sama i nawet mi w tym samym roku zakwitły.
Krys 23:41, 29 mar 2016

wilana napisał(a)
Miałam nadzieję że w sobotę będzie ładna pogoda i tak się nastawiałam, że tyle zrobimy.. a tu guzik. Mimo wszystko coś musiałam popchnąć do przodu. I tak przekopałam i odchwaszczałam ziemię przy świerkach. Chciałabym zrobić tu ładną rabatkę, żeby była ciekawa o każdej porze roku. Mam na te świerki widok z okna w kuchni więc często je oglądam. Jest to też część przedogórdka. Czy macie jakieś pomysły co posadzić przed świerkami? Myślałam o berberysach golden carpet i o rozplenicach japońskich. Byłabym wdzięczna za pomysły

Ewa skrzynie mega sliczne przed swierkami limki,limki,limki caly szpaler pod nimi krokusy,przed nimi berberysy admiration,badz bukszpany ,moze rozchodniki i bukszpany i masz piekny widok z kuchni wlasciwie caly rok,bo zima limki tez ladnie wygladaja,mozesz je dekorowac na swieta mam jeszcze patyczki limek to moge podrzucic.
wilana 13:09, 30 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Ewciu, skrzynie bombowe, po prostu cudne
Wysiewy super
A co do Star Dust, to kupowałam jesienią w necie i moje przyszły piękne, dorodne i z dwóch zrobiłam 5 sztuk Nie zawsze w necie jest źle

No właśnie jestem ciekawa Twoich rozchodników. Porównam sobie- jak tylko coś przeżyje u mnie