Uwiłam dziś na szybko malutki wianuszek.
Potrzebowałam podstawki pod jajo, które dostałam
Nie mam mchu, a taki z lasu ze śpiącymi "zwierzątkami" - chyba się nie odważę przynieść do domu
W Makowie dzisiaj było słońce no powiedzmy tak w połowie było
Wszyscy tną trawy i ja też. Zaczynają kwitnąc irysy Iris 'Katherine Hodgkin
pierwsze krokusy, mają się dobrze przebiśniegi
Ewa, jutro ciachnę dziada , mam dwie sosny które przycięłam bo mnie denerwowały , kupiłam maleństwa a wyrosły mutanty, więc postanowiłam że zrobię z nich coś a'la bonzaj dla ubogich, trochę straszą ale może latem pokażą na co je stać , Ewa leć do Zbyszka napewno coś doradzi
płomienie, lubię to..
Mam ogrodowe ( endless summer na pewno, reszta nie wiem- oznaczenia mają, muszę sprawdzić), nie przepadam za nimi, bo są dużo bardziej kłopotliwe od krzewiastych i bukietowych, stąd daleko mi do eksperta w tej dziedzinie. Większość w donicach.
Super te iryski i w ogóle wiosnę widać już u Ciebie a u mnie niet
Gosiu a ile szerokości ma ta rabata z lawendą i co ile kładłaś kraweżniki betonowe w trawie?
Serdecznie dziękuję za życzenia Dopiero teraz mam chwilę żeby z Wami posiedzieć i nadrobić zaległości ogrodowiskowe. Pozdrawiam Vanilkowo
Większość hortensji jeszcze nie została przycięta bo pogoda wyraźnie nie sprzyja pracy w ogródku. W sobotę zrobiłam pierwszą część mojej zapowiadanej przebudowy przedogródka, fotki jeszcze nie pstryknęłam. Mam tyle roślin, które nadają się do przesadzenia, że spokojnie poradzę sobie z obsadzeniem dość dużej powierzchni ( działka narożna). Jest to teraz mój priotytet i chcę zdążyć do Wielkanocy