Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 18:41, 09 lut 2016

Przeglądam fotki zeszłoroczne.
Znalazłam podobne ujęcie bluszczu na murze. Kiedyś murek był obrośnięty, potem przyszła zima i cały zmarzł. Odbił od korzenia i się dzielnie wspina.:
rok temu - kwiecień 2015:

I dziś - luty 2016:

Iwk4 18:55, 09 lut 2016

Wymyśliłam sobie, że poprawię tą rabatę w przyszłości. Żurawki, które są zimą taka, jak obecna mało atrakcyjne - przesadzę w inne miejsce, a tu posadzę carexy, mam ID, więc prawdopodobnie je rozmnożę. W miejsce stipy posadzę ML. Albo gracki (może lepiej, bo ID mają paseczki już). Rabata nabierze wymiaru 3D Co o tym myślicie?

I nie pasują mi te żółte płytki. Ten kolor nie pasuje. Dalej z lewej będzie kostka (miejsce na parkowanie samochodu) - też muszę zdecydować, jaki kolor, bo takiego żółtego nie chcę na podjeździe ..., a te płytki bym zmieniła kolorystycznie. M mnie zastrzeli, jak mu powiem, bo są zabetonowane. Nie da się ich przemalować jakoś? Gryzie mnie to

I tu widzę wyższość szarości. Każdy odcień szarości pasuje. Z odcieniami kremowego i brązu już tak nie jest
Niestety, kiedy się budowaliśmy, nawet internetu nie było i nikt o kolorach nie debatował ...
Sylvana 19:09, 09 lut 2016

Płytki mnie nie drażnią, bo pasują do koloru domu i tego czerwonego po prawej....jedyne co mnie gryzie to kostka....ale nie chcę się narażać Twojemu eM -owi, więc nic nie mówiłam.
Iwk4 19:21, 09 lut 2016

Mówisz o chodniku? Wbrew temu, co widać na zdjęciu, ona pasuje do elewacji. Po zimie przybrudzona. Dziś bym takiego koloru nie kładła, ale całej wymieniać nie będę przecież. Nie stać mnie zwyczajnie na to. Dlatego tak długo ociągam się z decyzją o kostce na podjeździe, bo żaden kolor mi nie pasuj edo tego, co już jest
A chodniki są już 10 lat i muszą zostać.
AnnaCh 19:21, 09 lut 2016

Moje żurawki też tak fatalnie po zimie wyglądają. Muszę iść sprawdzić, może od środka też coś już z nich wyrasta?
Kostka nie pasuje. U mnie to dopiero jest strasznie kolorystycznie, ale jeszcze trochę musi tak być, bo mam nadzieję, że w tym roku otynkujemy dom i będzie szaro-żółty
Sylvana 19:33, 09 lut 2016

Mówię, że te duże płyty w żwirze są ok, a mała kostka - chodnik, trochę się gryzie. Jeśli chodzi o koszty, to rozumiem aż za dobrze. Może taniej będzie wyjąć duże płyty jeśli Ci przeszkadzają, a jak kiedyś trzeba będzie dom malować, to wtedy dobrać kolor do chodnika?
Iwk4 19:34, 09 lut 2016

Ha, ha, nie pasuje to, co musi zostać Zong
Najlepiej bym wszystko przemalowała
Elewacja chyba wyblakła, niestety
Sylvana 19:38, 09 lut 2016

U mnie z większością zmian tak to właśnie wygląda...na papierze albo w głowie...finalnie zostaje co jest...bo są ważne i ważniejsze wydatki
Sylvana 19:42, 09 lut 2016

Ja też mam kolorowy dom...taki już zastałam i tak zostało...kolor nawet podobny do Twojego....może kiedyś go przemaluję na biało z szarymi dodatkami, połączonymi z drewnem....daleka przyszłość
Iwk4 19:45, 09 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Ja też mam kolorowy dom...taki już zastałam i tak zostało...kolor nawet podobny do Twojego....może kiedyś go przemaluję na biało z szarymi dodatkami, połączonymi z drewnem....daleka przyszłość

Rozumiem Cię Bo to ładne zestawienia