Mam i to nawet 2. Powiem tak, poradzi sobie w słońcu, bo u mnie rośnie na przysłowiowej patelni
Bez nawadniania i systematycznego podlewania miał ciężko, przypalalo liście i słabo rósł. Po zainstalowaniu nawadniania i zrobienia rabaty przy nim jak ręką odjął. Przepięknie urósł w lato 2015.
Tak wyglądał:
(Słońce od rana do wieczora)
Poza tym on z wiekiem jest coraz silniejszy na promieniowanie słoneczne.
a jeżeli chodzi o podsadzanie dla ozdoby skrzyń - to widziałam, że niektórzy wsadzają np sezonówki np. aksamitki, można też hosty lu zrobić płotek z bukszpanu
A i zapomniałam się pochwalić tym, że mój ukochany mąż skończył już skrzynie na warzywa . Już nie mogę się doczekać jak zaczną tam rosnąć. Zastanawiam się tylko, czy wokół żwirku nie zrobić pasek a w nim posadzić jakieś rośliny, czy dać sobie spokój i zasiać tylko trawę ? Co o tym myślicie?
Basiu, nazbierało się stron, i mimo, że ja w tym zasługi mam może z 1/3. to wynik, jak dla mnie, jest imponujący. Pytaliście - odpowiadałam, prosiliście o wiersze - coś tam rymowałam, chcieliście kwiatków - swoje pokazywałam. I tak to się zbiera strony. Jakby się kto pytał skąd taka ilość.
Za wasze przychylne do mnie ustosunkowanie - dziękuję serdecznie!