Plan- w sensie rozmieszczenia rabat i ścieżek- jest. Sama aranżacja poszczególnych rabat będzie postępować pomału. Mam nadzieję- nie mam pewność- że dzięki Waszej pomocy uda mi się uzyskać spójną całość. W tej chwili pozostaje podjęcie najważniejszej decyzji- czym obsadzić boki. W końcu, jak dobrze prawią mądrzy ludzie, parawan w ogrodzie to bardzo ważna rzecz. Szczególnie na moim wygwizdowie.
Larwa paskudna, ale ogromnie się ciesze, że życie biologiczne zaczyna kwitnąć. Mus pośpieszyć się z roślinkami. Ogromnie cieszy mnie ten staw, choć początkowo byłam mu przeciwna.
Anka Kiedyś będzie tu ogród
"Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Znacie może taką roślinkę? Bo dostałam w tamtym roku jako pragnię syberyjską. U mnie podobnego zielska (tyle że całkiem zielonego) jest pełno.
Pragnia (to już chyba właściwa roślinka) będzie kwitła
Pójdzie razem z przylaszczkami pod brzozy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród
"Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mam pragnię syberyjską i mnóstwo podobnego zielska też U mnie na razie nie kwitła, nie mam zdjęcia nawet. Jesienią wsadziłam sadzonkę i widzę, że zaczęła się rozrastać.
Ta moja stipa, to taka jak piszesz, z ostrymi, sztywnymi liśćmi, nową fotkę zapodałam.
Renatko czyli to u góry wywalić? zdjęcia stipy widziałam, ciekawe co nam z nich wyrośnie. Ale przezimowała ładnie. Reszta traw chyba mi padła, bo nic nie rusza- tylko montana i sesleria. U reszty cisza.