Tak, bratki "odradzają się" na rabatach, ale jakieś mikre są. Powinnam przesadzać je w lepsze miejsce żeby "dojrzały", ale jakoś brakowało mi chęci i czasu. Dotychczas zazwyczaj sadziłam w donicach, zobaczę jak będzie przy posadzeniu na rabacie. Mam nadzieję na liczne potomstwo
A to młode pokolenie z ubiegłego roku
Jolu ja tez sie skusilam na wysiewy ,to sie chyba udziela u mnie patyczki hortensjowe ,groszek pachnacy rozowy i fioletowy ,bazylia i koperek .Jak wykiełkuje pokaze u Ciebie pieknie wszystko wschodzi co za skarby hodujesz??
Tak, Tereso, Tradescant jest bardzo ładna.
Ale u mnie, u Marzenki i u kogoś jeszcze tu na forum jest najmniejszą z Austinek. Może jeszcze przyrośnie, jak dojrzeje, ale na pewno nie będzie tak wielka jak Falstaff czy William.
Tradescant (kolor przekłamany, w rzeczywistości jest sporo ciemniejszy i bardziej fioletowy):
Zadałaś bardzo mądre pytanie kochana. Kiedyś też się nad tym zastanawiałam i wymyśliłam.
Teraz się skup, bo tłumaczyć to ja nie umiem.
Każda serwetka składa się z trzech warstw, jedna z wzorem a dwie czyste.
Po oddzieleniu tej ze wzorem (który Ci nie pasuje) zostają dwie które przykładasz do kartki A4 (takiej do drukarki) Przyklejasz taśmą klejąca górny i dolny brzeg i na tym drukujesz.
Się napisałam, naprodukowałam a zupełnie prościej jest na tą kartkę przykleić białą serwetkę, wybrać wzór i wydrukować go na serwetce przyklejonej do kartki.
Niech Ci nie przyjdzie do głowy drukować na samej serwetce, ona musi być przymocowana do kartki.
I.....rozumiesz? jeśli nie to pytaj o detale.
Całe zycie w ogrodzie koncentruje sie przy oczku. U mnie tez sporo lisci bo jest pod lasem ale liscie wyławiamy , gorzej jak były drzewa iglaste bo igły od razu toneły , musielismy je przeniesc gdzie indziej.Ptaszki zawsze cieszą dzis obserwowałam jak wyjadały nasionka z azalii