Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

BasiaLT 10:17, 04 kwi 2016

Haniu super zakupy

gobasia 11:46, 04 kwi 2016

Rumianka napisał(a)
Hanuś, w ubiegłym roku nakupiłam pierwiosnków - prymulek z L i nie przezimowały mi, zostały po nich tylko brązowe placki...Czekam, żeby na targowisku miejskim pojawiły się panie, z nadwyżkami kwiatów do sprzedaży ze swoich ogrodów...takie kwiatuchy to urosną napewno...

co racja to racja,
ja też posadziłam takie ładne z wielkimi kwiatami,a one głupie zakwitły powtórnie w grudniu...i wiosna a one zginęły
15:50, 04 kwi 2016
"Coś przesadzić,coś skopać,coś precz wywalić"
Dzieki Hanusiu za te słowa,jak coś wywalać będę to nie będzie spinki,że marnotrawię tylko stwierdzę,że u ogrodników to normalna rzecz

wszak jedno z przykazań nie żałuj gdy coś wywalasz,masz miejsce na coś innego

A prawnuczek śliczny
violka171 19:02, 04 kwi 2016

Haniu to obiecane foty z Jasnych Błoni
hanka_andrus 20:12, 04 kwi 2016

Dziewczynki, dziękuję za urozmaicenie mojego wątku, jak mnie nie było. Ale już jestem, chociaż na chwilę z psem wylecę! A byłam dziś w ogrodzie całe 8 godzin!
Wodę już mam, więc podlewanie po rabatach było, borówki nawodniłam i na najbliższy czas im musi wystarczyć, pąki z zamiarem kwitnienia są, to i na owoce jest nadzieja!
Posadziłam nowe nabytki, Przycięłam pnące róże, o kolcach nie mówię, ble!

Wysypałam popiół z ogniska na maliny, piwonie, i na jedną z rabat. Na więcej nie starczyło, to pewnie skorupkami jajecznymi dostaną po grzbiecie, Jeszcze rozgrzebany kącik z kwasolubami, i szklarnia, Ale to w następnej kolejce, Zobaczę jak mi jutro będzie po wstaniu.

Zdjęć na razie nie ma dużo, bo jednych kwiatków już nie ma, innych jeszcze nie ma.

Milka 20:18, 04 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, No nie wiem, trafiłam na dobry humor sprzedającego? Sprzedawał po 20 zeta.
Ale byli i tacy co mieli ITOH i po 100 i 400- ale duże donice, to i rośliny duże.
Jeżeli mi się zaaklimatyzuje w ogrodzie, to będę mocno zadowolona! Mam już jedną różową ale chcę ich więcej!

Piekna, a nowy abytek extra, mialam chec na nie, no i cena dobra.
Doczytalam, ze dlugo pracowalas, ze woda i szczesliwa, gdyby nie kolce
Hania, ten popiol mieszasz z ziemia czy jak, bo ja mam pelno i nie wiem, co robic.?
violka171 20:19, 04 kwi 2016

popiół z ogniska na maliny?o nie wiedziałam a miałam,pewnie juz wiatr porwał a co do kolców,trzy dni temu wykopalam dziką jerzynę-(wielkie słodkie owoce ma mniam)i posadzilam u siebie,za to poczęstowala mnie 4 kolcami,godzine wydłubywałam z dłoni wrr
hanka_andrus 20:34, 04 kwi 2016

Popiół Nie sypię go tonami, ale ot tak po wierzchu przypudrowuję, a potem mieszam pazurkami z ziemią i podlewam! A następnym razem dostana rośliny nawóz wieloskładnikowy. Też z posypki.

Kolce jakoś szczęśliwe w łapy nie wlazły, ale podziabana jestem jak po walce z kotami!

violka171 20:45, 04 kwi 2016

Hanus mam te rozowe u siebie ,poznaje po lisciach ale jeszcze nie kwitną ,u mnie jakos wszystko wolniej idzie ,za to tulipanow bedzie w brud-pytanie czy wszystkie zakwitną bo mają nie które mizerne liscie,i też sporo poszło na tegoroczne stracenie bo nie było jak chodzić,jedynie cebulki ratować
Matka 20:48, 04 kwi 2016

Cudeńka