Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród patykiem malowany 00:05, 02 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Sylwia jakich kredek i papieru używasz (tak z ciekawości pytam)? To jakiś specjalny zestaw dla malarzy? Zrób fotkę albo napisz mi. Proszę. Ja mam tylko zestaw do szkicowania.

Aniu, do szkiców codziennych używam najzwyklejszego papieru do xero.
Do akwarelek tego lepszego.
Moje kredki to zbieranina jeszcze z czasów studenckich - kupowane na sztuki w sklepach dla artystów: "Derwent Artists", "Derwent Watercolour", "Koh-I-Noor", "Faber Castell", "Stabilo" - te pierwsze i ostatnie uważam za najlepsze.
Oprócz tego Pastele Olejne Pentela.

Tak wygląda mój mały warsztacik...

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:02, 02 lut 2016

Do góry
MARJOLAINEnie wyglądają jak zdjęcia z F może się wyrobi

Milano

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:46, 01 lut 2016

Do góry
M
Maria Theresia

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:40, 01 lut 2016

Do góry
kitek81 napisał(a)
gratuluję tych okrągłych pięciu lat na O
super przekrój zim

Kochana, a posiałaś już coś na ten sezon?
ja to jakaś oderwana od rzeczywistości ciągle jestem!
Kasieńko ja sieję dopiero pod koniec marca bo nie mam wystawy do stawiania doniczek, muszę więc poczekać aż się ociepli i dzionek będzie dłuższy, dużo siać nie będę, a wypatrywać siewek i stawiam na byliny

Kolorowy ogród na piasku 23:35, 01 lut 2016

Do góry
Karolino, też jestem ciekawa tej czerwonej sałaty.

Aniu, jak spotkam te odmiany też będę testować. Może i u mnie będą dobrze rosły.

Ewo, ciało też trzeba posilać, nie tylko ducha

Miro, jarmuż w ubiegłym roku siałam około połowy kwietnia. Ale to wszystko zależy od temperatury wiosennej.

Asiu, żurawki ciągle mamy przed oczami

Ewo, u mnie Laguna rośnie przy południowej ścianie. Miałam obawy czy to dobre miejsce ale nie zauważyłam przypalania. Jak jest bardzo upalnie to szybciej przekwita jak większość róż. Pewnie doczytałaś o niej, że brzydko przekwita i trzeba wycinać zasychające mumie. To jest jedyny jej minus jeśli ktoś szuka bezobsługowych róż.

Laguna to ta po prawej stronie

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:33, 01 lut 2016

Do góry
M
Maigold

Przyjazny ogród 23:07, 01 lut 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)
Wpadłam do Ciebie z innego wątku i jestem pod wielkim wrazeniem wspaniałych nasadzeń
Piękne rabaty. Świetne ich kompozycje. Muszę tu zaglądać częściej Dodaje wątek aby mi gdzieś się nie zgubił

Zapraszam

Przyjazny ogród 23:05, 01 lut 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Cudna
Mariusz Ty masz takie okazy piwonii jak Bogdzia rododendrony...największe na ogrodiwsku
pozdrawiam

Witaj miło, że zaglądasz, gdzież mi do Bogdziowych różaneczników...

Przyjazny ogród 22:56, 01 lut 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zachwycajaca, nikt takich nie ma, brak słów.Pozdrówka.

Bogdziu , inspiracje ogrodowe między innymi czerpię od Ciebie, w prawdzie mam tylko kilkanaście różaneczników, ale oko cieszą, nawet w tak młodym wieku. Niestety u nas na zasadowych glebach czasem marnieją pomimo odpowiednich zabiegów. Ale taka drobna namiastka rododendronowego jest .

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:52, 01 lut 2016

Do góry
Lavaglut

Leonardo da vinci

Łososiowa NN może ktoś zdiagnozuje

Przyjazny ogród 22:45, 01 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
bylinową piwonię będę przepraszać z obecnego miejsca. Siedzi tam od 20 lat, co uda mi się z niej odkopać nie wiem, Na pewno będzie karpa rozkawałkowana.

Część idzie do szpaleru, ale część będę próbowała zachować w innym miejscu.
Jak na moje siły, to będzie ze 2 dni roboty.

Drzewiastą mam jedną, podobają mi się bardzo, ale drogie są w handlu.

Gdybym tylko Haniu bliżej mieszkał, to z Twoim przyzwoleniem w trymiga byśmy sobie poradzili . Takie ostre dzielenie najlepiej odłożyć na sierpień, choć z tym terminem różnie bywa. W ubiegłym sezonie sadzenie piwonii i kosaćców zaplanowałem właśnie w tym miesiącu, wedle wszelkich ogrodniczych zasad , a tutaj niespodzianka -susza, tak więc pozostały na starym miejscu. Pozdrawiam

W cieniu - zacieniona 22:35, 01 lut 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dobrze,że doglądasz mojej Z...dzisiaj po raz pierwszy wstałam z betów...od tyg.pozbywam się wirusów...chyba w następnym tyg. podjadę.
co wy tam rozsiewacie te paskudne wirusy, moje dzieci też zawirusowane, może pojadę do nich na rekonwalescencję, na razie mama wzięła opiekę.
A ty zdrowiej i dbaj o siebie, a na Z zdążysz zajrzeć i w połowie lutego, nic złego się tam nie stanie

dla ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies