Ilonka w grudniu robiłam odlewy gipsowe aniołki na choinkę
Teraz zrobiłam zajączka.
Chyba balon był do niczego.
Zniechęciło mnie po tym syfie,
który powstał niespodziewanie...
Tego nie brałam pod uwagę
Ponownego sprzątania łazienki.
Szkoda, że nie widziałaś mojej miny
Oczyscilam przekopany wcxoraj teren i przesadzialam 8 kul bukszpanowych. Wyszły bez uszczerbku dla korzeni ale nadzwigalam sie niemalo.dobrze ze M pomogl w wydostaniu ich zza muru.
Efektu nie pokarze bo nie dosc ze przegonil mnie grad,to jeszcze tak na prawde efektu nie ma.tak to jest jak z kul robi sie obwodke.na razie maja kształt miedzy kula a kwadratem ale mysle ze pod koniec sezonu juz bedzie dobrze.
Też się tak przebarwia pięknie?
Może w Rogowie inną odmianę znajdę, ale też o pokroju kolumnowym...
Zależy mi by nie zabierały aż tak dużo słonka, to jest strona południowa, przed żywopłotem będę hortensje, przymierzałam i one będą w cieniu, natomiast jak wypuszczą kwiatostany to już będę się "taplać" w słonku bo latem już ono wysoko.
Drzewka jako słupy będą dawać rozproszone światło... tak sobie kombinuję... ale nie wiem czy dobrze..
Miałam ci wkleic fotki z naszej ubiegłorocznej wizyty u Anity na których widac wyrażnie tą szałwie odmiany deep blue - to z naszej wizyty w tym pieknym ogrodzie wiosna ub roku
Ja sobie tez kupiłam kilkanascie sztuk jesienia i posadziłam, zobaczymy jak wyjda po zimie bo ta obwódka jest cudna...
Zrobiłam na szybko zdjęcie z tarasu, robinii już nie ma, a gruszka zrobi wyjazd może w przyszłym roku, i tutaj chciałam buki Dawyck Gold
Myślałam 3 szt tam gdzie widać ulicę
Kasya, raczej w słupkach, mam już jednego jarząbka i mogłabym dosadzić do niego dwa kolejne w odmianie którą zaproponowałaś, ta jesienna czerwień mnie urzekła. Tutaj mam jednego, rośnie też kolumnowo, odmiany nie znam, pierwszy ten bardziej czerwony, za nim rośnie lipa, którą ciacham