Edytko, uporałaś się z ogrodem, czy jeszcze masz coś do zrobienia? Ja już finiszuję, chociaż jeszcze by się przydało kilka wyjazdów. Tylko kiedy? Ciągle pada.....
Dobry kierunek!
Spróbuj utworzyć z tych kół zgrabną nereczkę. Spójrz na tę planowaną rabatę pragmatycznie. Koszenie trawiastych ścieżek ma być płynne, bez zbędnego zakręcania i nawracania. Linia trawiastej ścieżki miedzy rabatami powinna nawiązywać do kształtu rabaty przy ogrodzeniu.
Najlepiej sprawdzić sobie kształt układając węża ogrodowego.
Można na tej rabacie zaplanować przejście (gdyby nie chciało Ci się obiegać jej wokół). Wystarczy ułożyć bądź kilka betonowych kwadratowych płyt 30x30 cm, bądź pociętych w plastry pni. Taka ścieżka ułatwi pielęgnację nasadzeń wewnątrz tej rabaty.
U Ciebie w ogrodzie już magia świąt, świąteczne drzewka całe w gwiazdkach (jak słusznie Bożenka zauważyła), piękne.
Czy dobrze zauważyłam, że kwitnie jeszcze gaura???
Elisko, zainspirowały mnie Twoje koszyki z cisa. Wypełnione, jak najbardziej cieszą, ale takie w gąszcz wstawione?
Niech jeszcze przez jeden sezon w ogrodzie gwiazdorzą.
Już pałąki, od nadmiaru ciężaru, nie wytrzymały, a i denko już się chwieje. Czas na nowy zakup. Dzękuję.