Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 09:00, 21 mar 2016

Do góry

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:48, 21 mar 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Pomidory posiane. 30 odmian. 66cio otworkowa paletka. Ups

Generalnie normalna z Ciebie dziewczyna hahaah ale pewnie jak założę swoją plantację to mnie też poniesie w podobnym kierunku, już dziś mierzyłam ile mam miejsca. Na razie wyszło mi jakieś 80-100m2
Czasem słońce czasem deszcz 08:44, 21 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Juzia, Mirelka żadne cuda
Jak widać w jednej donicy jeszcze sucha trawą z ub. roku

Piękna kompozycja
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:42, 21 mar 2016

Do góry

Ja tymczasem uporządkowałam czarne donice. Wreszcie posadziłam niebieskie bratki.

Anusia chłopaki kawał roboty zrobili pewnie ciężko im było ale efekt końcowy śliczny . Pięknie jest a jeszcze piękniej będzie . Pozdrawiam.

Czasem słońce czasem deszcz 08:35, 21 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Bardzo ladny baziowy wianek.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:30, 21 mar 2016

Do góry
Wklejam plan ognistej. 1 kratka to 1 metr.
Po Waszych sugestiach, że lepiej pogrupować drzewa, zaczęłam się zastanawiać, czy złotokapy nie dać po prawej stronie rabaty, a jarząby po lewej. Nie chcę zasłonić widoku na górki, bo to najładniejszy widok, a tuż obok trzeba zasłonić widok na dom sąsiada. Jeden złotokap słabo zaznaczony, teraz jest obok domku dzieci. Nie są duże, mogę je przesadzić. Żeby rozdzielić jarząby od złotokapów, zastanawiam sie, czy w rogu rabaty nie posadzić lipę drobnolistną Winter Orange, dla której dotąd nie miałam znalezionego miejsca. Co o tym myślicie? I wtedy ile posadzić jarząbów? Jeden mógłby być obok domku dla dzieci, a drugi, ewentualnie trzeci - gdzie? Proszę, doradźcie

Żywopłotki cisowe. 08:28, 21 mar 2016

Do góry

Rok temu zaczęłam malowanie teraz skończyłam.

Ile biedronka ma kropek?

Jaki piękny widok po pracy muszę pokazać Synkowi biedroneczki uwielbia je - ma 2 latka i jak tylko wypatrzy biedronkę to aż cały się trzęsie.
Pozdrawiam.
Czasem słońce czasem deszcz 08:26, 21 mar 2016

Do góry
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:37, 21 mar 2016

Do góry
Wesolych Świat życze wszystkim

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:34, 21 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Co w trawie piszczy, czyli gdzie twoja wiosna

Irenko wiosna niby jest, ale jakaś nieśmiała

Ogród Mirelli 07:25, 21 mar 2016

Do góry
Nie wiem co pochwalić, zakupy czy dekoracje. Bardzo ładne jako w wykonaniu tej dziewczyny ma talent a i Ty Mirella jesteś pilną uczennicą.
Ogrodowe przygody 07:14, 21 mar 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Witam ja mam Mariatheresia Tantau

Jakiej wielkości jest kwiat?
Malutki pod lasem 07:13, 21 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Schowane do domu, rano jak będę szła do pracy znowu wystawię
Zmoczone deszczem ładnie wyglądają
ale sliczne

powiem Ci, że mam taką samą konewkę i chyba nawet gniazdka
Ogród Mirelli 06:30, 21 mar 2016

Do góry
Hiacynty w pełnym rozkwicie

Ogród Mirelli 06:29, 21 mar 2016

Do góry
A takie jajo dostałam
Ręczna robota, 14 letnia dziewczynka takie cuda robi

Ogród Mirelli 06:28, 21 mar 2016

Do góry
Do kompletu taką ozdobę zrobiłam - uczę się

Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:06, 21 mar 2016

Do góry
Na powitanie
Ogród Mirelli 05:52, 21 mar 2016

Do góry
Dzień dobry wszystkim

Poranek bez przymrozku 1 stopień

Dzisiaj planuję obciąć resztę traw i kwiatki posadzić do kupionej donicy

Dla tych, którzy lubią oglądać zakupy i których jeszcze nimi nie znudziłam wstawiam fotki z wczorajszych łowów

Do donicy hiacynty w doniczce i prymulki, karminowe hiacynty do domu

Nawóz pod cebulowe, ogromne cebule lilii i mech do dekoracji

Ziemia do donicy i innych
Mój jesienny ogród 00:56, 21 mar 2016

Do góry
Witam wszystkich serdecznie, dziękując oczywiście za odwiedziny. Zima minęła bezboleśnie, jedynie 2 tygodnie temu, przyszła burza śnieżna i nasypało w dwie godziny, 20 cm śniegu, leżał 3 dni i po zimie. Tydzień temu było bardzo ciepło, nawet 17 °C i przez 3 dni jeździłem rowerem, ale nie chcę się wietrzyć za bardzo. Udało mi się nie chorować, ale od miesiąca borykam się z jakimś dziwnym przeziębieniem. Z nosa idzie mi ropa a gardło mam zachrypiałe, że ledwo mówię, powoli się jeadnak z tego oczyszczam. Lubię oglądać filmiki, Stefanii Korżawskiej na you tube z TVTrwam i w Polskiej aptece nakupiłem ziółek i sobie warzę. Od nowego roku nie zrobiłem ani jednego zdjęcia. Nie czuje się najlepiej, nie mam siły i jestem bardzo zmęczony. Dużo teraz oglądam i czytam o zdrowiu. Kupiłem sobie fajną maszynkę do wyciskania soków, Omega 8006, super sprawa. Przeczuwam ze chyba nie służy mi tutejsze chemiczne jedzenie i zaczynam rozmyślać o powrocie. Chciałbym wytrzymać do końca sezonu i zobaczyć jeszcze raz indiańskie lato a na Boże narodzenie zjechać do Polski. Ja uwielbiam wieś a tu wylądowałem w wielkim mieście, jakoś się tu zaaklimatyzowałem ale jak widać na zdrowie mi to nie idzie. Wysłałem teraz 5 paczek po 20 kg, które właśnie zjechały szczęśliwie do domu, więc jak widzicie powoli się przymierzam do powrotu. Szczerze mówiąc jestem w kropce, boje się dłużej zostać i boje się wracać. Zmieniłem całkiem swoje jedzenie, od dwu miesięcy nie jem mleka, którego pochłaniałem duże ilości, cukru też już do ust nigdy nie wezmę, smażone ograniczyłem poważnie i wszystko co zakwasza organizm. Myślę że powoli się wszystko unormuje, chcę pobić swój rekord z zeszłego roku i zobaczyć to czego jeszcze nie miałem okazji zobaczyć. Ciśnienie mam wzorowe, jak poborowy, tak mówi mój kierownik. Gdy zrobi się ciepło, może siły powrócą. Raz w lutym było ciepło i pojechałem rowerem do pracy, pod mostem był lód i przewróciłem się obijając sobie kolano. Spuchło, ale wyleczyłem sobie kapustą a potem gotowanymi ziemniakami w łupinach, robiłem z nich gorące okłady i przeszło, ale ze dwa tygodnie kulałem. Ziemniaki są super, tylko trza gotować bez soli, można każdy stan zapalny nimi zlikwidować.W tamtym roku wyleczyłem sobie tak korzonki a ziemniakami karmiłem Bernikle w parku Było świetnie, jadły mi z ręki a było ich ze 200 szt. Te niestety wylądowały na kompoście nie miałem siły jeździć do parku a gęsi jest dużo. Gdy tego dnia się przewróciłem mijałem ich może sto, jak stały w lodowatej rzece, gęgając sobie cichutko. Będę za nimi tęsknił i za koncertem świerszczy. Tylu gęsi i takich koncertów owadzich w swoim życiu nie słyszałem i tych upalnych nocy też będzie mi brakowało. Postaram się pokazać na dysku koncert świerszczowy i karmienie gęsi. Tak ogólnie wszystko po staremu. Codziennie oglądam TV Republika i kibicuje Polsce, choć wiem że łatwo nie będzie posprzątać ten gnój, po poprzednim systemie. Dziś na dysku, pokażę parę filmików i zdjęcia z Badlandu. Jest to 55 km za Toronto na północy. Wycieczka na cały dzień a czekałem do jesieni, więc wracałem późną nocą, było dosyć ciepło i nawet wieczorem nie zmarzłem. Na miejscu zjadłem obiadek i w drogę powrotną, 120 km zaliczone. To jest link do 278 zdjęć https://drive.google.com/drive/folders/0By8dgX3MnWRXaExGbWllQzM3UWc a to jest link do filmów, 3 o gęsiach, jeden z chóru piechotków, na bagnie w Hamilton i krótki filmik z góry Nemo. https://drive.google.com/drive/folders/0By8dgX3MnWRXaEdBQXdxUFNfS0k
Dziś pokażę jedno zdjęcie z wycieczki, które są na dysku a kolejne pokazują polską dzielnicę na Ronceswalles. Pozdrawiam Was gorąco i przepraszam że tak rzadko tu zaglądam.
Bogdziu, Niagara jest wspaniała i naprawdę swoim ogromem potrafi przyćmić inne piękne miejsca. Dziś pokażę Badland, takie pagórki utworzone w czerwonej glince, przepięknie to wygląda.
Zawitko, naprawdę jest tu pięknie, nie oszukiwał bym was. A dla tych co uwielbiają przyrodę to po prostu raj na ziemi.
Mi, klikasz na link i wszystko, nie zauważyłem tej ostatniej linijki bo bym Ci zadzwonił
Marto, pozdrawiam serdecznie.
Witaj Alicjo, sąsiadko zza rzeki.
Dzidka, ostatnio nie mam siły nic wykrzesać z siebie, sorry ale naprawdę nie daję rady. Całe szczęście że wiosna już puka do drzwi. Dziś weekend piękny, ale zimny straszliwie, tylko 2°C ale za to niebo lazur. Słońce grzeje, wczoraj w pracy ledwo wytrzymałem, tak piekło przez szybę.
Ewa ja również pozdrawiam ciepło w zimny weekend.
Bogdziu, Niagara jest wspaniała i naprawdę swoim ogromem potrafi przyćmić inne piękne miejsca. Dziś pokażę Badland, takie pagórki utworzone w czerwonej glince, przepięknie to wygląda.
Zawitko, naprawdę jest tu pięknie, nie oszukiwał bym was. A dla tych co uwielbiają przyrodę to po prostu raj na ziemi.
Mi, klikasz na link i wszystko, nie zauważyłem tej ostatniej linijki bo bym Ci zadzwonił
Marto, pozdrawiam serdecznie.
Witaj Alicjo, sąsiadko zza rzeki.
Dzidka, ostatnio nie mam siły nic wykrzesać z siebie, sorry ale naprawdę nie daję rady. Całe szczęście że wiosna już puka do drzwi. Dziś weekend piękny, ale zimny straszliwie, tylko 2°C ale za to niebo lazur. Słońce grzeje, wczoraj w pracy ledwo wytrzymałem, tak piekło przez szybę.
Ewa ja również pozdrawiam ciepło w zimny weekend.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies