Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

07_Rene 20:05, 02 kwi 2016

Aganiu, powiedz proszę jako ekspert magnoliowy.... Mojej magnolii pękają pączki, ale wypatrzyłam już dwa suche w środku. Czy to przez ubiegłoroczną suszę? Podlewałam ją całe lato To "Alexandrina" więc na kwitnienie ma jeszcze czas. U mnie na 289 str są zdjęcia.
BASIA8 20:21, 02 kwi 2016

Agania napisał(a)
Oświadczam, że część z listy pkt 13 i 14 najpilniejszych prac zrealizowałam, właśnie skończyłam wysiewanie

Aganiu piękny wysiew
Agania 20:39, 02 kwi 2016

katel napisał(a)
Skrzynka śliczna a Susan jaka wielka! Zaraziłaś mnie Aganiu klonami i już zamówione, ledwo jeden mi zimę przeżył a już następne będą .
Fachowiec z Ciebie od klonów niezły - w zeszłym roku wstawiłam zdjęcie swojego maluszka z podpisem że to Bloodgood a Ty zaraz opisałaś że śliczny i taki jak Twój flagowy, potem się poprawiłaś że podpisu nie zauważyłaś a wygląda zupełnie jak Atropurpurea. Miałaś rację! To ja się wtedy pomyliłam i dopiero aktualizując niedawno listę roślin się połapałam .
Nie ma jak oko fachowca .

Dziękuję za pochwały, kloniki są super....sprawiasz mi dużo radości tym, że postrzegasz we mnie fachowca, ja je uwielbiam, sama obecność tych drzew i ich obserwacja w ogrodzie daje mi jakąś wiedzę o nich

Klony jeszcze w pąkach

najmłodszy pensylwańczyk, prezent mikołajowy sadzony pod koniec listopada
Agania 20:56, 02 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Aganiu, powiedz proszę jako ekspert magnoliowy.... Mojej magnolii pękają pączki, ale wypatrzyłam już dwa suche w środku. Czy to przez ubiegłoroczną suszę? Podlewałam ją całe lato To "Alexandrina" więc na kwitnienie ma jeszcze czas. U mnie na 289 str są zdjęcia.

Aleksandrina jest wrażliwa na przymrozki, to nie od suszy, one nie lubią też za mokro, ja magnolii nie podlewam...same sobie radzą, moja kapryśna Aleksandrina, myślałam, że już po niej, bo rosła, a w zasadzie nie rosła
w miejscu bardzo podmokłym wiosną, zrobiłam odprowadzenie wiosennych cieków poszerzając rabatę i pomogło będzie w końcu miała kwiaty w ilości 3 szt...przy niektórych odmianach trzeba trochę cierpliwości

Gwiaździste zaczynają...te magnolie zawsze niezawodnie cieszą, to prawdziwa inwazja kwiatów

Agania 21:06, 02 kwi 2016

BASIA8 napisał(a)

Aganiu piękny wysiew

Wysiewałam w piątek po pracy i rano w sobotę...korzystając ze słońca
mini szklarenki wyszły na taras

Kurier przywiózł inspekt, złożyłam szkielet, założyłam folię
i zanieśliśmy ją w miejsce przyszłego warzywnika,
wygląda mało ciekawie, ale siewki będą zadowolone w środku tej cieplarni
malgorzata_s... 21:10, 02 kwi 2016

O masz wędrujące szklarenki Gwiaździsta piękna. Wiosna!!
Kasya 21:18, 02 kwi 2016

fajny inspekcik
podaj namiary

jestem zdziwiona ze ta magnolia juz kwitnie ! wczoraj bym nie uwierzyla
Agania 21:19, 02 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O masz wędrujące szklarenki Gwiaździsta piękna. Wiosna!!

Wiosna jest...trawnik już zielony
Gosia gwiaździste są nawet dwie
Wolałabym latające szklarenki

Mahonie będę się za chwilę żółcić

Agania 21:27, 02 kwi 2016

Kasya napisał(a)
fajny inspekcik
podaj namiary

jestem zdziwiona ze ta magnolia juz kwitnie ! wczoraj bym nie uwierzyla

Inspekcik się przyda za chwilę, dla moich wysiewów, mają w trzech wymiarach.
Mój zmieści się do przyszłej skrzynki o wymiarach 2,20x1,20
Ma jeszcze ruchomą pokrywę

http://allegro.pl/rozsadnik-mini-szklarnia-1x2x0-35m-inspekt-i5953319705.html

Magnolie gwiaździste zakwitają nawet już w marcu, ale aura musi być bardziej słoneczna, słońce natychmiast rozchyla pąki
Agania 21:42, 02 kwi 2016

Żonkilek drugi kwiat w drodze