Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:28, 02 kwi 2016

Żurawki przycięte. Niektóre wyglądały po zimie całkiem całkiem, a inne nie wyglądały wcale .
Ptaszi zrobiły sobie wychodek na moim ulubionym rodku. Myłam go dzisiaj. Dobrze, że jednak nie zawiesiłam na tej sośnie budki. Ale i tak całe towarzycho tam przesiaduje :/.

nie mogę się doczekać na koronkowe listki brzozy Gracilis. Ale wygląda na to, że już niedługo .

mahonie powoli zaczynają. O dziwo pierwsza ta pod sosnami.
JoannaDe 21:36, 02 kwi 2016

Katkak napisał(a)
Żurawki przycięte. Niektóre wyglądały po zimie całkiem całkiem, a inne nie wyglądały wcale .

Musiałabym Ci pokazać moje. U Ciebie to śliczności te żurawki
Katkak 21:45, 02 kwi 2016

Krokusy, które sadziłam 24 grudnia postanowiły jednak zakwitnąć . Przynajmniej niektóre

ciekawe czy będzie z Niej ogrodniczka
UlaB 21:46, 02 kwi 2016

Katkak napisał(a)

Cudowne listeczki Eden rose

szok, az tak juz?? zazdroszcze, u mnie pewnie Edenka bedzie takie miała za 2 albo i 3 tygodnie
Katkak 22:21, 02 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

Aż tak źle???
Katkak 22:22, 02 kwi 2016

UlaB napisał(a)

szok, az tak juz?? zazdroszcze, u mnie pewnie Edenka bedzie takie miała za 2 albo i 3 tygodnie

Nie martw się, nadgonią
Katkak 22:30, 02 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Prymule wyjątkowe

Powiększa mi się prymulkowa kolekcja. Czekam jeszcze na pierwiosnki kandelabrowe . Mam zamówione u takiej fajnej Pani z tej malutkiej szkółki z rarytasami .
Katkak 22:32, 02 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ślicznotki Ale wiesz, że dopiero teraz zobaczyłam jak cudnie porośnięte mchem masz kamole

Te kamole kiedyś pódą do wymiany. Ale nie za szybko, bo wiadomo - kasa . W sensie, że cały ten placyk będzie z innej nawierzchni - też z kamienia, ale już na pewno nie z piaskowca, bo to porażka totalna.
Nallar 22:45, 02 kwi 2016

Mam wrażenie że Twój ogród jest z gumy, dokupujesz, zamawiasz, ciągle sadzisz a widzę jeszcze sporo miejsca.
Prymulki piękniste.
Udało Ci się domyć popszczonego rodka?
Kasieńko bardzo dziękuję za pomysły jakie mi podsunęłaś, muszę tylko poczekać aż powychodzą wszystkie roślinki które tam rosną i zabiorę się za tą rabatę (chociaż wcale nie planowałam tam przeróbek)
Cmokam mocno małą ogrodniczkę.
Katkak 22:50, 02 kwi 2016

Nallar napisał(a)
Mam wrażenie że Twój ogród jest z gumy, dokupujesz, zamawiasz, ciągle sadzisz a widzę jeszcze sporo miejsca.
Prymulki piękniste.
Udało Ci się domyć popszczonego rodka?
Kasieńko bardzo dziękuję za pomysły jakie mi podsunęłaś, muszę tylko poczekać aż powychodzą wszystkie roślinki które tam rosną i zabiorę się za tą rabatę (chociaż wcale nie planowałam tam przeróbek)
Cmokam mocno małą ogrodniczkę.

Ewciu sama jestem w szoku, że tyle się tego mieści. Tam gdzie rośnie aronia planowałam kupić tylko Glauca Globosa, jakieś bylinki i tyle. A po ogoleniu aronii weszły 3 rodki i coś tam jeszcze poupycham . Co do róż miałam 4 sądziłam, że więcej nie zmieszczę. Obecnie mam 10 i 3 zamówione . No - zdecydowanie jest z gumy. Innego wytłumaczenia nie ma . Tak, rodek ładnie wyczyszczony. Żeby tylko ptasiory poszły gdzie indziej za potrzebą. Chociażby do sąsiada . Cieszę się, że mogłam pomóc .