I jeszcze się pochwalę... Kupiłam takie cztery donice, ceramiczne, ręcznie wykonane, szkliwione za łączną kwotę 130 złotych Poszłam po jarmuż, wyszłam z donicami... masakra!
Trzy nowe tytuły. Czytane oddzielnie mogą wprawić w konsternację, ale czytane według kolejności, rzucają całkiem nowe światło na uprawę roślin użytecznych. Polecam lekturę wszystkim zainteresowanym uprawą warzyw i owoców. Nowe informacje, nowe sposoby pielęgnacji, nowe środki, czy sprawdzą się w codziennym zastosowaniu? Ja spróbuję
dzieki ze zagladacie
ale pogoda taka ze nie chce mi sie nic pisac, juz mnie zmeczylo czekanie na wiosne
jest zimno mokro i ponuro...czy moze bc gorzej ?
a jak patrze na prognozy to najblizsze 2 tyg takie same
chyba nic nie bede pisac dopoki cos u mnie nie zakwitnie...a to moze byc jeszcze bardzo dlugo...
pokaze jeszcze tylko z katalogu Reni kilka rozyczek
Dla roz to donica powinna byc wysoka, min. 50 cm. Jak gleboka jest ta donica? Moze posadz tam kaline japońska KILIMANDŻARO. Ona ma plytki system korzeniowy i nadaje sie do pojemnikow.
Aspiryna kolczasta jest i szybko tworzy gąszcz, że nawet pielić trudno, bo mocno drapie. Ja warzywnik odgrodziłąm żywopłotem z cisa. Na razie jeszcze nie jest zbyt wysoki ani za gęsty, ale za kilka lat będzie ładnym tłem dla roślin, które są przed nim. Tak wyglądał w ubiegłym roku, gdy powstawała nowa rabata.
haha ale jaja.
papieru moga nie przezyć.ale chyba masz dość grubo tej gazy więc może bedą mocniejsze.
dobrze się bawiłaś? a i zapomniałąm dodać majlepiej jak baza jest zupełnie na płasko rozłozona bo wtedy gładsze wychodzi ale to nie jest łatwe
W ostatnich dniach byłam na 3 pogrzebach...sami bliscy znajomi...jestem wewnętrznie rozbita... A ogrodowo jak narazie klapa...U większości kwiatki i widać wiosnę, a u mnie ....
te brązowe placki to prymulki- pierwiosnki...makabra...
a tu brązowe to żurawki...czy to się podniesie?