Witam piekny masz ogród mam pytanko czy bardzo głebokie są donice w których jest posadzona lawenda, ja dopiero jestem początkującą ogrodniczką i nie bardzo jestem pewna czy moja lewenda którą mam zamiar posadzić do miejsca o głębokości ok. 25 cm jest wystarczające, trafiłam do Twojego ogrodu a że masz piękne okazy lawendy proszę o swoja opinię, dziękuję i pozdrawiam
Kasiu - rozplenica z rozchodnikiem są widowiskowe i sama marzę o takim zestawie. Trzeba by tylko pomyśleć co tam będzie miedzy kwietniem a czerwcem bo wtedy roślinki nie są zbyt pokazowe ale wtedy pokaz moga zrobic cebulowe i kilka kulek
Skula, takie luźne przemyślenia - może zrobisz coś w tym stylu? Pomiędzy cisami wysokie hortensje podsadzone rozplenicami i niskimi bylinami? -> tutaj
Albo adaptacja takiej rabaty ze złotymi tawułami i fioletowymi szałwiami lub lawendami podsadzającymi twoje kulkowe cisy, do tego cisy kolumnowe w tle, gdzieniegdzie ładna trawka, może miskanty w tle a z przodu rozplenica? -> taka
Rabatę ogólnie bym lekko poszerzyła, a na rogu, przy stożkowym cisie, dała po zewnętrznej jakieś fajne drzewko, np. kolumnowego klona jak ten: klonik
Jak miło Agatko że zaglądasz Czytałam o problemach z kolanem, zadbaj o nie koniecznie.
Dzisiaj odpoczywam bo spadł śnieg i bardzo zimno. Wyskoczyłam tylko na zakupki do O.
Nie sieję jarmużu bo w moich maleńkich skrzyniach niewiele się zmieści.
Ze swoimi maleństwami nie mieszczę się już na parapetach, ale ja tak zawsze dużo nasieję a później rozdaję bo miejsca w ogrodzie na wszystko brakuje. Cieszę się z Twoich wschodów, a rozplenicy Rubrum mnie się nie dało wyhodować.
Iryski i krokusy dzisiaj poszczypał mróz i okazało się że krokusy jednak bardziej wrażliwe, leżą biedaki.
buziaki Aganiu
Joasiu, jak jest pogoda, to ręce same się rwą do pracy w ogrodzie, zawsze nas cieszy wiosna w ogrodzie, a rączki szybko się regenerują, dzisiaj zimniej pewnie zasłużenie odpoczywasz, u nas nawet postraszyło śniegiem.
Warzywnik będziesz miała imponujący, wysiewasz może jarmuż?
Kupiłam zielony i bordowy, przyznaję, że zaciekawił mnie ze względów atrakcyjnych niż kulinarnych....piękne ma liście.
Podglądam twoje kiełkujące maleństwa, mi skierowała cebula, stipa i chyba ostróżka, to ostatnie nasionka od ciebie....rozplenica Rubra zaprotestowała, ciekawa jestem czy komuś się udało wyhodować ją z nasionka
Iryski cudowne, kępka już urosła, to cieszy jak nam się cebulki rozrastają
Aniu mi też podoba się bardziej stipa, ale ją muszę kupić w doniczce, poluję w swoim O, ale jak nie będzie to zamówię u Pana Trawki
w stipie i miskantach, w ogóle w trawach zakochałam się tu na ogrodowisku
rozplenice to pierwsza miłość
Witam Was moje drogie, ja ostatecznie zrezygnowałam z sipy nie wiem sama dlaczego. Co prawda szukałam jej ale nigdzie nie znalazłam. Najbardziej podoba mi się rozplenica.