Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

w Oborze też mogą być ogrody 22:19, 19 sty 2016

Do góry
Dziękuję Wam Kochani za życzenia świąteczne, a ja od roku zawsze spóźniona i zawsze nie w czas
mam za to kilka zdjęć z tel z zimowym ogrodem w Oborze
zdjęcia świeżynki bo z początku stycznia teraz tylko mniej śniegu jest
po dwóch latach użytkowania (ale to brzmi) traw, podziwiam jes jeszcze bardziej i ogród bez traw nie ma tego życia i lekkości. nawet przysypane śniegiem trawki są przepiękne!!!

Ogródek Iwony 22:17, 19 sty 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
nie mam żółtego dużo,tylko trochę i chyba wywalę.
Cały czas myślę nad tą moją dużą rabatą, jak ją przerobić żeby było fajnie.

Grzegorz mecz ogląda ...jezu, jakie epitety lecą !!!

A co masz żółtego?
Zbyszek też meldował, że Polacy z Francją wygrywają
Ogródek Iwony 22:13, 19 sty 2016

Do góry
nie mam żółtego dużo,tylko trochę i chyba wywalę.
Cały czas myślę nad tą moją dużą rabatą, jak ją przerobić żeby było fajnie.

Grzegorz mecz ogląda ...jezu, jakie epitety lecą !!!
Ogród, mydło i powidło. 22:01, 19 sty 2016

Do góry
Anabuko1 - no nie wszystkie clematisy się u mnie dobrze trzymają ale pracuję nad tym .
Kaen jest niezwykły, nietypowy ale w porównaniu do niektórych innych clematisów nie kwitnie zbyt długo no i u mnie jeszcze nie powtarzał kwitnienia.
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=830&searchc=&nazwa=kaen&grupa_clematis=&wielkosc_kwiatow=0&wysokosc_od=&wysokosc_do=&przyrost_od=&przyrost_do=&ciecie_typu=&strefa_od=&strefa_do=&Szukaj=Szukaj&Itemid=281
Różyczkę dostałam od eMa, doniczkową miniaturkę, pochorowała mi się i nie wiedziałam jak jej pomóc więc wkopałam do ogrodu i wyrosła i się trzyma, ma niesamowicie jaskrawe kwiaty aż "świeci" w ogrodzie.

Ja mam zapędy kolekcjonerskie i dziwolągi lubię, mam jeszcze kilka ciekawych roślin ale to maluszki (takie można taniej kupić) i jeszcze nie ma czego pokazywać. Zaraz wyślę Ci wiadomość z której strony Lublina jestem .
Olga80 - mam nadzieję że Waldek zajrzy i rozpozna, wstawiałam już te zdjęcia na forum w wątku tematycznym ale nikt się nie odezwał .
UlaB - wiadomość zaraz wyślę Warto kupić dorodne egzemplarze bo nie traci się roku lub dwóch, żeby zaczęły obficie kwitnąć ale jeśli co roku chorują to trzeba się zastanowić co zmienić bo coś im nie pasuje. Bardzo ważne jest odpowiednie sadzenie.
Ogród z pergolą 22:01, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
A oto mój baaardzo ogólny plan, moja wizja

1. altana
2. wgłębnik
3. ścianka wodna - to najdalsza perspektywa uzależniona od finansów
4. rabata
5. plac zabaw
6. przedogródek do zaplanowania, zaznaczyłam na czerwono bo jest do zaplanowania w pierwszej kolejnosci
7.taras
8. rózanka, była juz troche planowana wrócę do niej po skończeniu przedogródka

te krzywe prostokaty to będą płyty w trawie, oczywiscie równe planuję je jeszcze przed placem zabaw. prowadzić będą sprzed domu na tyły ogrodu

Fiu fiu ... plany super
Jeśli chodzi o przedogródek podoba mi się pomysł z brzozami

Fajna ta altana
Tysiąc radości i utrapień 22:00, 19 sty 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Joasiu ja w tym roku po raz pierwszy miałam ogórki gruntowe poprowadzone na sznurach i uważam to za bardzo dobry sposób. grządkę mam taką okoloną płytkami chodnikowymi i jak podlewałam ogórki to lałam bardzo dużo wody aż było błotko i ogóreczki miały się bardzo dobrze. Tylko niestety wyjechaliśmy na tydzień i wtedy teściowa nie miała siły i cierpliwości na takie podlewanie jak ja robiłam. Te ogórki które były siane na zwykłej grządce takiej płaskiej u teściowej to niestety przy takim upale nie sposób było tego dobrze nawodnić.Asiu wstawię Ci zdjęcia jak wyglądały moje ogórki. Usunę jak będziesz chciała. Pozdrawiam

Widziałam na zdjęciach tak prowadzone ogórki . Pomysł mi się podoba, bo dużo miejsca się oszczędza. Konstrukcja też nietrudna do zamontowania i zdemontowania po sezonie . Jak wysokie są te metalowe podpórki?

Zdjęcia zostaw , bardzo ładne są i potrzebne do zrozumienia tekstu
Rododendronowy ogród II. 21:56, 19 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak to tak?

A tak toSobek jestem ale dla Ciebie kilka wstawię

Tysiąc radości i utrapień 21:50, 19 sty 2016

Do góry
Joasiu ja w tym roku po raz pierwszy miałam ogórki gruntowe poprowadzone na sznurach i uważam to za bardzo dobry sposób. grządkę mam taką okoloną płytkami chodnikowymi i jak podlewałam ogórki to lałam bardzo dużo wody aż było błotko i ogóreczki miały się bardzo dobrze. Tylko niestety wyjechaliśmy na tydzień i wtedy teściowa nie miała siły i cierpliwości na takie podlewanie jak ja robiłam. Te ogórki które były siane na zwykłej grządce takiej płaskiej u teściowej to niestety przy takim upale nie sposób było tego dobrze nawodnić.Asiu wstawię Ci zdjęcia jak wyglądały moje ogórki. Usunę jak będziesz chciała. Pozdrawiam
Ogród z pergolą 21:46, 19 sty 2016

Do góry
taka altane chcę jak u Michała
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:45, 19 sty 2016

Do góry
oto one
kupione wczoraj w markecie

i z netu dzisiejsze

Biało różowy ogród za płotem. 21:38, 19 sty 2016

Do góry
Tak wczoraj sobie pomarudziłęm, że nie mam ochoty na ogród i tak jakoś mnie natchnęło i już mam gotowy plan na rabatę zachodnią Mam tylko problem czy hakonechloa będzie rosła w kwaśnym podłożu i co dać przed rozplenice, bukszpan, lawende lub...

Na początku za różanecznikami dodam białe jeżówki, w hortensjach wylądują lilie na lipiec, w rozplenice dużo tulipanów.
Na rabatę miałbym już miskanty Variegatus, Carexy, Kocimiętkę i różaneczniki

Przyda się świeże spojrzenie na mój pomysł i sugestie co z obwódkąprzed rozplenicami.
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 21:38, 19 sty 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Jeszcze podrzucam cieniolubne cały wątek

dziękuje Asiu jest tam wiele cennych informacji

Wzięłam sobie do serca rady AnnaCh i rozrysowałam plan na razie gdzie będą rabaty, choć przyznam się, że już nie pierwszy raz... ciągle nie jestem pewna. A wynika to z tego że dużo na działeczce jest jeszcze do zrobienia. Przed domem nowe ogrodzenie i kostka (przyszłoroczne plany), a za domem wyburzenie starego pomieszczenia gospodarczego nazwanego przez synka "Bałagan" i postawienie garażu z pomieszczeniem gospodarczym i wiatą na drewno(oby to się w tym roku udało). Zburzyć to straszydło

Co myślicie o umieszczeniu moreli i krzewów owocowych jak na zdjęciu poniżej? Wiśnia jeszcze trochę i pójdzie do wycięcia. Będzie więcej miejsca w tej części na długą rabatę przy betonowym ogrodzeniu. Zależy mi na tych krzaczkach bo bardzo lubią je moje chłopaczki

Tak teraz przyszło mi do głowy, że jak powstanie garaż dojdzie troszkę miejsca, można przesunąć skrzyneczki i oddzielić je od części rabatowej w rogu działeczki
Tysiąc radości i utrapień 21:38, 19 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)

Lubię ten 'warzywnikowy bałagan'. Kiedyś też podobny miałam...
A najbardziej udawały mi się: ogórki, cebula, fasolka szparagowa, buraki, marchew. Raz to selery urosły mi tak wielkie, że podziw sąsiadów wzbudzały. Pamiętam, że w pobliżu pomidorów rosły. Pewnie ich oddziaływanie tak je do wzrostu pobudziło.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:32, 19 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Róże cudo

Mirela dzieki
Lavender dla Ciebie

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:21, 19 sty 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Natrafiłam na twój piękny ogród i tak wędruje od strony do strony, podziwiam piękne roślinki. Nagle natrafiam na to... szok, szczerze nie widziałam jeszcze takiej bezczelności. Jak można ludziom wysyłać takie gówno i to za nie małe pieniądze. Przytoczyłam ten post bo mnie normalnie wbiło, znam ten sklep z widzenia nie raz byłam na ich stronie, mają bardzo drogo. Więc myślałam że przysyłają coś konkretnego. Ja już się raz przejechałam z hortensjami z neta i powiedziałam sobie nigdy więcej. Będę jeżdzić po szkółkach tak długo aż spotkam te odmiany które chcę kupić. Co do pink annabel to u mnie w pobliskiej szkółce za 25 zł to były ogromne okazy. Największy wybór hortensji jest u Szmitów a ceny rewelacyjne.
Pokażę ci hortensje magical moonlight (byłam w wielu szkółkach i dopiero w pęchcinie znalazłam) Pokażę ci olbrzyma którego kupiłam za 60 zł a tutaj hortki po 17 zł ( z innej szkółki)

Wiem co to za uczucie czekać na paczkę otwierasz a tu aż wyć się chce na widok tego co się dostało U siebie w ogrodzie mam doś dużo hortensji wielu odmian, w róznych szkólkach się byłoi trochę widziało. to co dostałaś to na moje oko wartość sadzonki około 5 zł

Wypasione hortki kupiłaś, efekt od razu jest .

Ja tam już nigdy nic nie kupię i będę odradzać tam zakupy . wiem, że wiele osób dało sie nabrać na zakupy u nich.
Otaksa trochę sie ogarnęła , wiec za jakies 3 lata bedzie coś widać
W oflisowym ogrodzie 21:06, 19 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Reniu przesyłka dotarła Expressem
Dostałam worek nasion werbeny

Bardzo się cieszę
Twoja koza mnie powaliła na kolana, jest cudowna, idealna do mojego wymarzonego małego domku
Ogród z pergolą 20:52, 19 sty 2016

Do góry
a to przedogródek to zaplanowania.

wracam do tego bo zrodziły się u mnie dwa nowe pomysły i plisss powiedzcie swoje wrazenia
1. brzozowo - mysle o 5-6 szt (rozrzuconych, nie w rzędzie) i w nózkach ogrodowiskowy klasyk rozplenice lub stipy, rozchodniki lub jezówki oraz porozrzucane kulki daniki, które tam rosna ale byłyby przesadzone
2. grabowo - danicy do wyrzucenia. fastignaty w równej lini np. 3szt w skarpetkach z bukszpanu, tylko tutaj niewiem za bardzo co dalej, gracki jako tło?
dalej w lewo czyli wgłab ogrodu bedzie plac zabaw

co sadzicie?co fajniejsze?niestety moja pierwotna wizja z tujami danica ugrzezła bo niewiem co by za nimi pasowalo
Do raju daleko - u Ewy 20:49, 19 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Fajne podsumowane Ewciu. Tak sobie patrzę na to zdjęcie i widzę jeszcze sporo trawnika. Nie masz ochoty go troszkę odchudzić?

Kasiu, odchudzam go co roku Ale też chciałabym zostawić miejsce na leżak, kocyk, trampolinę i zabawy Często też przenosimy na trawnik stół z krzesłami, gdy mamy gości na grillu Tu jest cieplej
Do raju daleko - u Ewy 20:45, 19 sty 2016

Do góry
LIPIEC
Dojrzewa rabata w przedogródku - całą metamorfozę pokażę później.

Kolejne zakupy:
hortensje ogrodowe

Zakupy z Pęchcina - hortensje Magical Candle i krwawnice

reszta przeglądu jutro, bo dziś już nie dam rady
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:45, 19 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wczorajszy spacer do ogrodu

Ale masz Brytany, wyglądają prawie jak mój kot Maniek
Fajną strzelnicę młody wyszykował

Ładna sadzonka hortensji, a czemu tak mrozisz żołędzie i trawki....czy tak trzeba?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies