Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

lindsay80 21:11, 17 mar 2016

Poczytałam o ćwiczeniach i oczy mi z orbit wyszły, niesamowita jesteś. Podziwiam!
21:52, 17 mar 2016
Agania napisał(a)

Jazda na nartki się zapowiada, te moje 125km, to 5 dni jazdy, jeden dzień odpoczynku, za dużo śniegu spadło, na moje nogi warunki ciężkie, chociaż trochę było mi żal, że nie pojechałam, nie chciałm jeździć przemoczona, bo z takiej jazdy żadne przyjemności nie ma...Pilsko w Szczawnicy, górka tylko dla narciarzy...ale znam dużo się tam wyjeździłam właśnie na nartach

Justyna ja już kończę sezon fitnesowy, zaczynam ogrodowy...system mam taki, że zaczynam się rozćwiczać już od października

Co ćwiczę, aeroby-orbitek, rower, wiosła, bieżnia na zmianę po 30 min jak nie ma zajęć o mojej godzinie,

wybieram zajęcia typu Pilates, yogę, zdrowy kręgosłup w tym skalpel, aqua aerobik lub basen, stretching, tu chodzi o uruchomienie mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup,

bardziej wymagające na spalanie tkanki tłuszczowej to 20 min Tabata.

Dieta też jest bardzo ważna, a nawet ważniejsza....Paleo i nisko węglowodanowa, na początku był protokuł autoimmunologiczny, ale to jest bardzo indywidualne podejście

Też dużo lepiej się czuję, lepiej niż 3 lata temu, teraz jestem bardziej pod kontrolą lekarską/endokrynologiczną.

obszernie .....dzięki i właśnie o ten kręgosłup mi chodzinie mam własnego trenera a teraz wszyscy maja ...a ja nie więc pytam innych choć już wypracowałam na co mogę sobie pozwolić bo na tabaty (HIIT) się nie nadają moje kolanka

Pilsko w Szczawnicy?? to nie znam Pilsko to Pilsko a wieś na dole to Korbielów ode mnie to max 1,5h zaśnieżonymi dróżkamidokładnie w przeciwna stronę niż do Szczawnicy

sylwia_slomc... 22:19, 17 mar 2016

Agania napisał(a)

No coś Ty moje barwinki są jeszcze bez liści

Jak bez liści jak one zimozielone???Moje całą zimę liście mają z roku na rok w tle widać jaki zielony, taki masz?
Margarete 23:03, 17 mar 2016

Agania napisał(a)

Małgosiu przebieram nóżkami i odliczam każdy dzień do kwitnienia magnolii, Genie mam w pękatych pąkach... trzymajmy kciuki, żeby w czasie kwitnienia śniegiem znowu nie sypnęło i nie przymroziło.
Zimniej u Ciebie, mój wawrzynek już chyba przekwitł, ale za to Twój fioletem błyśnie

A właśnie że nie fioletem.... bo ja mam nietypową odmianę - białą
Agania 07:15, 18 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
Poczytałam o ćwiczeniach i oczy mi z orbit wyszły, niesamowita jesteś. Podziwiam!

Staram się
Agania 07:18, 18 mar 2016

eee_taam napisał(a)

obszernie .....dzięki i właśnie o ten kręgosłup mi chodzinie mam własnego trenera a teraz wszyscy maja ...a ja nie więc pytam innych choć już wypracowałam na co mogę sobie pozwolić bo na tabaty (HIIT) się nie nadają moje kolanka

Pilsko w Szczawnicy?? to nie znam Pilsko to Pilsko a wieś na dole to Korbielów ode mnie to max 1,5h zaśnieżonymi dróżkamidokładnie w przeciwna stronę niż do Szczawnicy

Ups....ja mam głęboko upośledzoną sklerozę
oczywiście,że Pilsko w Korbielowie, a Palenica to w Szczawnicy.

Tabatę robię raz w tygodniu albo dwa, waga po tym spada mi w dół,
Trenera osobistego nie mam, bo to wychodzi około 1500zł za 10 indywidualnych treningów, miałam dwa takie treningi, gdzie ustawiono mi ćwiczenia, ja je już 10 razy pozmieniałam, teraz polubiłam zajęcia z Gymstick, gdzie intensywność ćwiczeń dostosowuje się do indywidualnych możliwości ćwiczącego i nie wspomnialam jeszcze o FIT BALL...też lubię.
Agania 07:55, 18 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak bez liści jak one zimozielone???Moje całą zimę liście mają z roku na rok w tle widać jaki zielony, taki masz?

Widzisz tego zielonego barwinka nie mam, a te dwukolorowe dopiero rozwiną młode listeczki jak wiosna zagości na dobre...muszę zrobić Ci fotkę.
Agania 07:57, 18 mar 2016

Margarete napisał(a)

A właśnie że nie fioletem.... bo ja mam nietypową odmianę - białą

Małgosiu czyli Ty masz prawdziwą perełkę wśród wawrzynków
margaretka3 09:42, 18 mar 2016

Agatko, doradź mi, proszę. Na ognistej chcę posadzić jarząba Utumn Spire Flanrock (dwa czy trzy?), są tam już trzy złotokapy. Jak je rozmieścić, trzy takie, trzy takie czy je wymieszać?
Anda 09:45, 18 mar 2016

Agania napisał(a)

Jazda na nartki się zapowiada, te moje 125km, to 5 dni jazdy, jeden dzień odpoczynku, za dużo śniegu spadło, na moje nogi warunki ciężkie, chociaż trochę było mi żal, że nie pojechałam, nie chciałm jeździć przemoczona, bo z takiej jazdy żadne przyjemności nie ma...Pilsko w Szczawnicy, górka tylko dla narciarzy...ale znam dużo się tam wyjeździłam właśnie na nartach

Justyna ja już kończę sezon fitnesowy, zaczynam ogrodowy...system mam taki, że zaczynam się rozćwiczać już od października

Co ćwiczę, aeroby-orbitek, rower, wiosła, bieżnia na zmianę po 30 min jak nie ma zajęć o mojej godzinie,

wybieram zajęcia typu Pilates, yogę, zdrowy kręgosłup w tym skalpel, aqua aerobik lub basen, stretching, tu chodzi o uruchomienie mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup,

bardziej wymagające na spalanie tkanki tłuszczowej to 20 min Tabata.

Dieta też jest bardzo ważna, a nawet ważniejsza....Paleo i nisko węglowodanowa, na początku był protokuł autoimmunologiczny, ale to jest bardzo indywidualne podejście

Też dużo lepiej się czuję, lepiej niż 3 lata temu, teraz jestem bardziej pod kontrolą lekarską/endokrynologiczną.

O raju, jestem pod wrażeniem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies