Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 20:19, 18 sty 2016

Do góry
Dominiko taką lilię kupiłam Nic specjalnego, chyba będzie zwykła biała, ale każda nowa roślinka mnie cieszy

W ogródku Iwony 20:19, 18 sty 2016

Do góry
Ogródek pod śniegiem.

Przypudrowane iglaczki.

W ogródku Iwony 20:13, 18 sty 2016

Do góry
Dosypało trochę śniegu więc dzisiaj był spacerek po ogrodzie z wnukiem. Bardzo mu się chodzenie po śniegu i strząsanie z krzewów spodobało

Sprawdzanie wystających spod śniegu patyczków.

Psy jak zwykle nam towarzyszą i mają niezłą frajdę.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:10, 18 sty 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Dobrze że byłaś u mnie dzięki bo akurat szukam małych host i Ciebie zapytam czy masz jakieś do polecenia Potrzebować będę żółyo zielonych i szarych i niebieskich ale wszystko niskie ;d????A i Dębowy pięknie zaśnieżony

JKest sporo ładniutkich średnich funki.
Polecam ci i to bardzo
Hosta Reversed

Z niebieskich LoVe pat, Blue Cadet i
HaLCYON i z boku nie duża Brim cup[img

Hosta White Christmas

Hosta Rainbow's End - pokazałam na 252 stronce.to piękna zółtawo- zielona z mniejszych Hosta Mieke jest ciekawa, ale potem zielenieje
June - cudna
polecam jeszcze wolverine,Snowy LAke na 253 str, pokazana.I ztyc co mam żółtawa-Coconut Custard,
Malutki pod lasem 20:10, 18 sty 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Aniu a może troszkę powiększyć

Agnieszko, nie chciałabym łączyć jej z tymi żurawkami po lewej, ale po Twojej sugestii przyszło mi na myśl coś takiego? Połączyć to z kółkiem pod klonem, wysypanym korą, a tutaj dać ice dance w opasce ze żwirku?
Szmaragdowy Zakątek 20:07, 18 sty 2016

Do góry
Kasya – Kasiu, ten tydzień jeszcze mam „w biegu” ale po powrocie …(podnoszę dwa paluszki do góry )…obiecuję zaglądać częściej. Muszę przecież włączyć mój licznik wiosenny!

Bogdziu – jak miło , że wpadłaś !
Już się nie mogę doczekać wyjazdu. Mam w prawdzie zdjęcia tego nowego mieszkania, ale zawsze lepiej oglądnąć w realu. Najbardziej cieszy mnie, że wraz z mieszkaniem dostał także mały ogródek …już planuję marcowo/kwietniowy wylot, żeby troszkę poszaleć ogródkowo.

kitek81 – Kasiu, dziękuję za życzenia. Niestety z tego co wiem to w Holandii też Pani Wiosny jeszcze nie było.
Dzisiaj mój syn przysłał mi zdjęcie….

…z podpisem: „he he… u mnie też śnieg”.
No i z czego ten małolat się cieszy????

anna_t - Aniu, macham poświątecznie i posylwestrowo. Zaraz podrepce zobaczyć co słychać w twoim ogródku.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:58, 18 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ale jeszcze goracy

poproszę o kromkę z masłem
Malutki pod lasem 19:52, 18 sty 2016

Do góry
Aniu a może troszkę powiększyć
Anulajda w raju 19:47, 18 sty 2016

Do góry
Na tej rabatce na wiosnę zakwitną tulipany Elegant Lady i chyba troche do okrasy wcisnęłam tulipanów Queen of Night ale nie jestem pewna,zobaczymy
Przed Miskantami Ferner Osten zostały posadzone 4 sztuki Queen of Sweden,dojdą jeszcze dwie kule cisowe przed okna jak takowe znajdę aaa z tyłu-pomiędzy Miskantami wyrosną czosnki ozdobne.Carexy i żurawki młode zostają
Jest to ściana wschodnia do południa operuje słońce zobaczę czy dadzą rade Austinki jak nie to wymienię na róże Artemis,myślałam jeszcze o Munstead Wood ale posadziłam już na przeciwległej rabacie

Ogrodowe przygody 19:42, 18 sty 2016

Do góry
tak wygląda w lipcu
we wrześniu też niczego sobie

Ogród Cioci cz. 3 19:35, 18 sty 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
[img
A nie mówiłam że u ciebie wszystko jak z bajki
Pozdrawiam
Pszczelarnia 19:34, 18 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wracam co jakis czas do tego zaczarowanego ogrodu.
Rzuciła mi sie w oczy (nie pierwszy raz) ta donica w środku - gdzie można takie cudenka dostać?
Moja codzienność - ogród Oli 19:22, 18 sty 2016

Do góry
Miejsc widoczne od oczka

narożnik od sąsiada

i z bliższa od chodnika

i w drugą stronę do znudzenia od podjazdu

Typografia ogrodu 19:22, 18 sty 2016

Do góry
mam nadzieję, ze to juz ostatnie zdjęcia tej zimy. choć na krokusy 14 lutego jak w ubiegłym roku nie liczę

Moja codzienność - ogród Oli 19:22, 18 sty 2016

Do góry
Czas najwyższy na planowanie

Otóż po drugiej stronie podjazdu po wyburzeniu szopy powstanie dziwnego kształtu rabata oznaczona na czerwono i chciałabym ją mądrze zagospodarować.
Przylega do budynku gospodarczego, który kiedyś będzie garażem i kawałka trawnika. Trawnik kiedyś zniknie na rzecz bruku a przylegający tu narożnik rabaty będzie musiał iść po łuku...(inaczej nie wjedzie do garażu) nie wiem kiedy to będzie ale trzeba to brać pod uwagę.
Planuję kontynuować żywopłot ze świerków serbskich 2 może 3 ekrany i nasadzenie które zepną rabaty przy ogrodzeniu w całość. Myślę, że powinny być one równoległe do linii podjazdu i szpaleru ML ( niebieska linia)

Na pewno muszą znaleźć się tutaj dwa graby fastigiata

W przechowalniku mam również:
- miskanty Graziella, Krater
- jeżówki purpurowe
- zawilce Konigin Charlotte
- seslerię jesienną
- seslerię skalną
- carex Ice Dance
- bergenię
może część dałaby się wykorzystać

Co bym chciała tak do końca nie wiem na pewno trawiasto i jak wszędzie zimozielono na brzegu. Może powtórzyć choiny Jedelloh z molinią Edith Dudszus lub cyprysiki by nie było łyso wiosną? może kolejne rozplenice, berberysy ? chwilowo po głowie chodziły mi także hortki ale nie wiem
Jak to widzicie ???

Ogrodowe przygody 19:19, 18 sty 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

coś mi się tam czasem uda
Mam plan podciąć miłorzęba bo tak jakoś rozrasta mi się na bok a chciałam w kulkę. Macie jakieś doświadczenia?

ale piekna rabata dostałam wytrzeszcz oczu z miłorzębem nie pomogę
Mój ogród 19:14, 18 sty 2016

Do góry
A to moje fotki z ostatniego pobytu na działce. Słoneczko wyszło ślicznie więc pstryknęłam parę fotek.
Iglaki pod śniegiem zawsze wyglądają fajnie.

Trawy też malowniczo wyglądają ze śniegiem.

Rozchodniki ze śniegowymi czapeczkami.

Melepartus, ma najpiękniejsze kwiatostany.

A takie fajne niebo było jak jechaliśmy do domu. Styczniowy zmierzch był naprawdę piękny
Moje małe królestwo 19:04, 18 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

A ja tam jeszcze nie byłam. Każdego roku jestem w Sarbinowie i obiecam sobie, że tam pojadę, bo przecież to nie jest daleko.
Rodziców wysłałam, bardzo się podobało
Może w tym roku pojadę

Mirelko tam jest prawdziwy raj dla ogrodomaniaków bardzo mi sie podobało,w tym roku też planuję tam pojechać

Malutki pod lasem 19:01, 18 sty 2016

Do góry
Agatko dziękuję bardzo Mi rukola też raz nie wzeszła, może były stare nasionka?
Mireklo, no i nie byłam, nie starczyło mi czasu

Kochane Żuczki, wszędzie planowanie, rysowanie, to i u mnie czas się za to zabrać Jesienią nie starczyło mi czasu na dokończenie przedogródka i temat w tym roku jest ciągle otwarty i do zrobienia w pierwszej kolejności, po prostu priorytetowy
Pamiętacie jak siedziałam i kombinowałam co tam w ogóle zrobić. Plan powstał taki, jeszcze zanim mieliśmy budować wiatę:

W sumie niewiele się zmieniło, bo chodnik po łuku został, może tylko trochę mniejszy ten łuk, bo pierwotnie pod domem miał stawać drugi samochód.
Teraz muszę tam coś zrobić i chciałam tak:

Posadzone są cisy, mam kupione i zadołowane dwie limki, do tego chciałam za nie dać ML, ale czytam u Ren, że za małe Na obwódkę mam Ice Dance. Może wcisnę tam jeszcze jakąś rozplenicę i jeżówki. Ogólnie to chciałam tam kwitnący busz z trawami Co Wy na to?
A, no i dookoła klona myślałam żeby też zrobić kółko i powsadzać tam mnóstwo tulipanów
To to miejsce:

Sorki, że wklejam takie stare, nieaktualne fotki, ale chyba nie mam nowszych
A to jakby ktoś chciał coś narysować i mi pomóc
Podwórkowa rehabilitacja 18:59, 18 sty 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

Na jaki kolor kwitły te śliczności?

A na taki
Śliczności,to prawda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies