Najgorzej, że mój plan 1 marcowy w łeb bierze! Jakieś deszcze, przymrozki w nocy, i po co to, ja się pytam? Nie dość już tego zimowego galimatiasu było? To jeszcze i wiosnę trzeba obrzydzać? Protestuję!
Tylko do kogo ten protest wnosić? Przecież nie do Was, kochani forumowicze/czki. Wy też na to ciepełko czekacie.
No dam ewentualną szansę na poprawę te studenckie 15 dni.
Ale potem, nie ma to tamto!
Kasiu to będzie huśtawka dla ptaszków
Skrzynia superaśna, ale ja raz w takiej próbowałam z różą i nawet od środka styropianem 2cm ociepliłam i nie przezimowała niestety
A niektórzy mówią, że psy nie tolerują klatki. Przyniesiona czasowo z samochodu klatka służąca do przewozu Figa. Mimo wielkiego wygodnego wyrka ,leżącego 10 metrów dalej, pozwijał się i śpi jak suseł
Dzisiaj jak u wszystkich raz słońce, raz deszcz albo śnieg. Nie chce mis się nic robić w taką zimnicę. Po pracy tylko krótki spacerek po ogrodzie. Kret mi zaczyna już ryć...
A po śnieżycy taki zachód Słońca.
Zapowiadają zimę na początek marca, mam nadzieję że się nie sprawdzi chociaż lepiej teraz niż w maju.
Pamiętacie, jak pisałam ,że posiałam trochę trawek, którenasionka dosałam od tutejszych kochanych forumek
I kilka już wzeszło i np. takie już są
A tak na marginesie, po prawej to moja robiona dekupażem doniczka .ciut załapała się na fotkę
Nalepiej, najobficiej wzeszła ostnica.!!Ale się już ciesze,że już mam jakieś trawki.Póki co do maja , to ładnie powinny podrosnąć
I jeszcze dzisiejsze kwiatuchy z ogródka
Och, jak takie kolorki dobrze na ducha zimowego jeszcze wpływają
Moim zdaniem to na rabacie brakuje wyższych roslin. Pomyśl o czymś co można łatwo przesadzić bo jak za jaki s czas te male świeczki Ci urosną to zdominują całą rabatę. No i jakiegoś koloru dopełniającego tez brakuje.
Ps: radzę jak umiem, a umiem nie wiele
Mirelko kochana, to liliowce.
Tak wszystkie sa ładne, inne, ciekawe..
Ten ostatni to NN.
Nam takich kilka NN - falbaniastych NN, to sa kupowane z małych siewek od Ismeny.
a kilka jeszcze nie zakwitło.
I mam nadzieje,że w tym roku juz pokażą kwiatuchy
Dzisiejsze zdjatko ,świeże jeszcze , zrobione po przyjściu z pracy
tulipanki pną do góry
Paula,
Dziękuje Ci za wizualizacje.Hortensje lubię, ale mam je już na dwóch innych rabatach. Wiec nie chciałabym ich na tej rabacie, tym bardziej ze to patelnia. Moze kiedyś jak urosną cisy i dadzą trochę cienia. A moze dereń bialy by pasował na środku. Jak uważasz? Cebulki jak najbardziej bedą.
I pytanie do wszystkich - czy rabaty o takim regularnym kształcie lepiej robic symetrycznie tak jak zaproponowała Paula czy raczej kombinować?
Ewa