Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 21:01, 23 lut 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Taką fajną masz pogodę? Super, korzystaj

U mnie było własnie tak (fota z komóry)

a potem padał grad ze śniegiem. A teraz jest mokro i nieprzyjemnie.

u mnie tez padał grad przez 3 min a później słoneczko
Ogród z pergolą 20:56, 23 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wydaje mi się, że zanim wszystko urośnie, nadal będzie pusto. Brakuje tu dywanów, ale to już, jak Ania będzie chciała. Hosty, runianka, żurawka citronella, nie wiem, czy trzmielina by się sprawdziła.
Zawsze można w nogi dosadzić roślinkom.

Opis:
1. studnia obsadzona cisem
2. Z lewej strony serby - Aniu, upewnij się, co ile sadzi Danusia na żywopłot. Pisałam ci, co mnie niepokoi.
3. W plecach mogą być nieszczęsne serby, ale zanim urosną, będzie bałagan. Szybszy efekt dałby żywopłot z grabów lub buków. Można kupić przy szkółkach leśnych wiosną
4. Gracilimusy z obu stron cisa. Sadzone co ok. 1 metr. Szybko się rozrosną.
5. D - derenie Ivory Hallo, sadzone ok. 5 - 6 sztuk po całej długości, albo zwężyć troszkę. Derenie cięte wiosną koniecznie.
6. Hortensje - 3 sztuki wysokich z tyłu wzdłuż przejścia, jako powtórzenie rabaty Polinki. Dadzą "kolor" na rabacie już od lipca.
Z przodu 2 hortensje Bobo.
7. Rododendrony - 4 sztuki, czytałam, ze po 10 latach odmiana ta dorasta do 1,5 metra. Nie będą duże. Rodków nie możesz wysypać korą, więc może jednak dać jakiś dywan wkoło, by korzenie się nie wysuszały? I zanim urosną - nie będzie pusto?
8. Dwie kostki bukszpanowe z drzewami w środku.

siedzę i dumam nad tym..wiesz że im dlużej myślę o tych serbach to rzeczywiście będzie las..a jak by to wyglądało gdybym tam tuje kornik, bo mam, wsadziła?
to by była taka ta Twoja wersja 2 (dla mnie 1 jest ta Twoja pierwotna z różami)
no własnie te rodki małe :/ a jako dywan runianka w cieniu tak?
a powiedz mi jak drzewo jest tak na przodzie rabaty to nie przysłania tyłow?miałbyś jakąś fotke takiej rabaty? cos jak u mnie takiej na ktorą głównie z przodu się patrzy
Ogród MUZY 20:51, 23 lut 2016

Do góry
Pogoda nie do końca wiosenna bo od rana deszcz ze śniegiem ale ogród już się budzi z zimowego snu...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:45, 23 lut 2016

Do góry
Witam serdecznie.
Mam niemały mętlik w głowie i proszę o poradę.
Pierwsza dot. niwaka. Chciałabym posadzić coś na tle ściany po lewej stronie tarasu. Jest to strona południowa (... w lecie piekarnik) Czy zdecydować się na cisa czy może graba bądź buka. i czym najlepiej podsadzić? jałowcem płożącym, jakimiś trawami .. ale jaka jest sucholubna? Znam tylko stipe i kostrzewe siną.

Druga prośba dot. drzewa które namalowałam. Potrzebuję posadzić coś co będzie dawało na taras cień, delikatnie go przysłaniając. Obok niego będzie ławeczka.
... Jakie drzewo będzie najodpowiedniejsze na takie nasłonecznione stanowisko. Ziemię w ogrodzie mam gliniastą.
Jestem w polu 20:33, 23 lut 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Mój krwawnik dla Mirelli

Marta biorę Dzięki
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:28, 23 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)
wodzyn - tak,każdy pierwszy kwiatuszek cieszy.
Ja dzisiaj w deszczu latałam z aparatem,a syn zapytał podejrzliwie,czy się dobrze czuję

Chyba nie bardzo dobrze jednak,bo wczoraj kiedy zrobiłam zakupy,tak się zamyśliłam,że muszę jeszcze po nożyce skoczyć do sąsiedniego sklepu,że po wyładowaniu zakupów do samochodu,zamiast wózek odwieźć pod daszek,pojechałam nim prosto do następnego, innego sklepu W połowie drogi się obcięłam dopiero Na szczęście nikt mnie nie gonił,żebym oddała wózek Ale obciach

A żeby było jeszcze śmieszniej,kupiłam jakieś tam nożyce,zawiedziona,że nie było z Fiskarsa.
Wracam do domu,lecę ze zdobycznymi nożycami do piwnicy,a tam na półce leżą nożyce Fiskarsa Kupiłam je jesienią i zapomniałam

Chyba to przesilenie wiosenne

Chyba przesilenie zimowe pośmiałam się bardzo,ale żebyś nie pomyślała że z Ciebie to napiszę że ja zapisuję w telefonie nawet takie rzeczy jak tankowanie auta
Wilcza Góra 20:22, 23 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Ewa, pokaz juz troche swojej wiosny
ale ja nie mam co pokazać
kiedy tylko stopił się weekendowy śnieg, zaczęło lać...i leje tak do dziś ...
widzę przez okno tylko listki krokusów, no i przebiśniegi...

ogród jeszcze sobie śpi...

Makowo na Kociewiu 20:21, 23 lut 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bonica przepiękna Miałam kiedyś Bonicę na pniu i też była piękna Wspominam ją z rozrzewnieniem

To moja Bonica na pniu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:20, 23 lut 2016

Do góry
Mostek ma już pomalowany podest

jeszcze tylko dwie deseczki uzupełnić i domalować i będzie git jak to moi Młodzi mówią
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:17, 23 lut 2016

Do góry
Ławeczka już ustawiona , ale ciemno na zdjęcia było, Ktoś wie czemu mi takie koła wychodzą jak robię fotki wieczorem???

W sobotę jak nie będzie padać obiecuję lepsze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:16, 23 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No suuuuper I jak Cię nie wielbić? A jeszcze zaintrygowały mnie te białe krokusy jakies takie większe Co to za odmiana?

Dziękuję za wielbienie.. umiem się sprzedać ..wirtualnie, ha, ha, ha

A białe krokusy to moje ulubione z wielkokwiatowych. One są późniejsze i zakwitną jak Cremy zaczną przekwitać To Joanne d`Arc. mam je w kilku miejscach
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:12, 23 lut 2016

Do góry
Kasia tak mam je oba a nawet trzeciego w tym typie - Jan Byczkowski

Białobok srebrne grube igły, kremowe przyrosty,
Maigold zielono szare igły żółtozłote przyrosty
J.Byczkowski pośrodku z igłami i przyrostami czyli mniej srebrzyste igły i bardzie złociste przyrosty niż Białobok

w doniczce J.B. obok Maigold (zaczyna)

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:12, 23 lut 2016

Do góry
schodki też patyna już pokrywa

i kota wlazła na gruszkę.....świat z góry chyba wygląda ciekawiej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:08, 23 lut 2016

Do góry

Trociny ładnie juz patynują i nie świecą tak
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 20:05, 23 lut 2016

Do góry
Wczorajsza fotka, niektore montany juz ruszyly a niektore jeszcze spia i nic na nich nie widac.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:03, 23 lut 2016
Do góry
Rench napisał(a)
wodzyn - tak,każdy pierwszy kwiatuszek cieszy.
Ja dzisiaj w deszczu latałam z aparatem,a syn zapytał podejrzliwie,czy się dobrze czuję

Chyba nie bardzo dobrze jednak,bo wczoraj kiedy zrobiłam zakupy,tak się zamyśliłam,że muszę jeszcze po nożyce skoczyć do sąsiedniego sklepu,że po wyładowaniu zakupów do samochodu,zamiast wózek odwieźć pod daszek,pojechałam nim prosto do następnego, innego sklepu W połowie drogi się obcięłam dopiero Na szczęście nikt mnie nie gonił,żebym oddała wózek Ale obciach

A żeby było jeszcze śmieszniej,kupiłam jakieś tam nożyce,zawiedziona,że nie było z Fiskarsa.
Wracam do domu,lecę ze zdobycznymi nożycami do piwnicy,a tam na półce leżą nożyce Fiskarsa Kupiłam je jesienią i zapomniałam

Chyba to przesilenie wiosenne

a ja myślę że już weszłaś w tzw"amok ogrodowy"
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:03, 23 lut 2016

Do góry
Piorunek napisał(a)

Witaj! Wspaniała kolekcja traw.

Ten krzew na zdjęciu wygląda świetnie. Co to?

Wiesz coś może o drżączce średniej? Warto posadzić?

Krzew na foci to hortensja zwyczajna, nieodmianowa, dostałam kawałek z rozłogów od mamy i się buja do nieba... tu ją pokazywałam jaka jest wielka https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=400

Drżączki średniej nie miałam, ale czytam opis i raczej mieć jej nie będę
Ogródek Iwony 19:28, 23 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A wiesz, ze są różne?
Moja, to molinia variegata
Te 4 kępki koło bratków:

A jak się u Ciebie sprawują? Tez chce je kupić na nową rabatkę.
Ogród z pergolą 19:28, 23 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

1.przedogródka

Te dwa zdjęcia są bardzo pomocne Jak szeroki jest podjazd?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies