W tym roku bardzo na plus oceniam
Honeydew nie jest za wysoka, ale bardzo ładnie trzyma pokrój nie pokłada się i długo kwitnie cały czas ujmując swoim pięknem
to zdjęcie z września
Piękny przegląd
Ten świerk mnie oczarował, jest na liście, tak samo jak klon pomaarńczowy i czerwone pysznogłówki
Zdjęcie młodej pary piękne, wracam do tyłu ogladać dalej
PRZEMO!!!!
J a wiem , że już pewnie pytałam o tę roślinkę, ale nie mogę znaleźć w wątku a mianowicie chodzi mi o trzecią ramkę pod napisem "świat bylin" jest taka piękna roślina, jasnofioletowe takie soczyste kłosy, co to do dziada jasnego jest ?!?! widziałam u nas w brico zeszłego lata piękne rozrośnięte sadzonki ale w cenie 25 zł z szt (sic!)
co u Ciebie słychać?? ja powoli wracam do normalności, tylko z kasą bardziej krucho, jak to na macierzyńskim.. już wiem, że nie bede mogła sobie pozwolić na szał w ogrodzie :/
bacowa -posadziłam ją z białą pnącą nn,ale jakoś mdłe mi się wydaje to zestawienie,muszę tam coś granatowego podsadzić. Chyba że Cardynałek się rozrośnie.
Druga jest znacznie większa bo jej akurat nie przesadzałam,
Powojniki mam 16 letnie, rosną kwitną, gorzej z nowymi nabytkami, ciągle coś. Jedynie Rubens, Warszawska Nike, Blue Angel, Summer Snow, są niezawodne i te stare, co nazw nie mam.
ten jest świetny, jeszcze je kupię
paulownia w tym czasie łysa i fajnie na niej opleciony
liście ma ciemne, taka czekolada
to mój top nr 1
i Rubens tez się sprawdza, dlatego 10 w innym miejscu dałam, pod mur
oprócz Rubensa mam tu Veronica Choice, Summer Snow i jakis jeszcze, ale kartki wcięło
mahonia się szykuje
jarmuż z nowymi listkami zimno przetrwał
forsycja już mega pąki, ciut żółci można się dopatrzyć
a tu w płytkiej donicy ścięte werbeny
nie zdążyłam je wywalić
ciekawa jestem czy przeżyją, oddam komus
No jakoś tak wyszło
róż mam dużo, nawet na jesień zmiany były, przesadzanie i po murze rozciągane badyle różane
ale tu miałam za dużo winogron, ciągły problem, co z tym dobrem robić, więc będzie mniej i będą róże, idealne warunki dla nich, będzie widok i zapach, ale muszą urosnąć, za niedługi czas i tak te łuki do likwidacji, więc znowu będzie przesadzanie róż i powojników
Nie wiem, jakie kolory
ale wiem, jakie mają być róże
zdrowe, mocne , ciągle kwitnące i pachnące, na razie na liście pewniak Aloha, potem Florentina i nie wiem co dalej, jeszcze 3 potrzeba.
Mają zarosnąć te łuki...a na to trzeba czasu
tu mam ładnie zarośnięte mury, ale te róże już 18 letnie
górą nie dosięgam, aby przyciąć, chyba od strony sąsiada trzeba