Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 22:34, 06 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No i jak elegancko się robi ja bym tam tawuły wszystkie ciachnął na jedną wielkość, niech się zagęszczają. Są z doniczek więc żadnego szoku nie mają po posadzeniu ale wiesz ja tam wszystko tnę bez opamiętania, nie mam oporów
Łukasz bardzo dobrze radzi. Wiem, że może byc cieżko się przemóc bo taka ta roślinka ładna-duża ale to tylko dla dobra
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 22:32, 06 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

eeee, co ty, tu jest demokracja i wolność słowa
wiara czyni cuda
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 22:27, 06 maj 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
tak to wygląda - szału nie ma... już wiem, ze muszę dosadzić tawuły i jeszcze więcej trzmielin... środek póki co zostawię tak jak jest...
linie tych pasów rabatowych wyszły mi trochę inaczej niż na rysunku Anety, ale tak mi wyszło... następnym razem bardziej się przyłożę... wiadomo nie ma kory, nie ma żwirku, rabata nieskończona...

Jest git podetnij te trzmielinę i to co zetniesz daj w ukorzeniacz i do ziemi, w ten sposób pozyskałam bardzo dużo sadzonek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:37, 06 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
oj cieszą i to bardzo a wszystko dzięki Tobie!

Wcale nie , to Ty je wybrałas , ja tylko troszke pomogłam. Twój ogrósd faktycznie powinien byc w Mai , trudno znaleźc tak piękny.
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 13:27, 06 maj 2015

Do góry
pozwolę sobię przekopiować moja odpowiedz dla Danusi ze swojego wątku

"Wiem, że to aluzja do mojego wpisu u 'zielonej ogrodniczki' Tak już jest Danusiu że jeżeli pokazujemy kawałek siebie to musimy sie liczyć z tym, że inni będą nas kopiować. Co może być tylko i wyłącznie komplementem dla 'Twórcy'. Nie przeszkadza mi że ktoś posadzi sobie taki sam zestaw roślin, takie same kosmosy, róże, czy tulipany. Powinnaś czuć się polską trendseterką wielu rozwiązań, które projektanci światowi wykorzystują od stuleci i czerpać z tego satysfakcję. Wydaje mi się, ze każdy ma ogród taki jak jemu się podoba nie ważne że gdzieś w Polsce jest setka PODOBNYCH (bo nie takich samych), to jest jego 'mikro świat' który kocha... 4 lata temu posadziłam różowo-burgundowe tulipany czy mam być zła, że teraz połowa ogrodowiska tak ma lub będzie miała? NIE!!! "

Kasia_w ja po części zgadzam się z Twoją opinią...
Ogród Tosi 11:19, 06 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Tośka bo o ta radość przecież chodzi klon czerwony mnie powalił, tfutffutfu

Radości nie brakuje Cesarzowo cebulowych
Ogród Tosi 11:18, 06 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
urośnie, szybciej niż myślisz

Mam nadzieję oby tylko był zdrowy i liskami machał
Ogród Tosi 10:53, 06 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Dzięki Myszko, nie potrafię zdjęć pięknych robić, ale co tam ogrodem się cieszę to się pochwalę
Tośka bo o ta radość przecież chodzi klon czerwony mnie powalił, tfutffutfu
Ogród Tosi 10:51, 06 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Dziękuję Oleczko, u mnie nie tak perfekcyjnie jak Twoje hektary

Trochę mnie drażni wysokość (raczej małość) buczka, ale lepiej mały na stałe niż duży jednoroczny
urośnie, szybciej niż myślisz
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 10:35, 06 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
rób zdjęcia koniecznie!!!!tylko na zdjęciach widać jak wszystko rośnie. uwierz mi na słowo

zrobię obowiązkowo w takim razie... i będę cykać co miesiąc
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 10:33, 06 maj 2015

Do góry
rób zdjęcia koniecznie!!!!tylko na zdjęciach widać jak wszystko rośnie. uwierz mi na słowo
Pszczelarnia 08:08, 06 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Odpowiedziałam u Ciebie, dodam tylko, że szałwia i różanka TAK, pasuje. Ale czy naparstnice pasują do róż? Róże kopczykujesz a rozeta naparstnicy jest półzimozielona - co utrudnia wszelka pielęgnację, zwłaszcza w bujności roślinnej. I to są jednak jakieś inne siedliska dla mnie.
Ale ja tradycjonalistka jestem.
a widzisz dlatego warto pytać mądrzejszych widziałam gdzieś takie zestawienie roślin i mi się podobało
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 08:02, 06 maj 2015

Do góry
trzmieliny możesz odraz przyciąć, a to co Ci zostanie dać w ukorzeniacz i wetknąć w ziemie niech się korzenią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:00, 06 maj 2015

Do góry
asica napisał(a)
Ana wiosenną porą zaglądam do Ciebie co dzień. Co do paczek z benexa na 3 kupione, też jeden pomylony: białe, zamiast pomarańczowych.

Ana po ile sztuk z jednego rodzaju zamawiasz?
z ilościami jest różnie zależy jaki efekt chce się uzyskać i na jakim terenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:57, 06 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

A widzisz to ja nie widziałam reszty i nie wiedziałam...
Małgosiu bo one wtedy jeszcze w pąkach były
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:57, 06 maj 2015

Do góry
justajusta napisał(a)

A co trzeba uszczykiwac tym patykom i po co? Mi też patyki wypuściły listki.
nie wiem ja nic nie uszczykiwałam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:46, 05 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a żebym ja to wiedziała one były kupione w czasach przed ogrodowiskowych jako maleńkie patyczki, grubości takiej cienkiej tyczki bambusowej bez nazwy. każda jest inna, jedna ma zwykłe listki, druga takie powycinane a trzecia najmniejsza złotawe listeczki. Bordowa to jabłonka ozdobna

ok
Rododendronowy ogród II. 19:42, 05 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko ależ sie cieszę moja/Twoja Percy dzisiaj mnie tak przywitała

U Ciebie Percy a u Ewy od hortensji azalie między innymi Narcisflora a u mnie wszystko jeszcze spi a i tak pąki wieksze niz zwykle o tej porze. U mnie nazimniej w kraju.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:50, 05 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Małgosiu tam wszystko jest pod kontrolą

A widzisz to ja nie widziałam reszty i nie wiedziałam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:18, 05 maj 2015

Do góry
AgaAga napisał(a)

Królowa tulipanów jest tylko jedna - Ana

jak dla mnie najpiękniejsze, można wiedzieć gdzie kupione? bo na moje 3 rodzaje zakupionych roślinek w benex, 2 zamówienia się nie zgadzają bo narcyzy mają inny kolor niż zamawiane i tulipany dokupiłam bo chciałam dosadzić aby było ich więcej a przyszły o całkiem innym kształcie
w benexie, ale powiem Ci że w ubiegłym roku pomylili mi też cebule zamiast angelique dostałam inne na szczęście różowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies