Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U "Zielonej" Ogrodniczki :)

U "Zielonej" Ogrodniczki :)

ana_art 22:27, 06 maj 2015

IzaK napisał(a)
tak to wygląda - szału nie ma... już wiem, ze muszę dosadzić tawuły i jeszcze więcej trzmielin... środek póki co zostawię tak jak jest...
linie tych pasów rabatowych wyszły mi trochę inaczej niż na rysunku Anety, ale tak mi wyszło... następnym razem bardziej się przyłożę... wiadomo nie ma kory, nie ma żwirku, rabata nieskończona...

Jest git podetnij te trzmielinę i to co zetniesz daj w ukorzeniacz i do ziemi, w ten sposób pozyskałam bardzo dużo sadzonek
ana_art 22:32, 06 maj 2015

malkul napisał(a)

eeee, co ty, tu jest demokracja i wolność słowa
wiara czyni cuda
ana_art 22:34, 06 maj 2015

Luki napisał(a)
No i jak elegancko się robi ja bym tam tawuły wszystkie ciachnął na jedną wielkość, niech się zagęszczają. Są z doniczek więc żadnego szoku nie mają po posadzeniu ale wiesz ja tam wszystko tnę bez opamiętania, nie mam oporów
Łukasz bardzo dobrze radzi. Wiem, że może byc cieżko się przemóc bo taka ta roślinka ładna-duża ale to tylko dla dobra
IzaK 22:36, 06 maj 2015

Aneta, Łukasz - za Waszym przyzwoleniem będę ciachać...

dumam nad tym środkiem wciąż...
jak tak patrzycie na tę rabatę, na to wolne, środkowe pole to co tam widzicie: co Wam przychodzi na myśl, by tam wsadzić... kulki bukszpanowe, berberysy, kosodrzewiny o których mowa była na wcześniejszych stronach czy może jeszcze coś innego...
IzaK 22:37, 06 maj 2015

ana_art napisał(a)
Łukasz bardzo dobrze radzi. Wiem, że może byc cieżko się przemóc bo taka ta roślinka ładna-duża ale to tylko dla dobra

przytnę na pewno... już wiem, że cięcia nie należy się bać, wyrównam do najładniejszej kształtem
Efffa 22:38, 06 maj 2015

Ale masz fajnych doradców!
IzaK 22:42, 06 maj 2015

Efffa napisał(a)
Ale masz fajnych doradców!

prawda!!!!
i bardzo wszystkim dziękuję za to, że odwiedzacie mój wątek i mi tutaj podpowiadacie... w podziękowaniu zapraszam na Kaszuby na lampkę albo i więcej dobrego wina
Mysza 22:56, 06 maj 2015

Jak ładnie się zrobiło
Ładne wisienki
Margaret_ka 22:58, 06 maj 2015

Też przycięłabym te trzmielinki, by je wyrównać. On się wtedy ładnie zagęszczą. A te odcięte spróbuj ukorzenić - one łatwo puszają korzonki.

Śliczne te ciemne tulipanki.
Efffa 23:14, 06 maj 2015

IzaK napisał(a)
tak to wygląda - szału nie ma... już wiem, ze muszę dosadzić tawuły i jeszcze więcej trzmielin... środek póki co zostawię tak jak jest...
linie tych pasów rabatowych wyszły mi trochę inaczej niż na rysunku Anety, ale tak mi wyszło... następnym razem bardziej się przyłożę... wiadomo nie ma kory, nie ma żwirku, rabata nieskończona...

Ale i tak najfajniejszym kwiatuszkiem na zdjeciu jet ten w rózowej czapeczce!