Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogrodzie Lorki za zakrętem 09:33, 17 mar 2016

Do góry
A to efekt moich wczorajszych zmagań. Dobrze ,że było mega ciepło. Pół dnia babrania się w lodowatej wodzie i mordowania opuchlaków. Na szczęście nie było ich zbyt wiele. ( w tamtym roku w tych ciskach po 5 zeta w kazdej doniczce było mnóstwo poczwarek, normalnie plaga.) Tutaj kilka tylko kilknascie sztuk. Sadzonki cisa hillii. wcześniej były hicksii, ale ze względu na Zuzę, która po prostu bierze wszystko do buzi i jest nie do upilnowania, musiałam wymienić na chłopaków bez czerwonych owocków. Kupiłam więcej sadzonek i gęściej posadziłam.. babeczki pojadą do Ewy

jeszcze położę ekoborda i z przodu wysypie żwirek.. moze to mnie zniechęci do przesadzeń i już zostanie jak jest bo ileż można hihihi
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:32, 17 mar 2016

Do góry
Jakoś nie mam chęci? A może jeszcze zmęczona? Mam sprawę na poczcie, I ogólnie na zmianę pogody chyba się szykuje, bo coś mi we łbie się kiełbasi.
A tak jak mówisz, chałupkę tez trzeba ogarnąć, bo już kurze z kątów wyglądają.

Ogród z pergolą 09:28, 17 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Dobra znalazłam miejsce dla baronesse

skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem

jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?

- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe

ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:20, 17 mar 2016

Do góry
tak się zastanawiam...
mam rabatę iglakową, która ma być w przyszłości luźnym żywopłotem. Rabata jest lekko wyżej niż główny trawnik. Częściowo zasypana korą (tutaj rosną wrzosy na pierwszym planie) dalej jodły, świerk i sosny.
W ubiegłym roku kosiłam tam dziko rosnącą trawę i chwasty, teraz chciałabym teren wyraźnie oddzielić od trawnika (obrzeże z kostki). Obawiam się, że na terenie lekko wznoszącym się nie utrzyma mi się kora. Posadziłam na stromej części skarpy irgę, na niższej jałowce. Zanim urosną będę walczyć z chwastami. Przyszło mi do głowy inne rozwiązanie. Mam zapas maty wiklinowej po obłożeniu nią siatki.

Co myslicie o położeniu jej na ziemi jako rodzaj umocnienia skarpy a w zrobionych dziurkach wsadzić sadzonki jałowca?
Kiedyś wiklina zgnije, pozostanie tylko część drutu który już byłby przykryty roślinami.

Mądre to?
Ogród prawie romantyczny 09:17, 17 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Z niecierpliwością czekam na taki widok

widok piękny co to za żółta róża obok ??
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:16, 17 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Jajo w całej okazałości, słoik z hiacyntem sie zmiescil. Zrobilam jeszcze dwa pełne slabe zdjecie bo rano cyknelam

O bogini...chcem takie
Kolorowy ogród na piasku 09:13, 17 mar 2016

Do góry
Piwonie drzewiaste już mocno rozwinięte, przykrawam je teraz na mroźne nocne.

Agapanty też się spieszą

Dobrze się mają przechowywane lobelie

i najwcześniejsza trawka - trzcinnik Waldenbuch, jak miło się ogląda taką zieleń o tej porze

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:08, 17 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)

O ja Cię, ale ładne to wyszło
Kolorowy ogród na piasku 09:04, 17 mar 2016

Do góry
A wczoraj już było piękne słoneczko i wiosna

-

-

-
Kolorowy ogród na piasku 08:57, 17 mar 2016

Do góry
Nie mamy już ochoty oglądać zimy ale takiego śniegu w tym roku u nas nie było.
Zdjęcia zrobione we wtorek

I żeby nie było wątpliwości jaki jest miesiąc

-
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:54, 17 mar 2016

Do góry
I inne różności

Ogród Mirelli 08:52, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Przyjechałam wczoraj od rodziców, a tu niespodzianka, zaczyna być kładzona kostka. Najpierw na podjeździe do drugiego garażu, następnie w przedogródku

Wpatruję się i wpatruję w tą fotkę bo fajne złudzenie jest jakbyś nad morzem mieszkała
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:52, 17 mar 2016

Do góry
Różyczki w O
Ogród prawie romantyczny 08:52, 17 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Ten pochód też pamiętam oglądaliśmy z przyjaciółmi relacje w jedynie słusznej telewizji i piekliśmy ciasta, które natychmiast znikały, bo dużo ludzi było

Ale kilka lat temu też majowy przymrozek zwarzył mi tawułki i właśnie hortensje ogrodowe. Swoich na razie nie odkrywam ( mam je owinięte włókniną) i czekam, aż przymrozki zupełnie minął. Mam cztery hortensje ogrodowe, ale tak naprawdę tylko jedna co roku ładnie kwitnie

Aga u mnie na szczęście hortki ogrodowe nie przemarzają i nigdy ich nie okrywam. Każdego roku jednak z niecierpliwością obserwuje czy wszystko jest ok.

Jednego roku przymrozek majowy zniszczył mi wszystkie piękne dalie

Ciekawe dlaczego nie wszystkie hortensje Ci kwitną? Jak długo je masz? Nawozisz je?

A to moje hortensje dla Ciebie

Czasem słońce czasem deszcz 08:48, 17 mar 2016

Do góry
Dzisiejszy raport ogrodowy od ema

Pół zimy pół lata
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:47, 17 mar 2016

Do góry
Jajo w całej okazałości, słoik z hiacyntem sie zmiescil. Zrobilam jeszcze dwa pełne slabe zdjecie bo rano cyknelam
Droga do spełnienia 08:46, 17 mar 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

i tu się nie zgodzę, bo jeśli tam cien i półcień to pomysł z wrzosowiskiem i trawami upada

Toszeczko tak to się ma czarne słońce - patelnia czerwone półcień i cioeń ale raczej półcień
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:43, 17 mar 2016

Do góry
w casto taka oto promocja
jakby ktoś szukał bukszpanów

Ogród prawie romantyczny 08:33, 17 mar 2016

Do góry
Z niecierpliwością czekam na taki widok
Ogród prawie romantyczny 08:31, 17 mar 2016

Do góry
jona napisał(a)

Na pocieszenie wstawiam zdjęcie przyciętej stipy z ubiegłego roku. Mocno przycięta wypuściła nowe źdźbła

Asiu, nawet nie wiesz, jak ucieszyła mnie ta wiadomość moje też wszystkie poszły " na jeżyka" w razie czego do małej doniczki wsypałam trochę nasion stipy, które już kiełkują. Takie zabezpieczenie na wszelki wypadek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies