Dziewczyny proszę o podpowiedzi co wsadzić zamiast tych bordowych żurawek, myślałam o trawach, ale jakich? Może macie jakieś pomysły lub propozycje zupełnie innych roślin.
Ja się wstrzymałam, na teraz mam zaplanowane sianie, taki zamiar mam już od 2 tygodni stipę i werbenę
Co do róż, obmyślam gdzie je włożę parę miejsc jeszcze mam. Po zimie słabo wygląda tylko 1 wkopana jesienią, nie wiem jeszcze jak te zadołowane.
płotek odmalowałam drugi raz tym razem za dnia
za chwilkę zawisną na nim doniczki
taka niespodziankę dzisiaj znalazłam......pamiętacie jak jesienią wsadziłam kawałki róż do skrzynek i nie myślałam o nich kompletnie nie wierzyłam , że coś z tego będzie po tym jak próbowałam w doniczkach ukorzenić te od mamy
No to dzisiaj mam kolejne nn bo zapomniałam , które z róż wetknęłam w te skrzynki
a goździki przezimowały bez kropli wody.....nie podlewałam bo byłam pewna, że przemarzną
A dzisiaj walczyliśmy od południa bo wcześniej było biało, a teraz mrozik się sadzi
Moja budka dla nietoperków już powieszona ciekawe czy się im spodoba
istnieje realna obawa, że wcześniej wyczają ja Ci lokatorzy
w środku
to i tak w tym roku malutkie, w zeszłym sezonie było takie, że w worku 60l się nie mieściło
do mnie to nie przemawia ....dlaczego? ...ano dlatego że nie ma skali
proponuje ci tak zrobic
1. papier w kratkę i cyrkiel i rysuj kółka w skali z natury zmierz gdzie masz pieńki swierków i jakie sa dzis szeroki ....a potem na to wrysuj drugie większę kółko - docelowa (wyczytana w necie szerokość dołem świerka) ...to samo z RH i daniką zrób ...zobaczysz wtedy właściwe docelowe proporcje
PS . taka frontowa raba jest mało elegancka
świerki serbskie rosna dość szybko moje z przed 3 lat juz mnie przegoniły ...nie sa bardzo szerokie dołem ...chyba ze utniesz im przewodnik .