Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 20:18, 02 sty 2016

Do góry
No i gospodarz balu
Tysiąc radości i utrapień 20:17, 02 sty 2016

Do góry
Czasem jednak w tym zimowym ogrodzie napotykam na trochę koloru

Tysiąc radości i utrapień 20:12, 02 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Asiu Ty już myślisz o zakupach nasion i odwiedzinach ogrodniczego ? Jaki ja jestem opóźniony Myślę że pod koniec stycznia oferta nasienna będzie już bardzo duża Ja też kupuję dość wcześnie bo wtedy jest największy wybór a potem same resztki
Uprasza się o zdjęcia styczniowego ogrodu
Pozdrawiam noworocznie

Przemku, na Twoją prośbę będą zdjęcia z zimowego ogrodu. Zrobiłam dziś dwa krótkie wypady i parę fotek pstryknęłam .
W ogrodzie królują przede wszystkim suszki

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:08, 02 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Podczas dzisiejszego spaceru zrobiłam parę zdjęć mojego styczniowego ogrodu

Bardzo ładne widoki , pięknie tworzysz swój ogród a co to za trawki na zdjeciu?, ślicznie wyglądają.
Makowo na Kociewiu 20:06, 02 sty 2016

Do góry
Marca 2015 CD

Borówki przesadzone a na ich miejsce posadzone zostały różaneczniki

kupiłam Genię i trwa cięcie

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:04, 02 sty 2016

Do góry
Kasia byłem tam dwa i pół razy ale bez śniegu, połówka - wycofałem się przed burzą

Izabela proszę bardzo
tak balowała rok temu

a tak wyglądała w 2013

czy te oczy mogą ....

tylko nie wiem od kogo nabrała takich upodobań

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:54, 02 sty 2016

Do góry
Asiu tak na szybkiego po pierwszej setce-
Mieszkasz w cudownej okolicy. Wspaniale jest mieć gdzie iść na spacer, mimo cudnego ogrodu. No masz fajnie, że chwasty cię nie lubią.
Duże zmiany zaszły w Waszym ogrodzie i pojawiło się świetne ciurkadełko.

Co do sosny poniżej= to taka zwykła, pospolita?
JoannA napisał(a)

cięta sosna

Jesteś zadowolona z klonów- Fassen's Black I Golden Globe? Tego drugiego nie przypala słoneczko?
Makowo na Kociewiu 19:52, 02 sty 2016

Do góry
Marzec 2015
To jest najpiękniejszy widok wczesną wiosną

Gardenia była w końcu lutego i osobiście poznałam wielu z Was
a to zakupy

wiosna w doniczce

Pierwsze zmiany - robię miejsce dla borówek

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:48, 02 sty 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
A forma do kul z czego?

Plastikowe a'la bombki kupione w hurtowni, składające się z dwóch połówek. Wzięłam różne rozmiary.

Makowo na Kociewiu 19:40, 02 sty 2016

Do góry
Luty 2015
i marzenie o wiośnie

Makowo na Kociewiu 19:27, 02 sty 2016

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających podsumowanie roku 2015
styczeń 2015
Tutaj będzie rewolucja znikną jałowce a posadzony zostanie żywopłot z tuj

Makowo na Kociewiu 19:15, 02 sty 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Zastanawiam sie nad nimi w tym roku pozdrawiam Kasiu

Kupiłam anturim

Mój jesienny ogród 19:14, 02 sty 2016

Do góry
Witam wszystkich Świątecznie, najpierw dziękuję za życzenia świąteczne a teraz życzę w Nowym Roku, zmian na lepsze, aby w końcu dało się godnie żyć w naszym kraju, spełnienia marzeń nie tylko tych życiowych ale i ogrodowych oraz wszelakiej pomyślności.
W święta było miło, spędziłem dwa dni u rodziny sąsiadów, w Polskim klimacie. Było Polskie jadło i prezenty a drugiego dnia polatałem po okolicy. W Sylwestra byłem w Niagara Falls, pojechaliśmy głównie na pokaz ogni, ja chciałem porobić fotki świątecznych światełek, ale za mało miałem czasu aby tam dojść, ja chciałem pojechać o 8, ale moi znajomi przyjechali po mnie dopiero o 9:30, nie lubię jechać w ostatniej chwili, na autostradzie był korek, potem ciężko znaleźć miejsce do parkowania i byłem pod Niagarą, 30 min przed północą. Od znajomych od razu się oddzieliłem, telefony nie działały do 1, myślę że to ze względu na terrorystów. To cud, że znaleźliśmy się w tym tłumie. Sztuczne ognie to żenada, trwały może 3 min, byłem w szoku. Pięknie było ale stanowczo za krótko. Najpierw wystrzeliły fajerwerki na wieży

i potem przez minutę sypały się Rzymskie ognie, ( zdjęcie poruszone ,ktoś mi trącił sprzęt) następnie nad amerykańską Niagarą był pokaz, krótki niestety.

Dobrze że było ciepło, 0°C to nie najgorzej o tej porze. Na zdjęciach jest czas letni nie chcę mi się przestawiać.

Szkoda że mogę wam pokazać tylko namiastkę tego co mogłem zrobić. Miesiąc temu byłem na wycieczce w Niagarze i widziałem wszystko, ale nie miałem jak zrobić zdjęć. Myślałem że za drugim razem się uda, ale niestety. Pozdrawiam serdecznie.

Co wykopaliśmy w ogrodzie 19:08, 02 sty 2016

Do góry
Na swojej działce znalazłam:
* odpady budowlane
* szkło
* słupki ogrodzeniowe z siatką
* opakowania po lekarstwach
* różne odpady włókiennicze
* różnego rodzaju złom
* sztućce
* nocnik
* grzałkę
* jakiś piecyk czy kocioł
* zlew, który niestety został w ziemi i bo jego wyciąganie groziło uszkodzeniem podmurówki płotu
* rower
i pokłady różnych innych śmieci.

Sąsiedzi twierdzą, że podczas podczas budowy instalacji wodnej operator koparki wykopał zderzak od motocykla, a następnie nic nam o tym nie mówiąc zakopał go z powrotem. Do tej pory go nie znalazłam. Ale czyszczenie terenu jeszcze nie zakończone, więc mam jeszcze szanse.

Kilka zdjęć
Porcja śmieci:

Warstwa "śmiecionośna" z resztkami szmat:

No i mój ulubiony rower.
Przed wykopaniem:

I w całej okazałości:
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:53, 02 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Agata wspaniałe zdjęcia, jedno lepsze od drugiego

Dziękuję, bardzo lubię takie widoczki

Jestem też na etapie wykonywania betonowych kul.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:47, 02 sty 2016

Do góry
Futryna drzwiowa, jej dół z podstawą.

Wnętrze od środka i kalenica.

Wygląda to stabilnie mimo iż waży w sumie trochę ponad 40kg.
Mam nadzieję, że coś tam pomogłam
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:47, 02 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Za zdjęcia bedę bardzo wdzięczny bo na tych wszystkich filmach i rysunkach to sama wiesz jak jest, za wiele nie widać a w realu nigdzie ni jak jej obejrzeć Nie śpiesz sie też z tymi zdjęciami tak dla mnie bo przecież też masz swoje zajęcia i pogoda ostatnio wybitnie zimowa
Jesteś właścicielką tej szklarni z grona moich znajomych więc kto bedzie lepiej wiedział jak nie Ty
Przeglądam oferty szklarni i sam już nie wiem co będzie lepsze Te pokryte 3 mm szkłem też fajnie się prezentują i mają mocniejszą konstrukcję ze względu na obciążenie ale cena już mniej mi sie podoba Szkło wiadomo jaki ma mankament ... tłucze się a i jeszcze w tych szklarniach to nie są całe płyty tylko je się dachówkowato zakłada i w ten sposób tworzą całość
Poliwęglan bardziej do mnie przemawia ze względu na elastyczność tylko te spinki do mocowania jakoś do mnie nie przemawiają Boję się że jak u mnie zawieje to będę tych płyt po polach szukał u sąsiadów Diabli by wzięli szklarni mi się zachciało Do wiosny mam nadzieję że podejmę decyzję W Kielcach jest centrum ogrodnicze które sprzedaje te szklarnie m.in z takiej firmy jak Ty posiadasz Mają duży wybór i sprzedają też na Al...o Ode mnie mam do nich 100 km w jedną stronę Może pasowałoby do nich przedzwonić i ewentualnie podjechać czy mają coś złożonego by to obejrzeć Czasu u mnie ostatnio jak na lekarstwo ale myślę że bliżej wiosny w pracy się trochę u mnie rozluźni
Z góry dziekuję za pomoc

Rozumiem Twoje dylematy bo też przez nie przeszłam.. i gdyby nie przecena tej szklarni o 50% to bym zbierała nadal na szklaną. Ale ta, którą mam też mi się podoba-zwłaszcza po pomalowaniu. I nie jest łączona na spinki, tylko wsuwana w takie profile-prowadnice. Ja mam małą więc też bezpieczniejsza, a przy większej takiej jak szukasz to też nie jestem pewna, bo to jednak lekka konstrukcja. Bardziej bym się bała że się wygnie, płyty nie ma szans, żeby wypadły. A bez fundamentu poprostu sobie pofrunie Może w oddali od zawietrznej posadź jakiś niewysoki żywopłot np.grabowy lub jakiś liściasty nieformowany -zawsze już jakaś osłona. Krajobrazu sobie nie zasłonisz a wyjdzie pewnie taniej niż szkło i jego eksploatacja.
Dziś cudowny siarczysty mróz-lubię wychodzić na dwór w taką pogodę, więc zrobić zdjęcia nie było problemu tyle, że oszronione wszystko
Jak widzisz to są cienkie płyty ale profilowane (jeden panel składa się z trzech takich tłoczeń) więc się nie odkształcają i wiatr inaczej w nich hula niż w zupełnie gładkich.

Tłumaczę pokolei:
Róg z rynną i odpływem. Z zewnątrz i wewnątrz.

Dach i łączenie płyt na dachu. Łączenie płyt wewnątrz. Wchodzą dość głęboko w profil.

Okno z zewnątrz i wewnątrz.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:36, 02 sty 2016

Do góry
Mysza napisał(a)

smakowicie
W Gąszczu u Tess 18:23, 02 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O to super.mojejbstrszej corce by sie taka podobala bo dla niej wazne by sie krecilo

Moja też była zachwycona kręceniem Mam zdjęcie spódniczki na Kasi, ale nie mogę pokazać. Pokażę więc bez modelki Zdjęcia słabe, bo z telefonu.

na wieszaku

tak modnie wszyłam suwaczek

Dla tych, co nie wierzą, że to całe koło

Z resztek starczyło na torebeczkę

Pszczelarnia 18:23, 02 sty 2016

Do góry
Kalendarz piękny, świetnie mi współgra z kubeczkiem herbatki. ) Wiary, nadziei i miłości w nowym roku życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies