Chwilę mnie nie było i ogród dostał nowy wymiar 3D...Lustra wcale nie widać, tak wkomponowałaś że trudno się zorientować, a efekt przestrzenny robi wrażenie i rzeczka płynie i płynie....
Podglądam upartego ptaka, też mam podobny problem tylko z dzikimi gołębiami. Gniazdują u mnie w świerkach i paskudzą na rododendrony. Młode, które się wylęgną zakładają sobie kolejne gniazda w moich świerkach.
Też mam w planach w tym roku suchą rzeczkę, ale u Ciebie prace bardziej zaawansowane. Czekam na cieplejsze dni. Trzymam kciuki za realizację.
A widziałam W szkółce u mnie w Bieżanowie maja kwarc zielono niebieski Co prawda cholerstwo drogie bo 8 zł za kg, ale może choć cienką stróżkę zrobie Mają go mieć za 2 tyg - wtedy jadę na łowy
No to coś wiem o tym, choć u mnie gołębie nie zakładają gniazd - ale kosy tak, one zakładają gniazda w bluszczu. Teraz mam spokój bo całkiem przesłoniłam lustro (tektura i słoma - noo bardzo gustownie), ale na ptaka podziało - w końcu siedzi w bluszczu - moze gniazdko wije
U mnie już nawet kształt zawijaska powstał tyle że nie mam jak focić bo wracam późno -trza poczekać do soboty