Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Agania 13:24, 07 mar 2016

kasiek napisał(a)
Strumyk dostał już włókninę, jeszcze żwirek potrzebny...

I odbicie w brudnym lustrze

Chwilę mnie nie było i ogród dostał nowy wymiar 3D...Lustra wcale nie widać, tak wkomponowałaś że trudno się zorientować, a efekt przestrzenny robi wrażenie i rzeczka płynie i płynie....

kasiek 18:45, 07 mar 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu donica i ptasiory wymiatają

No mnie też się podoba, dzięki nim mam styl zakątka.
kasiek 18:53, 07 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze już czekam na kolejne foty......ale tak sobie myślę biedactwo jak Ty będziesz wyciągać z tych jasnych kamolków jesienia igły i liście??? masz odkurzacz? pytam bo miałam ten problem u siebie na ścieżce pod gospodą, a moje kamyki szare.....jesienią inwestuję w odkurzacz bo szkoda mi tej gruszki

Mam żwirowa ścieżkę na froncie - czyszczę ją z liści

I mam japońca - czyszczę z liści orzecha

Co za różnica - będzie jeszcze jeden do czyszczenia

Odkurzacz miałam ale nie za bardzo zdawał egzamin - albo nie brał mokrych lisci albo zbyt przesuwał żwir.
kasiek 19:11, 07 mar 2016

Agania napisał(a)

Chwilę mnie nie było i ogród dostał nowy wymiar 3D...Lustra wcale nie widać, tak wkomponowałaś że trudno się zorientować, a efekt przestrzenny robi wrażenie i rzeczka płynie i płynie....

Sie dzieje
Zawsze powtarzam że na nerwy najlepsza robota - wychodzi na to ze jestem straszny cholerykiem

Zastanawiam się nad niebieskim żwirkiem

Agania 21:31, 07 mar 2016

Kolorki od razu ożywiają nowy zakątek, a widziałaś już gdzieś żwirek w takim zielonym odcieniu?....pozytywnie się rozładowujesz
Katkak 21:42, 07 mar 2016

kasiek napisał(a)

Sie dzieje
Zawsze powtarzam że na nerwy najlepsza robota - wychodzi na to ze jestem straszny cholerykiem

Zastanawiam się nad niebieskim żwirkiem

No, no, ale będzie cudnie . A jest żwirek w takim kolorze? Ja chyba nie widziałam nigdy. A może po prostu nie zwróciłam uwagi...
Dorota123 09:49, 08 mar 2016

Podglądam upartego ptaka, też mam podobny problem tylko z dzikimi gołębiami. Gniazdują u mnie w świerkach i paskudzą na rododendrony. Młode, które się wylęgną zakładają sobie kolejne gniazda w moich świerkach.
Też mam w planach w tym roku suchą rzeczkę, ale u Ciebie prace bardziej zaawansowane. Czekam na cieplejsze dni. Trzymam kciuki za realizację.
kasiek 20:45, 08 mar 2016

Agania napisał(a)
Kolorki od razu ożywiają nowy zakątek, a widziałaś już gdzieś żwirek w takim zielonym odcieniu?....pozytywnie się rozładowujesz

A widziałam W szkółce u mnie w Bieżanowie maja kwarc zielono niebieski Co prawda cholerstwo drogie bo 8 zł za kg, ale może choć cienką stróżkę zrobie Mają go mieć za 2 tyg - wtedy jadę na łowy
kasiek 20:45, 08 mar 2016

Katkak napisał(a)

No, no, ale będzie cudnie . A jest żwirek w takim kolorze? Ja chyba nie widziałam nigdy. A może po prostu nie zwróciłam uwagi...

Odpowiedź w sprawie żwirka jak wyżej Z tym że to nie żwirek a kamyczki
kasiek 20:52, 08 mar 2016

Dorota123 napisał(a)
Podglądam upartego ptaka, też mam podobny problem tylko z dzikimi gołębiami. Gniazdują u mnie w świerkach i paskudzą na rododendrony. Młode, które się wylęgną zakładają sobie kolejne gniazda w moich świerkach.
Też mam w planach w tym roku suchą rzeczkę, ale u Ciebie prace bardziej zaawansowane. Czekam na cieplejsze dni. Trzymam kciuki za realizację.

No to coś wiem o tym, choć u mnie gołębie nie zakładają gniazd - ale kosy tak, one zakładają gniazda w bluszczu. Teraz mam spokój bo całkiem przesłoniłam lustro (tektura i słoma - noo bardzo gustownie), ale na ptaka podziało - w końcu siedzi w bluszczu - moze gniazdko wije

U mnie już nawet kształt zawijaska powstał tyle że nie mam jak focić bo wracam późno -trza poczekać do soboty