Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

aga_podlasie 20:50, 07 mar 2016

Bożenko,
Jesienią dostałam ukorzenione patyczki Anabelle. Jak powinnam je teraz przyciąć i czy jest szansa, że w tym roku zakwitną?
Krys 21:02, 07 mar 2016

bozga napisał(a)

Ja widzę takie połaczenia ( Limelight, pełna i najwyzsza , przed nią niższa ażurowa ale rozłoźysta Pinky Vinky, z boków niziutka i pełna Bobo

lub Anabelka , obok pink Lady ( powinna być docelowo dosyć duża)i Candelight, w nogach Anabelki niska Sundae Fraise.

Na szczęście są to odmiany, które wyraźnie się od siebie różnią, więc można kombinować, najważniejsze, żeby pamiętać o wielkości Limelight i, że Bobo i Sundae Fraise to odmiany bardziej karłowe. Powodzenia

I mnie sie te informacje przydaly,dzieki Bozenko
bozga 21:11, 07 mar 2016

aga_podlasie napisał(a)
Bożenko,
Jesienią dostałam ukorzenione patyczki Anabelle. Jak powinnam je teraz przyciąć i czy jest szansa, że w tym roku zakwitną?

Oczywiście nisko, znam swój ogród chyba lepiej niż własną kieszeń, więc nawet po ciemku znalazłam odpowiedni Anabelkowy przycięty juz patyczek do demonstracji. Przerywana linia pokazuje na jakiej mniej więcej głębokości będzie docelowo zakopany, wyraźnie widać, że tylko jedna para oczek zostanie nad ziemią. Powinna zakwitnąć bez problemu.
aga_podlasie 21:17, 07 mar 2016

Wielkie dzięki dobra kobieto
makkasia 21:18, 07 mar 2016

jeszcze nie zaczęłam cięcia hortensji - bo krokusy jeszcze u mnie nie kwitną niemniej dziękuję za wszystkie cenne rady
macham
Krys 21:20, 07 mar 2016

Bozenko a masz Kurenai' - hortensja piłkowana ? Co o niej sadzisz ? Skusilam sie i zamowilam
bozga 21:22, 07 mar 2016

makkasia napisał(a)
jeszcze nie zaczęłam cięcia hortensji - bo krokusy jeszcze u mnie nie kwitną niemniej dziękuję za wszystkie cenne rady
macham

Cieszę się, że mogę pomóc
bozga 21:24, 07 mar 2016

Krys napisał(a)
Bozenko a masz Kurenai' - hortensja piłkowana ? Co o niej sadzisz ? Skusilam sie i zamowilam

Mam dopiero od roku , na razie trudno coś powiedzieć, była drobna, ale kwitła obficie, fotki nie mam, rośnie w gruncie, zobaczymy w tym roku
Krys 22:12, 07 mar 2016

Okrywalas ja na zime?
agnieszka_m 06:20, 08 mar 2016

Ja też już swoje przyciełam wcześniej a wczoraj musiałam zrobić poprawki bo oczywiście za wysoko
Twoje rady Bożenko są bezcenne