Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy ogrod cz II 20:42, 13 lut 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)
Pszczoły żyją ściaśniłem gniazdo wymieniłem Dennice z osiadkowanych na cale dałem folie pod powałke w zmniejszyłem wylotek mam nadzieję że będzie dobrze

Będzie OK, to już jesteś profesjonalnym pszczelarzem .
Życzę dobrego miodobrania

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:39, 13 lut 2016

Do góry

Wydaje mi się ,że taki sam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:38, 13 lut 2016

Do góry
Po skończeniu prac ziemnych trzeba było zrobić porządek ze złamaną brzozą od koleżanki
i tym sposobem mam materiał na kolejne widzi mi się

od razu widać w jakim stanie jest obecny chodnik

kurcze elewacja krzyczy o drugą warstwę farby ale chyba musi jeszcze rok poczekać
Makowo na Kociewiu 20:38, 13 lut 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Baccata jest super. Też już to potwierdzam.

Piękne te Twoje różaneczniki. Dojrzałam, śliczne dorodne. Co to za odmiany?

Pszczółko mam rózaneczniki w dwóch miejscach
Te największe i najstarsze to CW i Nova Zembla

W cieniu - zacieniona 20:35, 13 lut 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jeśli nie znajdę to dam znać.U mnie tej samowolki nie widać...muszę wysiewać corocznie nowe.Nasiona stipy wysiałam dwuletnie...miałam jakieś resztki,w tym roku nie zbierałam.Ta ,która została na rabacie wygląda ciekawie...
wygląda obiecująco, może przetrwa
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:34, 13 lut 2016

Do góry

róże jeszcze otulone choć wygląda to kiepsko
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:33, 13 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Nacieszyłam oczy kolorami i wiosną Aniu pozdrawiam.
pozdrawiam Miła

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:32, 13 lut 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Na dobranoc nasyciłam oczy kolorami

I fajnie, że jesteś tu już 5 lat Szkoda, że ostatnio Ciebie tak mało...
Witaj Aniu jestem kiedy tylko mogę, bo życie codzienne ma swoje prawa, nie zawsze można czas poświęcić na forum, ty wiesz to równie dobrze

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:31, 13 lut 2016

Do góry
prymulki już w miejscu docelowym

rosną w towarzystwie

mam teraz gdzie posadzić zachcianki wiosenne......bo nie wątpię, że się nie oprę jak będą do mnie gadały

I mniejszy problem z koszeniem trawy
Cały rok w ogrodzie 20:30, 13 lut 2016

Do góry
Witaj Danusiu, wciąż zaglądam na Ogrodowisko, powiadają, że stara miłość nie rdzewieje .
W ogrodzie rozpoczyna się już nowy sezon, pogoda jest słoneczna, czasem zapominam, że to przecież luty , ale proszę, oto pieris i wrzosiec, nie mówiąc o oczarach

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:26, 13 lut 2016

Do góry
kitek81 napisał(a)
pierwsze oznaki wiosny u Ciebie już widzę
Kasiu dla ciebie dzisiejsza wieczorna fotka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:25, 13 lut 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Baziami mnie zaskoczyłaś. Najbardziej zaawansowane w pędzie ku wiośnie są ranniki.
Jolu bazie rosną koło domu,

już mam je w wazonie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:25, 13 lut 2016

Do góry
No to zaczynam nasze poczynania w porządku chronologicznym.
Babcia dzisiaj wróciła do SiebieA ja stwierdziła, że czas najwyższy posadzić zakupione tydzień wcześniej prymulki, ale najpierw trzeba było przygotować dla nich miejsce po zimie, czyli było tak po obu stronach chodnika( mam tam omiegi i cebulowych ciut)trawa i chwasty wepchały się strasznie przez zimę

w trakcie

a teraz jest tak.....eMuś mi dzielnie pomagał, żeby było szybcieja ja się wyżyłam w ziemi

W lecie wylecą te oponyPrzy okazji dalszych remontów chodnikowych i zmian ogrodowych
W cieniu - zacieniona 20:08, 13 lut 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
zaraz poszłam zobaczyć czy mam jest kilka nasionek zebranych z białej i jeśli chcesz to ci prześlę, bo ja liczę na samosiejki
wysieję stipę, zebrałam trochę nasionek, werbenę chociaż też liczę na "samowolny" wysiew, resztę będę wysiewać w marcu
Jeśli nie znajdę to dam znać.U mnie tej samowolki nie widać...muszę wysiewać corocznie nowe.Nasiona stipy wysiałam dwuletnie...miałam jakieś resztki,w tym roku nie zbierałam.Ta ,która została na rabacie wygląda ciekawie...
Ogród, mydło i powidło. 19:56, 13 lut 2016

Do góry
Zapomniałam jeszcze dodać że jest to ściana wychodząca na zachód. Jak widać na ścianie jest zewnętrzna jednostka klimatyzatora która skutecznie szpeci budynek, wpadłam więc na pomysł aby w tym miejscu pomiędzy skrzyniami posadzić drzewo ale nie chcę aby zacieniało mi warzywnik więc pomyślałam że może być formowane - a więc grab lub buk. Tylko to są wielkie drzewa i tu moje pytanie. Czy można je sadzić tak blisko domu (niecałe 1,5m) jeśli będą regularnie cięte? Czy trzeba wybrać jakąś konkretną odmianę. Bardzo podoba mi się Buk Purpurea Tricolor, czy mogę go tam posadzić?
Jeszcze jedno zdjęcie z widokiem na klimatyzator:

Tak mogłoby być (tu skrzynie tylko dwie bo trudno było mi wrysować trzy):
Ogród w budowie - nieustającej 19:52, 13 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Gabrysiu polec mibprosze ksiazke dla takich rozanych analfabetownjak ja .

Na początek polecam jedna z tych, obie niemieckich autorów, ale są wszystkie i dobrze opisane i obrysowane informacje.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:47, 13 lut 2016

Do góry
Ha ha ha nawet nie wiecie jak mi Wasza obecność humor poprawia bo ogólnie to dziś jest dzień na minie i ciągłe spięcia, na szczęście nie w mojej czteroosobowej rodzinie.Ale bardzo blisko niestety

Widzę, że większości dziupla odpowiada
Tylko Ewka wybrała pozycję nr 3......mnie też się to ustawienie podoba i wcale nie wiem czy kiedyś nie będzie jeszcze jednej sowy

Tak Sylwia siałam Wszystkie moje ostróżki są z siewu wprost do gruntu
Tylko raz pokusiłam się o zakup różowej i ta niestety marność nad marnościami rosnąć nie chce, a siane piękne.
Prawdą jest , że na ilość nasion w torebce to wschody są niewielkie, ale bardzo szybko rosną i szybko kwitną, a z roku na rok ładniejszeSuma sumarum i tak taniej się nie da zdobyć takiej ilości. kłącza są dużo droższe za jedną roślinkę masz kilka torebek nasion......moim zdaniem warto.

Co z tym ogródeczkiem począć 19:39, 13 lut 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tu widać lepiej całą ścianę
Kalina rośnie tam gdzie kończy się dach budynku sąsiadki

Ewuniu a jaka to jest wystawa
Dżdżownice kalifornijskie 19:38, 13 lut 2016

Do góry
A tu komora z gotowym humusem i kolejna w fazie napelniania.
Ogród, mydło i powidło. 19:37, 13 lut 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dziekuje jeszcze raz, swietnie Ci to wyszlo

Dzięki Kasiu! Jak się człowiek napracuje to potem tak milusio jak go ktoś pochwali .

Udało mi się zrobić pierwszy projekt więc wstawiam, proszę o wszelkie uwagi i sugestie które pomogą mi uniknąć błędów.
Zacznę od opisu. Nie do końca wiem jaki będzie styl ogrodu ale myślę, że to ogród miłośnika roślin który z czasem może jednak ewaluować w ogród miejski na skutek braku czasu (ale to się jeszcze okaże). Najpierw dla przypomnienia zdjęcie satelitarne:

Chodzi o warzywnik z lewej strony domu (patrząc na zdjęcie satelitarne), jest on zlokalizowany wzdłuż budynku. Zdjęcia z jednej i drugiej strony:

Jest tam lekki spadek, do tej pory było obrzeże drewniane które już spróchniało. Teraz chciałabym dać tam drewniane skrzynie na warzywa, chcę je postawić na wąskim pasku kostki lub po prostu na ziemi. Tu rysunek jak miałoby to wyglądać:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies