Jestem w połowie lektury wątku. Widzę sporo podobieństw. Rabaty bylinowe prześlicznej urody. Żywopłot tnij niziutko przez dwa pierwsze lata, dobrze się zagęści od dołu. A tak wygląda Black Lace po dwóch latach (tez wsadzałam 30 cm krzaczek)
rok 2014 czerwiec
Teraz ma już ok. 3 m. W tym roku, mimo ekologicznych oprysków, bardzo dokuczyły mu mszyce
2015 wrzesień- mocno wyłysiał, widać gałązki za dereniami
Jakie cudowne widoki! I nawet pod orzechem masz bujną rabatę, niesamowite
Żółcie i pomarańcze Ubogi były bez nich ogród I ten czerwony kuklik
Dobrze, że dałaś się uprosić o więcej zdjęć!
Niesamowicie umiejętnie wykorzystujesz światło do zdjęć
A jakie drzewa są na tym zdjęciu? Pięknie się wybarwiły.
Troszkę czasu wczoraj miałam wiec zrobiłam cioci prezent.....zakrętka mnie tak korciła i kształt słoika .....to się ciotunia zdziwi jak jej słoik oddam
Zobaczcie co mróz zrobił z tujami wczoraj tych uszkodzeń nie było, zastanawiam się dlaczego, czy to młode przyrosty poraziło , bo przecież było tak ciepło że wszystko rosło. może ktoś mądry da odpowiedz.
w którymś z wątków podczytałem ze startują sasanki ale że moja zakwitła to tego się nie spodziewałem niestety mrozik ją przymknął, róży też niewiele zabrakło
jedyne których ptaki jeszcze nie zjadły, bo ognik już golutki
zastanawiam się czy jest sens dosypywać korę wiosną skoro mi ją wiatr roznosi po całej trawie , nie wiem czy nie zasypię całości trocinami ....te się trzymają pomimo wiatru