Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:41, 02 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Fajną relację zrobiłaś z ogrodu, jakbym na nowo w nim spacerowała

Irenko zawsze możesz w rzeczywistości pospacerować Zapraszam
A w piątek robiłam specjalnie salatkę dla Ciebie z fetą i sosem z owoców leśnych

No, nie, ale straciłam!! a tak miskę ostatnio wylizałam!

Specjalnie dla Ciebie zrobię na następny raz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:40, 02 lip 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Marzenko a ja z innej beczki, jak ty masz pomocowane te deseczki do elewacji??

Joasiu nieprawidłowo... Tzn bezpośrednio do tynku wkrętami w miejscach gdzie sa zamontowane specjalne deseczki pomiędzy styropianem. A powinny te deseczki być montowane na tynku aby była przestrzeń pomiędzy ścianą a drewnem...
Najtrudniejsze były boki , kąażdwa listwa nacinana pod katem 45 stopni....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:37, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jakie cudne zdjęcia....Ogród jest przepiękny - z każdej strony - no i z góry jak i z poziomu ziemi

Sebek po 4 miesiącach robienia fotek automatem chyba instrukcję od aparatu fotograficznego przeczytam Niemniej jednak dziekuję za komplementy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:14, 02 lip 2012

Do góry
Evchen tak jak pisze Irenka mam akumulatorowe i szpalerowe bentleya teraz wole bentleya bo nie strzepi tak liści jak Bosch. Jesli naostrzę boscha to może do nich wrócę ale szpalerowe chyba dają lepszy efekt ale baaaaardziej pracochlonne
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:10, 02 lip 2012

Do góry
Aga Wieloszka musisz sobie mały stołeczek zafundować
Mój mały raj na ziemi :) 06:46, 02 lip 2012

Do góry
Aniu wczoraj odwiedziłam Twój ogród (z kamerą), mimo deszczu wypiłam kawkę na szarym fotelu i pobujałam się na hamku
Zielony galimatias 06:37, 02 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Dziewczyny, jesteście kochane, że zaglądacie..
Marzenko, pod lime bukszpanów już nie chcę, bo za dużo tych bukszpanów będzie.. Wysoką trawę chciałam posadzić za lime - Gracimilusa (bardzo mi się spodobało takie zestawienie u Danusi).
A pod lime - może faktycznie dać białe wrzosy...?... Albo laurowiśnie.. mają śliczne liście
Aniu - no właśnie... ja, a właściwie mój M. ma już dość przesadzania.. A ten tył to taki newralgiczny punkt naszego ogrodu. Ani rusz.. nie potrafię nic sensownego wymyśleć...
Jadę na urlop, może będę miała wolną głowę, to coś pokombinuję... Ale bardzo liczę na waszą pomoc, bo ja miewam naprawdę irracjonalne pomysły - lime i róża na przykład...

Myślalam o małych trawkach na przodzie np. Carexach , ale wrzosy też byłyby piekne.
Jeśli nie jest to bardzo nasłonecznione miejsce to pięknie też by runianka (pasychandra) wyglądala, jest zimozielona i po kilku latach ma nawet 20-30 cm
Zielony galimatias 06:33, 02 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Dziewczyny, jesteście kochane, że zaglądacie..
Marzenko, pod lime bukszpanów już nie chcę, bo za dużo tych bukszpanów będzie.. Wysoką trawę chciałam posadzić za lime - Gracimilusa (bardzo mi się spodobało takie zestawienie u Danusi).
A pod lime - może faktycznie dać białe wrzosy...?... Albo laurowiśnie.. mają śliczne liście
Aniu - no właśnie... ja, a właściwie mój M. ma już dość przesadzania.. A ten tył to taki newralgiczny punkt naszego ogrodu. Ani rusz.. nie potrafię nic sensownego wymyśleć...
Jadę na urlop, może będę miała wolną głowę, to coś pokombinuję... Ale bardzo liczę na waszą pomoc, bo ja miewam naprawdę irracjonalne pomysły - lime i róża na przykład...

Witaj Ewus !!!!
na poczatek mam nadzieje,ze fantastycznie spedzasz ten wolny czas i szczesliwie dojechaliscie!!!!
kozystaj, odpoczywaj i upajaj sie towarzystwem twoich chlopaczkow a my tutaj cierpliwie na ciebie poczekamy i cos wymyslimy...!!!!
tak sobie mysle,ze pod Limcie te biale wrzosy to fajny pomysl!!!!
co do laurwisni...no wlasnie moja zielona 'sciana" to wlasnie to tylko, ze to bardzo szybko rosnie u mnie ma ponad 3 m i ciagle trzeba ciac !!!! tak na marginesie to sie nadaje na wiecznie zywy zywoplot...liscie cudownie odbijaja swiatlo i slonce , mozna przycinac jak sie chce ...tak wiec moze...
jak tylko bede miala chwilke cos poszukam i pomysle !!!!
odpoczywaj i wracaj pelna szczescia i pozytywnej energii...!!!
buziaki!!!

Miałam na mysli miniturowe laurowiśnie - otto luyken GAJO - ma drobne listki i kulisty pokrój.
Betysia u nas trudno jest doczekać się 3 m okazów bo w wiekszosci ogrodów wymarzają i co roku zaczyna się zabawa od nowa - to jest odbijania od korzeni...
We Francji w okolicach Grenoble widzialam całe ściany żywopłotów z laurowiśni... Były przepiękne.... Z tego powodu walczę z naszymi zimami i sadzę laurowiśnie, może moje chociaż do 1 m kiedyś urosna....
Ogrodnik mimo woli 06:29, 02 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

I takie tam...

Dzieki Tobie Aniu mam 4 szt takich Multi Blue rzeczywiście są piekne i już kwitnie 1 szt choc jeszcze nie tak obficie jak Twój Gdy przekwitnie też pieknie wygląda!!!
Gdybym takiego zakrońca u siebie zobaczyła to bym się wyprowadziła z własnego domu !!!!

Marzenko.... muszę Cię poprawić..ten powojnik jest kupiony w tym roku..i nazywa się Blue Light

A Multi Blue mam od zeszłego roku i jego pokazywałąm..... Blue Lighta pokazałam pierwszy raz.....

Burze otaczają mnie z każdej strony... pora gasić komputry...... i z psem do łazienki marsz....

No widzisz to ja już się nie odzywam, bo znów coś pomieszam, ważne że wiem, że powojnik
A tak z ciekawości czy mogłabyś kwiaty multi blue i blue light porównać???
Jak Misiek po wczorajszej burzy??? U nas prawie nie grzmiało ale strasznie lało... Akurat po mojej akcji podlewania żurawek florovitem....
Ogrodnik mimo woli 06:26, 02 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

A to moja Anbelka... jak rozwiniepąki..to też mnie chyba przeskoczy..... chociaż nie tak łątwo jej bezei, bo główki ciężkie zwisną do ziemi....
Mała sadzonka posadzona... w 2009 lub 2010

Aniu, piękna hortensja. Wsadzałaś jedną sadzonkę czy więcej obok siebie? Martwię się, że moje 3 szt. posadziłam za blisko siebie i roślin wkoło.

A ja kątem oka (którego nie ma ) widzialam, że u Ciebie już zaczęło coś białego olbrzymiego kwitnąć? Czy to anabell? Zrobisz zdjęcie?
Po prostu ogród... 06:15, 02 lip 2012

Do góry
Fotografuj proszę często Twoje hortensję będę podglądać czy moje podobnie rosną, bo dopiero raczkuję w tym obszarze
Po prostu ogród... 23:54, 01 lip 2012

Do góry
Sylwia wszystkiego naj naj naj lepszego z okazji setki!!!!
Azalimi kwitnącymi teraz to mnie zaskoczyłaś, zamurowało mnie!!!
Rododendronowy ogród. 23:29, 01 lip 2012

Do góry
Weź Bożenko Gośkę na kolano bo grzeszy!!!
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 23:27, 01 lip 2012

Do góry
badara napisał(a)

Stylowy taras i profesjonalny fotograf:

Zgadzam się z Asią, taras jest piękny i stylowy, dręczy mnie tylko jedna myśl, Marzenko, co w razie deszczu ? jak chronicie te piękne meble?, czy mogłabys tez coś blizszego napisac na temat wędzarni ?
Gratuluję bardzo udanego spotkania, kapelusze rulezzzz

Deszczyk sobie spokojnie pada na kanapy. W ciagu 30 min - 1 godz są suche. Chińszczyzna zanakomita, nie pleśnieje, nie chłonie wody a deszcz spłukuje kurz, tak jak teraz
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 23:25, 01 lip 2012

Do góry
Agniecha jakie fajne zdjęcia
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 23:23, 01 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Marzenki......
Mimo dużej ilości kamieni wygodnie chodzi się po ziemi!
Bo ,,kamole" dostały lokum takie,jakiego się nie spodziewały,
I zamiast turlać się pod nogami,muszą zadowolić się gabionami!
Ale nie narzekają bo podgląd na wodną ścianę mają!
Co prawda patrzą trochę z ukosa,i przed tarasem zadzierają nosa!

A taras,cóż ,podest i dechy,
do tego jakieś pudła wsadzili mu na plechy.
Całe szczęście ,że w michach pachną białe petunie..
No i goście czasami odwiedzą go tłumnie....
I wtedy słychać śmiech,achy i ochy...
I jak tu przy ludziach stroić jakieś fochy......

Ogrodowe badyle prężą się w szeregu...
Bambusy,miskanty, dużo zielonego!
Hosty,bukszpany w kratkę posadzone,
Czy coś tu dojdzie jeszcze? Czy już wszystko wsadzone?

Można by pisać o tym do pierwszego
Zostawiam pole dla innych,Marzenko!
Dla Ciebie wszystkiego najlepszego!

Haniu jakże jestem dumna, że zasłużyłam na Twój wierszyk
To jakbym chrzest ogrowiiskowy przeszła Dziękuję!!!
Ogród w Holandii 23:21, 01 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
No to gratuluję umiejętności szybkiego podejmowania decyzji! Jak mawiał Nikodem Dyzma - to jest właśnie umiejętność rządzenia No to ciekawa jestem czy będziesz tak zadowolona jak ja. Będę podglądać

Na ewno bedę zadowolona, 2-4 godz życia zostaną mi przywrócone...
Rododendronowy ogród. 23:18, 01 lip 2012

Do góry
No wreszcie Wasz debiut telewizyjny obejrzałam!!!!
Brawo!!! jestem zachwycona
Rododendronowy ogród. 22:54, 01 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Miłego dnia Bogdziu

Dzięki Marzenko i nawzajem.

Bożenko jak mogłaś!!! Dlaczrpego nie odtrąbiłaś Mai???
przez czytanie ogrodowiska 11 minut Mai przegapiłam, akurat wasz występ!!! Dopiero na Kasię i ogród Anuli się załapałam.....
A potem do mamy pojechalam, muszę wszystko nadrobić
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 22:51, 01 lip 2012

Do góry
Ale fajna ekipa. Ale ogrody..... Zachwycające .... Te żywopłoty cisowe boskie..... róże niewiarygodne... Zaraz zabraknie mi przymiotników......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies