Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:16, 07 maj 2023

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:09, 07 maj 2023

Do góry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:08, 07 maj 2023

Do góry
Poza tym coraz więcej kolorów...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:04, 07 maj 2023

Do góry
Co do narcyzów to kupiłam na Jesień w B. takie

A wyrosły takie

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:01, 07 maj 2023

Do góry
A tymczasem ss na frontowej straciły już swoja biel...

Została tylko biel tulipanów i narcyzów
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:53, 07 maj 2023

Do góry
Młodzi Majówkę mieli tematyczną ulubione postaci z filmów

najpierw w gospodzie

potem przy ognisku

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:49, 07 maj 2023

Do góry
Ale od razu przyjemniej, a chata pierwszy raz nocowała naszych gości, a w zasadzie młodzieży
i to w hurtowej ilości 8 szt.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:46, 07 maj 2023

Do góry
Ze starszym synem przed majówką wysprzątaliśmy chatkę z mułu( po dwóch latach wreszcie była chwilka i potrzeba pilna)

dwa dni zajęło nam wynoszenie mułu i mycie wszystkiego

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:42, 07 maj 2023

Do góry
marchewka, pietruszka dłużej zawsze każe na siebie poczekać, ale na dziś i ona juz na wierzchu jest

w miejscu przyszłej szklarenki posadzę pod chmurką cukinie i pomidory

w inspekcie powschodziły fasolniki chińskie i egipskie

cukinia, koper i sałatka na rozsady też już jest, ogórki kiełkują

czarne złoto czyli popiół w tym sezonie poszło pod róże i ciemierniki

April podbija las... 10:41, 07 maj 2023

Do góry
April napisał(a)

Grujecznik Amazin Grace
Ursa, nie żałujesz?

Nieee, nie żałuję, wiedziałam, że u Ciebie będzie miał miejsce, żeby się rozbujać Coraz piękniejszy!
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:40, 07 maj 2023

Do góry
Nadszedł czas na przeniesienie gałązek hortensji do ziemi. Odsetek tych, które przeżyły jest mały niestety.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:38, 07 maj 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Emuś dla porównania wielkości drzew

Pięknie, soczyście, duże drzewa to jest to
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:35, 07 maj 2023

Do góry
i posiałam fasolkę szparagową

poprzykrywałam co wrażliwsze bo noce były chłodne i straszyli przymrozkami

powschodziły
szpinak

rzodkiew

jarmurz i dymka
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:30, 07 maj 2023

Do góry
Warzywnikowo od końca kwietnia do maja
Siałam wcześnie w tym roku bo już w marcu korzeniowe, długo nie wschodziły bo zimno, ale, ze mokro to powschodziło wszystko...prócz na razie kukurydzy cukrowej i fasolki

pszczoły murarki w siewach mi przeszkadzały, nim się zorientowałam, ze to one tak mnie odganiają od hoteliku to myślałam , że już gzy końskie mnie atakują i tak uparcie nie dają spokoju i nawet zdziwiona byłam, że tak wcześnie w tym roku. A to pszczoły usiłowały mnie przegonić bo stałam im na trasie lutu do hoteliku. Jak się zorientowałam, że przeszkadzam w ramach rekompensaty dołożyłam w hoteliku rurek do zamurowania. Wykorzystuję w tym celu łodygi po kwitnieniu liliowców i irysów syberyjskich, są puste w środku i otworki mają właściwe rozmiary, a do tego materiał naturalny i łatwy w cięciu i pozyskiwaniuJak wiosną sprzątam rabaty to już fajnie te rurki wyschnięte nic tylko stosować. Ale lekki i należy go w czymś umieścić bo inaczej odfrunie, ja ciasno układam w papierowych rurkach po folii spożywczej lub streczu.

1 maja posadziłam też ziemniaki

Grzebiuszka ziemna 10:28, 07 maj 2023

Do góry
Grażka dzięki za odwiedziny wiesz z tymi nasionami to jest różnie, część wzejdzie a część nie, ale bardzo dobrze sprawdza mi się uprawa na paskach, rzodkiewki rosną na grządkach i nic z nimi nie trzeba robić, mam na myśli przerywanie (a więc też i marnowanie jakiejś części wysiewu) Dla korzeniowych super sprawa Pomiziałam, jest cudna Pola i daje dużo radości, bo kontaktowa.

Judith - tak, bardzo ją lubię i jak gęsto ma kwiecie w tym roku, kwiat ok 15 cm, nie powstrzymałam się:

Dorotko - dziękuję a co do wzrostu warzywek to na razie zbyt zimno, na pewno buchną w cieple, czego Ci serdecznie życzę

Agnieszko dziękuję teraz pachną owocowe:

Nasz przydomowy ogródek 10:24, 07 maj 2023

Do góry
Haniu życzę częstych okazji do wyjazdów i opieki na ogródkiem.

Jolu sałata da rady z przymrozkami ale pelargonie nie bardzo. U nas dzisiaj ochłodzenie i tylko 9 na plusie.

2 lata temu posadziłem kilka ciemierników pod ketmią a na początku stycznia - jak zakwitły, obciąłem im wszystkie liście do zera. Urosły nowe które cieszą oko mimo, że kwitnienie dobiega końca. Dostały też popiół po spaleniu drewna który wzmocnił zasadowość gleby.
Ogród Basi i Romka 10:20, 07 maj 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

Kwiatki, ale potem liście ja je lubię głównie za liście, za chwilę usunę im kwiaty, by liście nabrały masy jeszcze możesz sobie ją kupić i posadzić Tu mam ją z miodunkami, zdjęcie z zeszłego roku

Cudna kompozycja Rośliny do cienia są najpiękniejsze
Ogród Basi i Romka 10:11, 07 maj 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
I mnie też zakwitły niezapominajki wysiewałam też białe, ale tych mam niewiele

Urocze bukieciki.
Za drzwiami do ogrodu... 10:08, 07 maj 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Czyli lubimy to samo
Placyk gotowy. Teraz tylko po deszczu go zamieść, bo wypłukało się trochę piasku. Najważniejsze, że skończyłam przed deszczem i akurat trochę związało przez noc poprzednią, wczoraj był delikatny deszczyk, więc nie wymyło zaprawy. A dopiero na minoną noc porządnie się rozpadało i dziś rano. Z czego też się cieszę , bo nawóz wsiąka w rabaty Jak tylko przestało padać wyniosłam stolik z krzesełkami, który od zeszłego roku czekał na placyk Na razie przymiarki w którym miejscu będzie satał. Choć podejrzewam , że będzie stał w różnych miejscach placyku, bo ja lubię przemeblowywać
Dobrze, że będzie kilka dni wolnych to zajmę się rabatami przy placyku, będzie kilka korekt nasadzeń i kilka nowości

Pięknie romantycznie Bardzo ładnie łączysz ze sobą elementy architektoniczne i roślinne. Cudnie
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:47, 07 maj 2023

Do góry
No i tyle na razie... mało mam zdjęć, ostatnio chciałam zrobić nowe ale aparat mi szwankuje, wysłużył się już
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies