Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 12:43, 16 sie 2023

i inne widoczki

TAR 13:01, 16 sie 2023

ciekawostka, porównanie podszytu pod tuja i pod cisem

pod tujami jedna wielka jałowość i brak zycia, nawet chwasty nie rosna te tuje maja ok 100 lat

TAR 13:04, 16 sie 2023

i kilka pstrykow z ogrodu, jest kolorowo ale nie dzieki kwiatom, tych na razie na lekarstwo. klony i derenie przyjmuja jesienne barwy

TAR 13:05, 16 sie 2023

TAR 13:08, 16 sie 2023

Judaszowiec Rising Sun chyba w koncu dostal te wlasciwa miejscowke, bo wypuscil młode przyrosty. Wreszcie, normalnie krzaczor mi umieral

Alija 13:50, 16 sie 2023

Obejrzałam zdjęcia ogrodu z okna pogodowego, fantastyczne, w ogrodzie pięknie, mnóstwo różnych rarytasików,
ach, jest się czym zachwycać. Jeszcze ptaszki i jeżyk, a właściwie jeżówka czy jeżowa, same atrakcje.
April 14:04, 16 sie 2023

TAR napisał(a)
a tu klony palmowe samosiejki, cos wspanialego takie baldachy z liści. Bylo tam cale poletko samosiejek i wiekszych i mniejszych az trzeba sie powstrzymywac by łopatki nie wyciągnąć

Byłaś dzielna że bez łopatki poszłaś
Ale popatrz dobrze na te swoje zdjęcia, za pięć lat najpóźniej będziesz u siebie z maczetą się przedzierać. U ciebie nasadzone na gęsto a jak widać, natura lubi zaszaleć.
April 14:06, 16 sie 2023

TAR napisał(a)

Judaszowiec Rising Sun chyba w koncu dostal te wlasciwa miejscowke, bo wypuscil młode przyrosty. Wreszcie, normalnie krzaczor mi umieral

Pięknie. Cieszę się że udało się uratować. Ja chyba muszę przesadzić Ryby Falls, bo nie służy mu bliskość żywopłotu thujowego. Jak widać, warto zaryzykować.
TAR 15:00, 16 sie 2023

April napisał(a)

Byłaś dzielna że bez łopatki poszłaś
Ale popatrz dobrze na te swoje zdjęcia, za pięć lat najpóźniej będziesz u siebie z maczetą się przedzierać. U ciebie nasadzone na gęsto a jak widać, natura lubi zaszaleć.

wiem , jak do tego dojdzie i te klony przetrwaja, kupie sobie lekka spalinówke
TAR 15:04, 16 sie 2023

April napisał(a)

Pięknie. Cieszę się że udało się uratować. Ja chyba muszę przesadzić Ryby Falls, bo nie służy mu bliskość żywopłotu thujowego. Jak widać, warto zaryzykować.

Przesadzaj, ja Rubisia w słoncu sadze ale z dobra ziemia, powinien dac rade. Widzialas porownanie fotek z arboretum co rosnie pod tujami a co pod innymi drzewami? Cos jest na rzeczy. Kasyi tez tam wszystko obumiera. To strasznie łapczywe rosliny. Trzeba sie przestawic i cisy sadzic

Rising rosnie mokrym ale ma podsypane keramzytem dobre 20 cm zeby zastoin nie bylo. I to mu chyba słuzy. Mokro ale bez zagniwania. Ma tez wiecej cienia niz slonca. Ciekawe jak z Goldenem bedzie, pisza, ze lubi słonce. U ciebie jest super zielony bo chyba bardziej cienisty zakątek? Moj żółtek jak ta lala.