Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 20:35, 11 sie 2023

Makao napisał(a)
Też dziękuję za info o rodgersji. Dobrze wiedzieć.

Fajnie, ze możemy wymieniać się spostrzeżeniami.
ewsyg 20:49, 11 sie 2023

April napisał(a)
Też mam rodgersje, i te zwykłe i Chocolate. One wymagają wody i cienia. Te zwykłe przy tych upałach lipcowych mają poprzysychane liście. Chocolate lepiej sobie radzi ale bardzo wolno rośnie. No i później dużo rusza. Mimo wszystko warto je mieć, bo są piękne.
Ewo, róże jak zwykle cudne. A Sibeliusa już wsadziłaś za kraty? Szybko przyrośnie? bo posadziłam na brzegu rabaty i teraz dumam czy dobrze..
I pytanie co to za duża hortensja obok? Levana? bo właśnie nabyłam i próbuję sobie wyobrazić na rabacie.

Sibelius już za kratami. Ja moją posadziłam w głębi rabaty. Myślę, że ona będzie podobna do Balleriny.

wiosną posadzona i widać, że ma wigor. U mnie tak wygląda

Jolu, nie bardzo wiem o którą hortensję pytasz. Levene mam młodą, ale wiem, że ona docelowo może mieć i trzy metry. Widziałam ją taka u kogoś, ale już nie pamiętam, w którym ogrodzie.

Moja wygląda tak i rośnie w środku rabaty. Mam zamiar pozwolić jej rosnąć wysoko.
na pierwszym planie.

ewsyg 20:58, 11 sie 2023

April napisał(a)
Też mam rodgersje, i te zwykłe i Chocolate. One wymagają wody i cienia. Te zwykłe przy tych upałach lipcowych mają poprzysychane liście. Chocolate lepiej sobie radzi ale bardzo wolno rośnie. No i później dużo rusza. Mimo wszystko warto je mieć, bo są piękne.
Ewo, róże jak zwykle cudne. A Sibeliusa już wsadziłaś za kraty? Szybko przyrośnie? bo posadziłam na brzegu rabaty i teraz dumam czy dobrze..
I pytanie co to za duża hortensja obok? Levana? bo właśnie nabyłam i próbuję sobie wyobrazić na rabacie.

Jolu, Tobie chyba chodziło o tą wysoką po prawej stronie.

Kupiłam ją kwitnącą z przywieszką Polar Bear. Ewidentna pomyłka, ale spodobały mi się jej kwiaty. Szukałam w necie, co to za ona i myślę, że to może być Confetti. Jednak pewna nie jestem.

To ona

ewsyg 21:05, 11 sie 2023

Urszulla napisał(a)
W przyszłym tygodniu mają wrócić upały więc róże mogą szaleć u siebie też na to liczę[/quot

Oby tak było

powstała nowa rabata, dzisiaj posadziłam ostatnią roślinkę. Teraz królową jest tam Abraham Derby. Śliczny brzoskwiniowy kolor i owocowy zapach.

startuje miskant

Magleska 22:25, 11 sie 2023

Ewa szybciutko się uporałaś z tą nową rabatą ślicznie wyszła

LIDKA 20:37, 12 sie 2023

Ewa czy to normalne że niektórym różom liście żółkną od dołu krzaka i opadają. Ascoty brzydko przez to wyglądają.
Mam im coś dać papu?
Alija 10:15, 16 sie 2023

Ewa, śliczne hortensje i róże. Nowa rabata pięknie wyszła.
Urszulla 13:07, 16 sie 2023

Ewo, dobrze że się udaje działać. Wyobrażam sobie jak super zacznie się przyszły sezon.
Możesz mi napisać nazwę tej Twojej karłowej czereśni?
April 14:11, 16 sie 2023

ewsyg napisał(a)

Jolu, Tobie chyba chodziło o tą wysoką po prawej stronie.

Nie, zdecydowanie chodziło mi o Levanę nie o tą. Na zdjęciu wydaje się większa, może przez to że jest na pierwszym planie. No ale jak młoda, to jeszcze poszaleje. Chyba posadzę na środku rabaty, jako centralny punkt. U mnie z pewnością takich rozmiarów nie osiągnie, za trudne warunki.
ewsyg 19:30, 17 sie 2023

Magleska napisał(a)
Ewa szybciutko się uporałaś z tą nową rabatą ślicznie wyszła

Magda, dzięki kochana.Jak wyszło okaże się w przyszłym roku jak roślinki zakwitną.

Czas na tą z trawą od Ciebie Dzisiaj udało się troszkę popracować. Zniknęła ziemia i można zająć się placykiem i rabatą. Zamówiłam brakujące róże