Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 14:16, 16 sie 2023

TAR napisał(a)
Gejsza na wysokim pniu bardzo fajna. Mam kilka u siebie i jestem zachwycona. Zobaczymy jak to dalej bedzie. Bo mam 3 szt. tej z drobnymi liscmi i tych kruchych galązkach i 2 szt. jakies podróbki ale z paszportem roslinnym wiec moze ok. ale maja spore listki i obecnie przeslicznie wybarwiaja sie na pomaranczowo czerwono. Gałazki sa bardziej elastyczne niz kruche. I wizualnie tez zupelnie inaczej. Nie w formie horyzontalnej penduli a czuprynki w góre

Już ci się wybarwiają?
mrokasia 14:29, 16 sie 2023

Kasia, masz rację, tam zdecydowanie jest potrzebne coś lżejszego i właśnie niewysokiego. Ten Flanrock faktycznie ładny ale co poradzę jak do mnie nie gada? . Poza tym docelowe 5 m to za dużo, z tego powodu Slender też odpadł.

Na szczęście nie mam spiny, mogę się powoli pozastanawiać i z Wami ponaradzać . Oglądam sobie Wasze propozycje i powoli układa mi się w głowie jaki efekt chcę osiągnąć. Siedząc na ławeczce pod brzozami chcę patrzeć na coś lekkiego w odbiorze, ażurowego, nienachalnego. Dlatego myślę o czymś na pniu albo o jakimś smukłym, niezbyt zwartym, ładnie kwitnącym krzewie. Jak posadzę drzewo będę patrzeć na pień . Byłaś u mnie, widziałaś miejsce na ognisko, tam jest mało miejsca na tę rabatkę.
mrokasia 14:31, 16 sie 2023

TAR napisał(a)
Gejsza na wysokim pniu bardzo fajna. Mam kilka u siebie i jestem zachwycona.

Mnie też się bardzo podoba.

April napisał(a)

Geishę na wysokim pniu to możesz sobie u mnie obejrzeć.

No przeca widziałam i zazdroszczę .
mrokasia 14:48, 16 sie 2023

Może rozłożę dziś znowu węża, porobię fotki z różnych perspektyw i pomierzę odległości. W każdym razie od ławeczki do planowanej rabatki będzie chyba maks 1,5m, a do miejsca gdzie myślę by wsadzić to COŚ będzie pewnie maks. 4 m.
Na razie wykopałam takie fotki

TAR 15:07, 16 sie 2023

April napisał(a)

Już ci się wybarwiają?

Tak te z tymi duzymi liśćmi juz kolorowe. W sumie fajne sa, takie inne niz normalne Gejsze.
TAR 15:09, 16 sie 2023

U nas sa Geishe ale na kijku max 160 cm. Ale przyszedl mi jeszcze do głowy Buk Rohan Weeping na wysokim kijku, widzialam ich sporo w ogrodniczych. Wolno rosnie, w słońcu niezwykle urokliwy i ja z nim nie mam problemow. Cudny jest.
Agatorek 15:28, 16 sie 2023

mrokasia napisał(a)
Kasia, masz rację, tam zdecydowanie jest potrzebne coś lżejszego

Kruszynę se przesadź

Kasia, a paldiskiego odrzuciłaś? Oczywiście w wersji na pniu .

Geisha byłaby fajna .
mrokasia 15:45, 16 sie 2023

TAR napisał(a)
U nas sa Geishe ale na kijku max 160 cm. Ale przyszedl mi jeszcze do głowy Buk Rohan Weeping na wysokim kijku, widzialam ich sporo w ogrodniczych. Wolno rosnie, w słońcu niezwykle urokliwy i ja z nim nie mam problemow. Cudny jest.

Miejsce szczepienia na 1,6m uważam za wysokie i taka byłaby odpowiednia .

Rohana mam . U mnie miewa zdobniczkę. Cudny jest, fakt .

Agatorek napisał(a)

Kruszynę se przesadź

Kasia, a paldiskiego odrzuciłaś? Oczywiście w wersji na pniu .

Geisha byłaby fajna .

Kruszyna niech sobie zostanie tam gdzie jest . Paldiskiego szczepionego to nigdzie nie widziałam a wysyłkowo nie chcę. Myślisz, że jak szczepiony to nie urośnie wielki? w sensie korony ofkors .

Geisha wysuwa się na prowadzenie .
Agatorek 15:52, 16 sie 2023

Szczepiony paldiski jest w ofercie jesiennej w Pęchcinie. Będę zamawiać
Nie widziałam na oczy (chociaż u nich byłam ostatnio), ale jeszcze się nie rozczarowałam drzewami od nich.
TAR 15:56, 16 sie 2023

Jak w sobote z Ania Żulawianka do szkolki pojade to moge Ci kupic, najwyżej sobie odbierzesz u mnie jak wpadniesz z wizyta