Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:04, 09 lut 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Ja ,jeszcze czekam ,ale sezon niby otwarłam ,wycięłam hosty ,rozchodniki i zgrabiłam liście z trawnika co nawiało z lasu ,znów nawiała ,ale mniej .Robiłaś kanciki ?

Nie jeszcze nie to zrobie jak przestanie być mokra ziemia, inaczej kanciki się zaraz zniszczą - wystarczy że depnie w nie pies lub dzieci...

Dla mnie zima już się pożegnała, zwłaszcza że ja po nartach i łyżwach i w ogóle jestem z zimy dość happy mimo że było krótko
A teraz patrze w niebo i ach...
Prawie - jak ogród 12:03, 09 lut 2016

Do góry
Coś tam mi się udało nagryzmolić, ale z rysukunków to ja noga jestem... więc wybaczcie
Ogólny plan podwórka(bo ze względu na garaże i drogę dojazdową do nich, nie mogę tej części nazwać ogrodem) wygląda tak:

Rabata, nad którą myślę to ta centralna w kształcie spłaszczonego koła. W środku planuję zostawić miejsce na kącik wypoczynkowy ze stołem, krzesłami i huśtawką. Obsadzony może być tylko tył i lewa strona przy drodze dojazdowej do garażu. Rośnie tam już pas lawendy i stipa. Przód i strona prawa muszą służyć do komunikacji. Po prawo, na rogu przy garażu stoi murowany grill.

Tak to wygląda na dzisiejszych zdjęciach:

I z dalszej perspektywy:

Niebieski wąż to wyciągnięty pod kostką wąż od studni, latem podlewam rabatki. Był przymocowany do rosnącej tu jeszcze w grudniu lipy.
Wiosną zniknie też drewniana szopka, dalej zostaną pociągnięte garaże.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:01, 09 lut 2016

Do góry
asta6265 napisał(a)
Wiosna zagląda na dobre - oczar cudowny, tylko żeby nie spłatała figla i nie odwróciła się jeszcze na pięcie, bo nasze roślinki zgłupieją - piękne widoki.

Ja już w zimę nie wierzę
Wszystko puściło, prognozy pomyslne, halny szaleje - jest super

To śniedki

Zawilce się budzą (te białe leśne)

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:56, 09 lut 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jak zwykle Kasia w gorącej wodzie kąpana

Ja jeszcze nie wierzę w wiosnę ..

Oczar Twój wymiata

Dziurawiec odbije wiosną.

Piękna zima nad jeziorem była, szkoda, że taka krótka.

Widzę idziesz na całość Świerki podkrzesane, będzie prawdziwy botanik

Mała, ja robie na kilka frontów jak zawsze - w chałpie skręcam teraz meble, w ogrodzie mam już posprzątane, teraz jakieś resztki zostały, dzieko mi zachorowało więc dziś wolne - młoda się nie nudzi - właśnie udaje robota - jesteśmy po Gwiezdnych Wojnach

Dziurawiec odbija więc się cieszę - był przesadzany w grudniu co nie powinno Cie dziwić

A botanik będzie - teraz czekam by kleić lustro
Ogród z pergolą 11:48, 09 lut 2016

Do góry
A to zdjęcia, ale nie wiem czy coś dojrzysz
Tak jak pisałam niteczki zostawiam na wierzchu a nasionka delikatnie przykrywam ziemią. Werbena tylko wciśnięta

Ogród tworzony z pasją 11:42, 09 lut 2016

Do góry
Dzieki
Ma mokro, codziennie jest zraszana.
Dzisiaj wygląda tak, rośnie w mgnieniu oka i ciągle pojawiają się nowe kiełki.
Ogród dla moich synków 11:24, 09 lut 2016

Do góry
Tak, dobrze rozpoznałaś. Chciałabym mieć taki dywan z funki z bukszpanową obwódką.
Tu zdjęcie z jesieni. Wsadziłam chyba 22 roślinki jednej odmiany funki. Liczę w przyszłości na efekt
Malutki pod lasem 11:22, 09 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Samochody pod wiatą to fakt, ale ten blaszak jest bardzo potrzebny i cały zajęty, bo nie mam innego garażu.
Domek narzędzowy fajna sprawa, tylko one raczej małe sa i bardzo drogie, ciężko liczyć, że tez się trafi na powystawowy A ja potrzebuję tej drewutni w właściwie na już. Koniecznie w tym sezonie. Chyba nie pozostało mi nic innego, jak kombinować

O ile z boku uda ci się przesłonić garaż wiatą z przodu to będzie trudne chyba, że zrobisz jakiś ekran, najszybciej urośnie chyba żywopłot grabowy, i przed nim zrobisz rabatę https://www.ogrodowisko.pl/watek/1405-zywoploty-strzyzone-lisciaste?page=4

albo tajemniczy zakątek

Sąsiadka ma coś takiego http://allegro.pl/domek-na-narzedzia-narzedziowy-drewniany-swierk-i5962708136.html
Ogród dla moich synków 11:06, 09 lut 2016

Do góry
Dla Kasi:

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:04, 09 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś kolejny pochmurny i wilgotny dzień.
Ale wyjść trzeba. Zostawiam słoneczny kwiatek.

Od razu jaśniej się zrobiło I smaka takiego narobiłaś mmmm
Macham
Z Pszenicznej ... 11:04, 09 lut 2016

Do góry
Red Baron bardzo mi się podobna, a najbardziej posadzony wstęgą. W mojej głowie świta jeszcze pomysł, by zrobić rabatę tam gdzie mam tak niefortunnie posadzone drzewa w trawniku.
Chodzi mi o to miejsce

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:01, 09 lut 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Wiosennie ,witam się niedzielnie.

No super wiosna w domu Przypatrywałam się forsycji w ogrodzie ale przycięłam ją za bardzo i nie chciało mi się do domu ale pięknie u Ciebie
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 10:53, 09 lut 2016

Do góry
Projekt rabaty, oceniajcie i doradzajcie

Nie będę numerować, raczej jest to widoczne:
na kratce róże pnące różowe + biały powojnik
kulki bukszpanu, obwódka z lawendy, przy tarasie żywopłot z bukszpanu, róże na pniu, magnolia gwiaździsta Rosea, Miskant Morning Litht.

nie mogę się zdecydować co wsadzić między bukszpanem a lawendą, pod różami na pniu.... macie jakieś pomysły? myślałam o białych różach albo białej lawendzie...

trawy wysokie to Miskant Morning Litht + dereń , kulki i obwódka z bukszpanu, róże okrywowe białe (pod dereniem), róże wielkokwiatowe, lawenda, rozplenica i róża na kratce.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:46, 09 lut 2016

Do góry
juz za kilka dni za dni pare
jejku jak mi sie chce wiosny. Choc dzis nie moge narzekac slonko swiec tem w gore leci

Foto z Gartenschau Deggendorf 2014, 11 maja tak bylo
W Kruklandii 10:33, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

W sumie Przemuś.... to nie wiem ani gdzie ani jakie.
I taki skrót!

No dobra.....tu wiem, że na bank będzie drzewo. Chciałabym wiśnię Kanzan szczepioną.
Mam nadzieję, że nie będzie wielka

Tu jest bordowy buk kolumnowy, ale chyba wolałabym coś mniejszego i wielopniowego. Kolor może być ten sam

No i tu zmiany chyba będą największe.

Ambrowiec pójdzie w róg, na jego miejsce brzoza doorenbos, a po lewej gdzie widać stipę.... jeszcze jedno drzewko tylko nie wiem jakie. Czy zielone czy bordowe może dla powtórzenia?

Chyba tak.
Jakieś sugestie?

Wiśnie Kanzan mam i ja, raczej nie szczepioną bo przyjmuje naturalną formę odwróconego stożka. Rośnie już długo, niestety nie jest podlewana, a zaniedbywana była od dawna. Wielkość ma już niezłą, przynajmniej 4 metry. Kwitnie obficie pomponikami

Handmade by Elka 10:33, 09 lut 2016

Do góry
Dziewczyny, garaż z oknem nieogrzewany, ale nasiona (roślin jednorocznych) pójdą do domu na kilka tygodni, tylko czekam na wniesienie stołów przez męża. Robię tak od co najmniej roku. Nie ma imprez w tym czasie Niektóre zostawię na zewnątrz, bo to byliny - ostróżka, ożanka, eksperymentuję z prosem rózgowatym, orliki pełne, słoneczniczek szorstki, ostrogowiec, liatra kłosowa, krwawnik pospolity. Mam nadzieję, że niedługo wstawię je do tunelu, który lada dzień ma powstać A jak to będzie nie wiadomo. Czas pokaże

Moje parapetowe wschody

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 10:28, 09 lut 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Koniecznie musisz znaleźć czas by odwiedzić działkę
U nas powoli wiosna zagląda do ogrodów to pewnie u Ciebie również
Czerwone tulipany w wazonie są bardzo energetyczne
Pozdrawiam

już przebieramy nóżkami, nie możemy się doczekać wyjazdu

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:15, 09 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piękne te piwonie, ah jakze bym chętnie kupiła. Ale muszę sobie dać na wstrzymanie i zobaczyć jak kwitną moje

Czasami trzeba dać im 2 lata... każde przesadzanie to słabsze kwitnienie po przeprowadzce, w Twoim wypadku to NIEMOŻLIWE. To bylina dla tych co nie lubią przesadzać.. prawie wszystkie byliny muszą być przesadzane by ładniej kwitły, a piwonie czym dłużej siedzą w jednym miejscu tym ładniejsze ..
Moja nowa faza na ITOH... maja kwitnąć dłużej i mniej się pokładać.. zobaczymy.. dwie mam od zeszłego roku, dwie dokupiłam..
I wspomnienie zeszłoroczne..

W Kruklandii 10:07, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
W końcu czuję zapach w całym domu!

jakie sprytne zaczepy
Z Pszenicznej ... 10:04, 09 lut 2016

Do góry
Albo bukszpany+ ML + trzmielina ( akurat jesienna )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies