Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 19:09, 07 gru 2015

Do góry
ozdoby

choinka

gwiazdka awers i rewers

Wizytówka - Mój zielony świat 19:08, 07 gru 2015

Do góry
Lato

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 19:07, 07 gru 2015

Do góry
a to nasz stroik do szkoły

W cieniu - zacieniona 18:59, 07 gru 2015

Do góry
Niedziela na Z. była ciepła i słoneczna...to chyba już ostatnie takie dni....
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:52, 07 gru 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)
ale cudnie
W cieniu - zacieniona 18:45, 07 gru 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Bogusiu powodzenia życzę z Imponeą, ja nie dawałam rady przetrzymać, choć mocno chciałam. Nowe roślinki wcześnie zakupić też się nie udawało, pojawiały się dużo później, po obsadzeniu skrzynek.

Też mam ten sam problem...zbyt późno pojawia się w sprzedaży ...i cena...15 zł za roślinkę.
Sadzonki na razie trzymają się dobrze...oby tak dalej.Bulwka wypuszcza nowe odrosty i jest nadzieja ,że będzie ich więcej.
Serdecznie pozdrawiam.
Ja i mój ogródek, a może ogród 18:44, 07 gru 2015

Do góry
awers i rewers gwiazdki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:43, 07 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak nastrojowo u Ciebie...rzekłabym,że nawet prawie wiosennie za sprawą kolorów..można patrzeć bez końca.Ciemierniki muszę zakupić..czy można sadzić teraz..bo już szukam na all;tak działasz na ludzi Danusiu)
Ja i mój ogródek, a może ogród 18:42, 07 gru 2015

Do góry
i ozdoby

Ja i mój ogródek, a może ogród 18:40, 07 gru 2015

Do góry
stroik zrobiony dla małej do szkoły

W cieniu - zacieniona 18:38, 07 gru 2015

Do góry
Wcześniej nie mogłam pisać,tylko udawało mi się wstawiać zdjęcia.Teraz już usterka naprawiona.Pozdrawiam serdecznie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:38, 07 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
zaczęłam coś ozdabiać ale idzie jak po grudzie

świetnie wyszła ta choinka,fajna prosta i na temat,wianek też super z czego robiłaś,z głogu może?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:35, 07 gru 2015

Do góry
Ale szykuję coś lepszego, to tak na szybko

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:35, 07 gru 2015

Do góry
Dzisiejszy dzień upłynął mi na papierologii firmowej i zmianie opon w starym samochodzie, który chciałam sprzedać, ale Witek mi nie dał No to jest A opony trzeba zmienić, bo niby zima prawie.

Dzisiaj u nas było 11 stopni, przyjemny dzień, spacery byłyby urocze, ale czasu nie było, ani na spacery ani na ogrodowe prace.

To sprzed kilku dni przymiarki.

Ogrodowy song 18:20, 07 gru 2015

Do góry
Przemku...dla Ciebie obiecane fotki

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:17, 07 gru 2015

Do góry
Dziś poszłam do ogrodu, bo pogoda jak marzenie, sucha i słoneczna, i nawet nie wietrzna!
Na wstępie przywitała mnie otwarta altanka! Miałam włamanie, ale dziwne, bo nic nie zginęło. Widocznie nie było tego czegoś, czego szukała "gość".
Ale kłódeczka ukręcona. i jutro muszę iść jeszcze raz, żeby zamknąć domek.

A może kto noclegu szukał? Ale u mnie spania nie ma.

Trochę wrzuciłam cebulek do ziemi. Te co były sadzone wcześniej są już z kiełkami. Może nie wymarzną?

Miłego wieczoru.

Mała Eleczka 18:09, 07 gru 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Bardzo mi miło. Dziękuję?
Zastanawiam się gdzie byś róże wcisnęła. haha

Aga, ja róże wcisnę zawsze i wszędzie

Na przykład dałabym z dwa - trzy krzaczki Pashminy, albo jak wolisz bardziej białe - Escimo Flower Circus / Patricia Flower Circus pomiędzy trawy np tu:

albo ze dwie w to miejsce (poprzesuwałabym co niektóre szałwie):

A gdybym miała wizję naoczną Twojego ogrodu, to kto wie, kto wie cobym jeszcze mogła zaproponować...
Mój zielony świat 17:48, 07 gru 2015

Do góry
Ewciu, dziękuję Naprawdę cały? Ogród jest dla mnie źródłem radości, staram się nią dzielić. Jest mi niezmiernie miło, jeśli goście też ją doczuwają.
Warzywnik, uwielbiam. Z pewną taką niepewnością podchodziłam do jego realizacji, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Okazał się prosty w budowie, pragmatyczny i śliczny.
Serdecznie

Waldku, ojej Twój wpis jest dla mnie bardzo poruszający. Dziękuję. Tyle ciepłych słów i detaliczne spojrzenie świadczące o wnikliwej lekturze.
A ja, cóż, staram się jedynie sprostać mojej wyobraźni.
Przyszło mi właśnie do głowy porównanie: wyobraźnia jest jak id, a wiedza jak superego. Chyba tak właśnie w ogrodzie mam.
Korzystałam z Twojej wiedzy edukując się w wątkach tematycznych. Dziękuję Ci za nią. Tej jesieni po raz pierwszy zastosowałam mączkę bazaltową.
Serdecznie
Dla Ciebie kadr, który mnie wzrusza.

Ewo, niedługo habituacja zadziała
Miejsce na nowe drzewa to cudna perspektywa! Zazdroszczę... Uwielbiam sobie wyobrażać różne możliwości.
Trudno mi doradzić, bo mam trudność w orientacji przestrzennej bez kontaktu bezpośredniego. Potrzebuję doświadczyć miejsca, klimatu, kontekstu.
Magnolia to zawsze dobry wybór. Chcesz wzmocnić wiosnę?
A może lilak, np. Krasavica? Miły zapach blisko domu. Albo złotokap na kasę A może wiśnia ozdobna, np. Kiku. Z magnolii siedzą mi w głowie i korcą odmiany: Lennei Alba, Sieboldi, Daybreak i Felix. No i jeszcze - uwaga, uwaga - grandiflora! Ponoć odmiany tj. Maryland i Little Gem wytrzymują -20.
A poza tym uniwersalnie piękne są klony. Np. taki Atropurpureum lub griseum.
Albo buki, jakaś fajna purpurowa kolumna i pendula.
A może ciekawa odmiana Gingo Biloba, też fajna pendula by się znalazła. Byłaś ostatnio w poznańskich okolicach, a tam jest, moim zdaniem, najlepsza szkółka jeśli chodzi o nowości odmianowe - Plantmar. Do wyboru, do koloru, do pokroju. I jeszcze właściciel, który jest kopalnią wiedzy.

Ostatnio dostałam fantastyczną niespodziankę Otrzymała od naszego forumowego kolegi Przemka (który ostatnio na wątku nie jest zbyt aktywny, ale w realu działa intensywnie ogrodniczo) cudną przesyłkę. Nasionka! Opowiadałam mu, że mój cel na przyszły sezon to zwiewność i lekkość. Rośliny wnoszące właśni taki nastrój otrzymałam. Najbardziej jestem zachwycona Daucus carota Dara. Dzika marchew u cudnych różowo-bordowych kwiatach. Świetne też są Monardy, np. Punctata, Lambada. Przemku, jeśli zaglądasz, jeszcze raz pięknie dziękuję
Już się nie mogę doczekać efektów

A tymczasem, przygotowania do zimy. Ptaszęta będą miały co jeść.

Jak więcej błędów nie popełnić...... 17:40, 07 gru 2015

Do góry
Jak więcej błędów nie popełnić...... 17:37, 07 gru 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies