Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogródek Iwony II 10:34, 17 kwi 2016

Do góry
Dziękuje bardzo za zdjęcia siewek muszę się przyglądać i nie wyhodować znowu chwasta giganta jak w zeszłym roku bo myślałem, że jeżówka mi wzeszła
Strat współczuję, u mnie też suczka i nigdy takich problemów nie było raz tylko jak płot był uszkodzony wyszło z tego uszkodzenia 6 szczeniaków.
Coś jeszcze, coś więcej... 10:24, 17 kwi 2016

Do góry
Przynajmniej u Ciebie będzie efektowne spawanie, u mnie spawarka poszła z dymem i mebli na razie nie będzie...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:54, 17 kwi 2016

Do góry
Luki zlituj się pokaż ogród!
Zakupy superowe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:54, 16 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu

Edyto jeżówek na razie tylko jedną odmianę, Butterfly Kisses

A to akurat je mam i mogę Ci na dobranoc taką fotkę przesłać

Moja bajka 18:32, 16 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Cudowne magnolie, po prostu cudowne

Cudne, to prawda i w dodatku pięknie pachna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:03, 16 kwi 2016

Do góry
Cały czas wsadzam przekopuje pielę, grabie itd, zdjęcia będą jak skońćze bo aparatu do prac już nie zabieram bo troszkę go sobie uszkodziłem przez takie akcje, a jeszcze troszkę musi mi posłużyć, także zrozumcie, a poza tym sadzę patyki, więc nic nie widać, ale coś pokażę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:02, 16 kwi 2016

Do góry
Kasik oj co najmniej dwie ampułki tych endorfin ale sadzenia i przesadzania mam tyle, że już mam dość

Łukasz jak moja siostra powiedziałą, "patyki i jakieś małe listki w ziemi'

Kasiu dobrze że napisałaś cierpliwie będą wieczorem lub jutro

Irenko ja wiem, że mam za mały ogród i tyle, ale teraz łapie troszkę oddechu bo sporo wywalam(stare jałowce i modrzew) i część przesadzam do siostry, będę miał całą pustą wąską rabatę, która będzie czekała na natchnienie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:59, 16 kwi 2016

Do góry
Kasiu ja tam wolałbym dużą, ale nie róbcie sobie kłopotu na gwałt mi nie potrzebna a pracy macie sporo, więc szkoda czasu.

Edyto jeżówek na razie tylko jedną odmianę, Butterfly Kisses

Ewo genia szlachetniej pasowałaby u siostry, ale jako jedyna jest dla mnie

Kasiu spróbować możesz jak najbardziej, ale zakwitnie Ci dopiero w sierpniu jak nie później, chociaż teraz może szybciej będzie rosła, moja nadal nie popikowana i chyba jutro się zaszyję z muzyczką i będę się bawił

Bogdziu jeszcze miałem spore luzy coś bym jeszcze upchnął. Zdjęcie pokażę Ci wieczorem

Iwonko bardzo bardzo dziękuję, zobaczę sobie wieczorem bo teraz szybkim przelotem

Marto zajrzę oczywiście, tylko wieczorkiem

Bożenko a to już inksza inkszość z tym też uważam bo ja mam pełną inwigilację z każdej strony, urok, a raczej przekleństwo wąskiej działki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:16, 16 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dzień zaczął się ogromną ulewą, padało i padało, a ja dzień miałem zaplanowany.
Chodziłem jak menda od okna do okna myśląc "jechać, nie jechać"

Pojechałem

No i mam moją magnolie Genie nie jest to jakiś olbrzym, ale najważniejsze, że jest drzewkiem na pniu, a nie krzewem od samego dołu, wys 160cm i nawet kilka małych pąków ma
Reszta to hortensje, trzmielina, piwonie, miskanty jeżówki i wiśnie Amanogawa.
Matko, ale mam sadzenia.
Zmęczyły mnie te wojaże godzinny korek, pogubienie się na jakiejś wsi bo drogę mi zamknęli, ale jestem zadowolony.
W przyszłym tygodniu odebrać zamówione graby, były dzisiaj piękne 3,5 metrowe, ale przekraczają budżet, chociaż i tak zbyt drogie nie były, ale ponad dwumetrowe ładnie rozgałęzione też mogą być

Zaszalales!
Teraz najprzyjemniejsza część, sadzenie. Jak posadzisz Genie, to prosze o,fotke, ja chyba tez kupie, choc aktualnie zachorowalam na rózowa gwiazdzista
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz - po takich zakupach nie ma co jęczeć Co tam korek na drodze- zobacz jaka radoś w bagażniku.

Toż takie zakupy to zastrzyk endorfin na długo.

Super
Ogródek Iwony II 21:14, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko a masz może zdjęcie jak wzeszła jeżówka, bo coś wyszło mi na bylinowej pod różowymi jeżówkami i nie przypomina mi żadnego miejscowego chwasta, a te mam opanowane

Mam fotki:
Wzeszła po dwóch tygodniach od siewu:
2 marca:

13 marca:

14 kwietnia:

Moja codzienność - ogród Oli 20:56, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Olka szybko po farbe do sklepu i pędzel, bo z tą rdzą sobie nie poradzisz, już teraz będzie ciężko!!
Wybacz musiałem Najbardziej czekam u Ciebie na Moudry w donicach, oj to będzie bajka.

żartowniś
ja też czekam mając nadzieję, że w tym roku będą już większe
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:37, 15 kwi 2016

Do góry
Doczytałem jak Geniu widziałaś i nie powiem aż się zaczerwieniłem bo ja prawie za te same pieniądze kupiłem patyka 160cm z małymi pączkami, a i tak się cieszyłem, że okazje złapałem, ale chyba jednak nie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:06, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No no ładne okazy. Ja z takimi drzewami mam zawsze jeden tyci tyci problem. Jak już znajdę co idealnego w dobrej cenie, ale przekraczającego 250cm wysokości pojawia się problem transportu i wtedy czar pryska, a autka z szyberdachem nie mam

Dobrze jest mieszkać na wsi, tata pojechał ciągnikiem z przyczepką. A szkółka 500 m od domu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:16, 15 kwi 2016

Do góry
To już problem. No to studnia i pompa gdyby to jeszcze takie proste i tanie było.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:13, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Może macie przykręcone mocno na reduktorze zazwyczaj zaraz za licznikiem, ja zwiększyłem i mam spokój
mieszkamy na końcu wsi gdzie prowadzona rura z woda nie miała docelowo nikogo zasilac za cieńka jest i nic nie poradzę już jest lepiej ale bywały takie momenty że słuchawka od prysznica nie chiała się właczyć tylko woda ciutrkałą przez kran bo do tego choć minimalne ciśneine musi tez być
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:10, 15 kwi 2016

Do góry
Może macie przykręcone mocno na reduktorze zazwyczaj zaraz za licznikiem, ja zwiększyłem i mam spokój
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:09, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ludwiko Zakupy praktycznie w większości do ogrodu za płotem, a poza tym ja kupuję tylko tam gdzie dobre ceny Gdybym w totka wygrał to tirem na zakupy bym pojechał, piękne było by to przeżycie

Ooo.... rozmarzyłam się ...

To mamy podobnie - ja też ostatnio zwożę większość materiałów i budowlanych i roślinnych do ogródka za płotem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:02, 15 kwi 2016

Do góry
Ludwiko ja na nią choruję od 2012 jak pojawiła się na rynku bo uwielbiam kwiaty tej barwy, ale wtedy miejsca nie miałem i dostępność kiepska. Zakupy praktycznie w większości do ogrodu za płotem, a poza tym ja kupuję tylko tam gdzie dobre ceny Gdybym w totka wygrał to tirem na zakupy bym pojechał, piękne było by to przeżycie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:53, 15 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No to ja ilościowo z zakupami słabo wychodzę bo tutaj hurt Potwierdzam, że lini kroplującej po jakimś czasie się nie zauważa, a jak zarośnie to już w ogóle.
Po twierdzę, że do zraszaczy potrzebne jest spore ciśnienie by nie mieć zbyt wielu sekcji, ja bynajmniej przez ciśnienie wody nie spałem dwie noce
eee ceny hurtowe zaczynają się od 300 sztuk no właśnie ztym ciśnieniem, ciśneine to ja mam na automatyczne podlewanie ale nie przekłada się ono na ciśnienei wody
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies