Irenko, musi ta oskubana sierść nieciekawie wyglądać. A to tak z zazdrości o zalotników?
Aniu, sterylizacja jest konieczna. Czwarty dzień dwóch adoratorów okupuje moje podwórko, ogród, nie jedzą, nie piją, tylko siedzą przed drzwiami. Te dwa pieski są łagodne, tylko cierpliwie czekają ... deszcz pada, mokre są całe, a siedzą. Szkoda mi ich,ale nie nakarmię, wolałabym, by z głodu poszły sobie do domów ...
Weroniko, dziękuję za radę. Trzeba spróbować. Na razie wyprowadzam ją na smyczy na pole, aby nie znaczyła w ogrodzie, jednak i tak psy przechodzą między przęsłami i szukają śladów po całym ogrodzie...
Gosiu, zostałaś bez auta? A co się stało? To masz kłopot ...
Kasiu, współczuję straty pieska. Zakochany do grobowej deski... Te psy, co u mnie filują, koczują już cztery dni. Ani na moment nie odchodzą ...
Żal mi ich, ale jak dam jeść, zostaną ...
Jolu, najważniejsze, ze fachowiec podjął się naprawy. Drzwi były zamawiane w fabryce, a teraz stolarz musi dorównać wykonaniu. Na szczęście to dobry stolarz, tylko musimy troszkę poczekać z naprawą ...
Kasiu, nooooooooo... instynkt ... nie myślałam, ze to takie moze być silne ...
Blyxa, sąsiadka była zobaczyć szkody wyrządzone przez jej psa, uwiązała go, słyszę, jak wyje. Sąsiadka obiecała pokryć koszty naprawy, był stolarz, podejmie się naprawy drzwi

Trochę to potrwa, pan zamówi odpowiedni lakier do pomalowania ... Drzwi dębowe, będzie trzeba wymienić część ...