Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Juzia 19:19, 10 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)

To ja nie wiem co jest z moimi. U ciebie wystrzeliły, u Juzi na wyspie giganty, tylko u mnie cały czas grubości palca. A dwie większe które dokupiłam wiosną rosną bez zarzutu.

A może za głeboko posadziłaś???
lojalna_ 22:44, 10 kwi 2016

Na dobranoc jeszcze takie soczyste foty obejrzałam Lubie to
martaibartek 20:05, 11 kwi 2016

Piękne foty. Masz smykałkę do robienia dobrych zdjęć

Mam do ciebie pytanko: co robisz z ice dance i evergold po zimie? jak przycinasz?
Jak wysokie rosną u ciebie te trawy, bo na różnych stronach czytam różne informacje, a twoje okazy są zachwycające!
Pawlus 21:53, 11 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Piekne zdjecia.takie rozwiniete tulipany juz

Jedyne na razie

lojalna_ napisał(a)
Na dobranoc jeszcze takie soczyste foty obejrzałam Lubie to

Jak nie zacznie padać to nie będzie już soczyście Kolejna sucha wiosna u mnie...

martaibartek napisał(a)
Piękne foty. Masz smykałkę do robienia dobrych zdjęć

Mam do ciebie pytanko: co robisz z ice dance i evergold po zimie? jak przycinasz?
Jak wysokie rosną u ciebie te trawy, bo na różnych stronach czytam różne informacje, a twoje okazy są zachwycające!

Lubię robić zdjęcia choć nie zawsze jest wystarczająco dużo czasu żeby przemyśleć kadry. Ot pstrykam jak leci

Co do turzyc. Albo się zestarzały, albo zgniły...Okropne są. Evergoldy podzielę, Ice dance z 2 miejsc do wyrzucenia. Evergldy są niskie i szerokie. Jakieś 20 cm wysokości przy nawet metrze szerokości. Ice nadce trochę wyższe, może 40-50 cm. Nigdy nie mierzyłem.
Pawlus 20:14, 14 kwi 2016

Drzewa mam, nowe Zdjęcia kiepskie bo już wieczorem robione.

Po lewej grab Fastigiata, po prawej wiśnia Kanzan. Moje Ci one Po 3 m. mają minimum.

Grab już posadzony, wisienka nad staw.

Pawlus 20:22, 14 kwi 2016

Poza tym sucho, deszczu praktycznie zero od kilku tygodni (nie licząc 5 minutowych deszczyków). Trawnik pierwszy raz skoszony nad stawem, wygląda nawet nieźle.
Luki 21:54, 14 kwi 2016

No no ładne okazy. Ja z takimi drzewami mam zawsze jeden tyci tyci problem. Jak już znajdę co idealnego w dobrej cenie, ale przekraczającego 250cm wysokości pojawia się problem transportu i wtedy czar pryska, a autka z szyberdachem nie mam
lindsay80 23:45, 14 kwi 2016

piękne zdjęcia robisz, magnolia przecudna i aż wierzyć się nie chce, że brzozy tak pogrubiały w tak krótkim czasie.

Gdzieś czytałam, że szałwie dzieliłeś, jak to robiłeś, kępa nożem na pół? Przymierzam się właśnie do takiej akcji, tylko niech te deszcze się skończą.
Juzia 07:47, 15 kwi 2016

A co to za magnolka?
Bo chyba zachorowałam na gwieździstą...tylko odmianę muszę dobrą wybrać
Pawlus 11:06, 15 kwi 2016

Luki napisał(a)
No no ładne okazy. Ja z takimi drzewami mam zawsze jeden tyci tyci problem. Jak już znajdę co idealnego w dobrej cenie, ale przekraczającego 250cm wysokości pojawia się problem transportu i wtedy czar pryska, a autka z szyberdachem nie mam

Dobrze jest mieszkać na wsi, tata pojechał ciągnikiem z przyczepką. A szkółka 500 m od domu