Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

lojalna_ 08:17, 15 kwi 2016

Miałas reke od poczatku do tych maleństw niech zdrowo rosna i smakują ))))
Mirka 08:23, 15 kwi 2016

Ja już Iwonko wszędzie trabię aby siewek traw nie podlewać za mocno.Moja pikowana dwa tygodnie temu i dopiero dwa razy podlewałam a.widziałaś jak rośnie.
olga80 08:59, 15 kwi 2016

Iwonka ziemia przyjechała idealna. Za chwile tulipany pokażą co potrafią
ewa004 09:54, 15 kwi 2016

Ja w tym roku nie siałam nic ,i szczerze jakoś specjalnie nie ubolewam
Dominika11 10:12, 15 kwi 2016

cześć Iwonko pozdrowienia zostawiam, że zaglądam
Shemsi 10:19, 15 kwi 2016

Ziemia cud miód, też muszę zamówić I tulipki będą piękne!

Iwonko, jeśli pozwolisz, bo u Ciebie bywa więcej osób, a ostatnio była też rozmowa o dziczkach na róży szczepionej. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy dobrze mi się wydaje, że mam tu dziczki?
kasja83 12:42, 15 kwi 2016

Hej, hej.Macham przed weekendem
Iwk4 21:14, 15 kwi 2016

Luki napisał(a)
Iwonko a masz może zdjęcie jak wzeszła jeżówka, bo coś wyszło mi na bylinowej pod różowymi jeżówkami i nie przypomina mi żadnego miejscowego chwasta, a te mam opanowane

Mam fotki:
Wzeszła po dwóch tygodniach od siewu:
2 marca:

13 marca:

14 kwietnia:

Iwk4 21:53, 15 kwi 2016

Gosiu, liatrę obcięłam jesienią, ale ciut zostawiłam nad ziemią, żebym wiedziała, gdzie jest

Jolu, przy siewkach trzeba pilnować wilgoci i światła. Ale cieszą te maleństwa w lutym i później

Mirko, masz rację. Trawki nie lubią zbytniego przelania. Inaczej werbena. To straszny pijus Jak siewki mają za mało wody, zaraz są oklapnięte

Tereniu, tulipanki może już jutro Codziennie bardziej kolorowo. Białe też będą za chwileczkę Dziś zobaczyłam, ze mój miniaturowy różanecznik otwiera kwiatki

Ewa, ty chyba nic nie musiałaś siać, masz rabatki niemal obsadzone i bardzo mi się podoba

Dominiko, macham do ciebie. Buziaczki

Weroniko, widziałam, ze problem rozwiązał się
Fajnie

Kasiu, ciepełka ne weekend

Iwk4 22:19, 15 kwi 2016

Dziś mam zmartwienie. Raczej nieogrodowe, tylko psiowe ...
Moja suczka ma ten czas, że od dwóch dni pieski za nią latają. No i zaczęła się karuzela.
O czwartej nad ranem zwiała mi, jak chciałam przegonić drapiące do drzwi psy. Mieliście mnie widzieć, jak w pidżamie, w laczkach i z miotłą biegałam wkoło domu i goniłam te psy, bo mi między prętami płotu przelazły do środka.
O szóstej znowu goniłam, a o siódmej pora było wstać...
Tolę wyprowadzałam na smyczy ...
Jakby było mało nieprzespanej nocy, to jak wychodziłam do pracy (Tola zamknięta została w domu), jeden kolega (pies sąsiadki) uciekł mi za garaż, a ja nie miałam czasu już się cofać. Jak wróciłam, miałam zniszczone drzwi wejściowe
Jeszcze dwie godziny dłużej i dostałby się skubany do środka. Pokonał niemal drzwi antywłamaniowe...

Jutro ma przyjść stolarz na oględziny, czy z tym coś da się zrobić... Sąsiadka zmartwiona, bo jej też zdemolował drzwi garażowe od srodka, aby się wydostać. Instynkt silniejszy... Już nie mówię o wydrapanych roślinkach, podrytych bukszpanach, wydrapanych żurawkach, obsikanych drzwiach, schodach ...

I jeszcze tak dwa tygodnie ...
Czy jest jakiś środek, który neutralizuje zapach, aby zmylić psy? Może ktoś coś doradzi?

Planujemy Tolę wysterylizować, ale ponieważ wcześniej dostawała zastrzyki (dziewczyny odradzały, jako szkodliwe), to po konsultacji z weterynarzem zrobiliśmy przerwę i miała dostać ten jeden raz cieczkę ...
Żebym wiedziała, ze kosztem drzwi, pewnie bym się mocno zastanowiła ...

Teraz kłopot .