Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moje małe królestwo 12:27, 24 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie też, jak się kopie, to takie same kamole, cegły i co tylko lilie cudne

Na szczęście u mnie tylko jedna strona taka kamienista i akurat po tej stronie za dużo sadzić nie mogę,bo auta i różne inne pojazdy muszą mieć pole manewru.Jeśli u Ciebie cała działka taka to szczerze współczuję.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 11:33, 24 lip 2017

Do góry
Nie ominęłam...scierpiałam te cmentarne sztucznizny Natomiast lilie cudne!!!

Masz sklerozę Luki, u mnie Ci szczegółowo napisałam dlaczego

Twoja-moja monarda u mnie to strzał w 10! Bardzo mi się podoba i jak byś kiedyś robił rozsadę tych burgundowych, ciemnych swoich, to proszę o mnie pamiętać, wcisnę takie wysokie cudo

Tydzień w Koninie??? Szkółki rozeznaj I wracaj szybciorem, urlop się szykuje, nie pamiętasz?
Moje małe królestwo 11:00, 24 lip 2017

Do góry
U mnie też, jak się kopie, to takie same kamole, cegły i co tylko lilie cudne
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:58, 24 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Lilii nie mam w ogrodzie. Może to błąd, ale jakoś nie pasują tu do mnie. Rzeczywiście masz wszystko później niż ja. Lawendę muszę koniecznie przyciąć, bo inaczej zacznie kwitnąć pomiędzy tymi wyschniętymi kwiatami. Muszę róż dokupić, żeby więcej ich kwitło, tylko gdzie je wcisnąć?

U mnie też lawenda do cięcia zamiast róż, wciśnij pachnące lilie, żadne róże nie dają takiego zapachu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:46, 24 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)

nawóz mam taki baniak florovitu i staram sie nim podlewać rośliny raz w miesiącu, a świeżo posadzone od razu

zdjęcia mam, bo bym nie przezyła bez ich robienia, ale nie miałam cały weekend czasu na ich zmniejszenie, a tak najszybciej wchodza na O., miałam intensywny imprezowy weekend pełen gościów

ale fotki z okna mam

fajnie myć garki z takim widokiem

Oj zdecydowanie fajnie

Cudowne widoki, nawet nie cytuję zdjęć bo wszystkie by wypadało, czy te lilie też pachną?

Coś czuję, że Twoi goście nie szczędzili pochwał ogrodowi, ja bym nawet do domu wchodzić nie chciała
Ja wczoraj miły dzień spędziłam u rodziców w Świętokrzyskim

U mnie na półce 2 5l butle Florovitu, pierwszy raz słyszę, że on się sprawdza również przy przesadzaniu, w jakim stężeniu to stosujesz?
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:00, 24 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Monia ależ masz cudowne lilie Ogród piękny ale jeszcze muszę pooglądać bo nie zdążyłam wszystkiego Wrócę

Gosiu mam nadzieję, że za parę lat to już będzie ten ogród taki jaki mi się marzy cebulki lilii mam od taty bo to jego ukochane kfiotki
Moje małe królestwo 09:31, 24 lip 2017

Do góry
Weekend deszczowy i burzowy ogrodowo nie tknęłam palcem
Moje Anabell chyba w tym roku ich jeszcze nie pokazywałam

teraz walczę z tym aby powstał szpaler hortensji

lilie -potwory wyższe niż ja

i lipa dla Mirellki
Doświadczalnia bylinowo-różana 08:25, 24 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Poczytałam o niuchaniu U mnie lilie pachną na cały ogród.Mam chyba wszystko później bo róże jeszcze kwitną, szałwie i lawenda też jeszcze kolor pokazują. Jutro ścinam bo nie zdążą drugi raz. pozdrawiam

Lilii nie mam w ogrodzie. Może to błąd, ale jakoś nie pasują tu do mnie. Rzeczywiście masz wszystko później niż ja. Lawendę muszę koniecznie przyciąć, bo inaczej zacznie kwitnąć pomiędzy tymi wyschniętymi kwiatami. Muszę róż dokupić, żeby więcej ich kwitło, tylko gdzie je wcisnąć?
Ogrodowe szaleństwo ... 06:44, 24 lip 2017

Do góry
I dylemat, podpowiedzcie proszę co tam dosadzić. Na tej rabacie najpierw jest mnóstwo tulipanów, potem lilie a za chwilę nic nie będzie. Tawułki zabiorę pewnie w inne miejsce, bo tu raczej nie pasują. Poradźcie, ja nie mam zmysłu do planowania nasadzeń - antytalent

Proszę nie patrzeć na nieskoszoną trawę pełną koniczyny
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:57, 24 lip 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko pniesz się wysoko w zmaganiach ogrodowych bo ogród wspina się na wyżyny jest coraz piękniej. Te lilie w masie to już w ogóle zbrodnia

Dzięki Łukaszku

lilie spełniły w 1000000% moje oczekiwania, choć myślałam że będą niższe i zagrają z bordowymi żurawkami , ale cieszą oko, a widok z kuchni mam obłędny!!!!!
W cieniu - zacieniona 22:24, 23 lip 2017

Do góry
No tak!!, wchodzę na wątek, podziwiam piękne róże, lilie i powojniki, a tu wyskakuje mi jak Filip z konopii, ciasto z kruszonką!!!
Ja się pytam , jak ja mam teraz iść spać?....ze ślinotokiem?
Oj poczęstowałabym się tym ciastem
Pozdrawiam Bogusiu, Kusicielko
Bajkowy ogród Weroniki 21:05, 23 lip 2017

Do góry
weronika77 napisał(a)

kwtną i pachną płomyki, floksy.

Płomykom towarzyszą lilie.

Lilie jeszcze.

Jak zwykle pięknie i kolorowo Weroniko a kiedy program? pozdrówka
W cieniu - zacieniona 20:12, 23 lip 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Na lilie to chociaż u was popatrzę masz piękne okazy, a z kroplami deszczu jeszcze piękniejsze

W następnym sezonie wszystkie lilie będą w donicach,taki sposób sprawdza się u mnie.U Ciebie patrzę na co innego...aż mnie oczy bolą ....
W cieniu - zacieniona 19:58, 23 lip 2017

Do góry
Na lilie to chociaż u was popatrzę masz piękne okazy, a z kroplami deszczu jeszcze piękniejsze
Bajkowy ogród Weroniki 19:12, 23 lip 2017

Do góry

Peonie towarzyszą też wczesnym hortensjom Anabelle.

Wszystkie są piękne.

W lipcu kwitną róże (Aspirin), lilie, liliowce.

Białym Chopinom towarzyszą późniejsze margerytki.

Bonica
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:59, 23 lip 2017

Do góry
Poczytałam o niuchaniu U mnie lilie pachną na cały ogród.Mam chyba wszystko później bo róże jeszcze kwitną, szałwie i lawenda też jeszcze kolor pokazują. Jutro ścinam bo nie zdążą drugi raz. pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 18:54, 23 lip 2017

Do góry

Lilie jeszcze będą. Liliowce też.

Pysznogłówka też dobrze się komponuje ze szkarłatką zmieniającą kwiaty na owoce ( po przekwitnięciu naparstnic).

W lesie dobrze czująsię tawułki Arendsa.

Miejsce pnących róż na razie wypełniają surfinie
Bajkowy ogród Weroniki 18:37, 23 lip 2017

Do góry

kwtną i pachną płomyki, floksy.

Płomykom towarzyszą lilie.

Lilie jeszcze.
Początki mojego ogródka. 17:35, 23 lip 2017

Do góry
Lilie mają obgryzione liście ale kwiat jest
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:49, 23 lip 2017

Do góry
MarekW napisał(a)
Piękne kwiaty i róże też jakoś kwitną U mnie narazie przerwa w różach bo przekwitły i czekam na drugie kwitnienie. A pogoda dobra, pada często ale nocami a w dzień upały są i nie trzeba nic podlewać z czego się cieszę. Teraz u mnie kwitnie co nieco na biało

U mnie też niektóre mają przerwę w kwitnieniu ale mam ich sporo i kolorowo w ogrodzie a do tego jeszcze inne byliny dochodzą, teraz lilie i liliowce no i hortki ale wypadła mi tojeść, którą dostałam od Ani miałam ją w pojemniku posadzoną w ziemi i w tym roku nie wyszła Twoja jest śliczna i jak dużo i margerytki ślicznie to wygląda pozdrówka Marek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies