Aniu a gdzie chciałaś cisy? Tutaj też by były dobre, tym bardziej że graby gubią listki, a tam masz żwirek. Ja przy siatce sadzę i nawet listków sprzątać nie będę bo w ziemię pójdą. Tylko na podwórku sobie funduję żwir generalnie pod kasztanowcem, więc będą kląć i zasuwać ze szczotką. Ale to mój świadomy wybór, bo kostki nie lubię.
postanowiłam powtórzyć sciankę z grabu taka jak mi Iwona zaplanowała na froncie równiez tutaj
zamiast tych tujek sunkist, co ja mam z nimi zrobić? będą gdzies pasować?jedna mogłabym posadzic przy wschodniej stronie zasłaniajac sznurki na pranie a reszta?pasuje gdzies tutaj jak będą róże?może przy rynnie?
opcja nr 1 : zimą będzie buro ale jest łan stipy o którym marzę i sesleria którą gdzies chce mieć
opcja nr 2 : jest stipa i molinia która jesienią zrobi piękny spektakl barw na tle zielonych szmaragdów z białą korą brzóz
opcja nr 3 : pomarańczowa molinia jesienią, jest sesleria ale nie ma stipy jednak jest to wersja pewniak pod względem zimowania
proszę o głosy bo może ktoś widzi jeszcze jakies plusy albo minusy..
strona pd , całodniowa PATELNIA choć pod brzozami za chwile będzie bardziej cienisto, nadmienię że brzozy mają nisko zaczynające się gałązki, rabata na górce bo cała ta część ma spadek w kierunku pn-wsch, więc woda nie stoi.
Przyszłam z rewizyta. Fajne masz kule bukszpanowe, a w przechowalniku ład i porządek. Podoba mi się połączenie kolorystyczne żurawki i trawy na powyższym zdjęciu. Pozdrawiam
Niedawno Anda pokazała mi róże pasujące do Abrahama, przy okazji zapytałam się o moje zamówione.
Anda napisała:
Trzy pasujące do siebie różyce w ciepłej tonacji dla Iwonki
Summer i Jude mają bardziej kulisty kształt, Abraham bardziej płaski.
A potem jeszcze zapytałam się o Alpine Sunset
Augusta Luise
Ashram
Ostatecznie wczoraj wieczorem odmówiłam Alpine, a w jej miejsce zamówiłam Summer Song.
Dziś rano dostałąm potwierdzenie zmiany zamówienia.
Zatem posadzę razem:
Abraham Derby
Augusta Luise
Ashram
Summer Song
Do tego niebieskie byliny i 3 kulki bukszpanowe
Koniec zamówień różanych.
Od tej pory szczepię się na różyczkę. Miejsca brak
Mam to samo zestawienie - tulipki z goździkami
Byłam dziś w ogrodzie i oblukałam moją trzmielinę - wygląda już tak jak Twoja. Wcześniej listki się trzymały a teraz opadły rozpaczliwie. Wstawiłam zdjęcie u siebie i Ania z malutkiego pod lasem twierdzi, że bez problemu odbije na wiosnę