co do planów to kilka stronek wcześniej jest ale w skrócie to te dwie rabaty co powyżej... kostka na wiosnę na Tacierzyńskim... mam nadzieję że po Świętach ruszę i skończę w 2 tygodnie...
na rozchodnikowej to od południa mam słońce do końca dnia....u mnie ogólnie patelnia na całej działce...
szkółkę to tylko w Niepołomicach mam ...dos droga ale w miarę ładne rosliny chociaż nie kupowałem tam jeszcze nic na poważnie tylko jak zaczynałem z roślinkami to kilka co popadnie
druga jest ponoć jak sie na rybitwy jedzie ale ta tylko maja jakąs filię ...
a tak to bardziej na południe koło autostrady na Rzeszów..
co do Marchołta to róznie piszą nie tak daleko odemnie więc w tym sezonie na pweno podjadę dzieciaki z Ż do kina wyślę i 2 h spokojnie poszperam
plany w Excelu mało perfekcyjne ale to że akurat ten program to daje duże możliwości jeśli wiesz o czym pisze
Dobry wieczór Przyszłam Cie pogonic do Oli (z wątku Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku). Rozdaje nasiona stipy i werbeny. GOŁ!
dzieki Ola...wpadę do drugioej Oli jeszcze tam nie byłem...mam nadzieję że nie jest za późno bo wczora. z wieczora to książkowy wieczór był więc mnie tu nie było
plan mniej więcej taki
- czerwone i różowe to rozchodniki
- brązowe to rozplenica
a może by tak przed kulki Danici wrzucić Hakonochloa 'All Gold' lub Hakonechloa macra ‚Albostriata’ ?
co wy na to? bardziej bufiasta i sie ładniej rozrasta gotowym tez zastąpić carexy po drugiej stronie na Hakone a Carexy wyikorzystac na tej innej rabacie....
No własnie, też takie mialam w ubiegłym roku.. Niestety nie przyglądalam jej sie wcześniej (znaczy - jesienią) czy ma juz pąki. Pewnie masz rację, ze po prostu ich nie zawiązała latem.
PS. Moja jest tak samo mega wielka
Nie znam się, ale trawka to może jakieś proso rózgowate albo trzcinnik? One też mają takie plaskie szerokie liście.