Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

Krakus 21:39, 20 lut 2016

kasja83 napisał(a)
Krakus wow jak dokładne szkice. NIe doczytałam-ta rozchodnikowa rabata to będzie od jakiej strony-dużo tam słońca masz? Planujesz w tym roku kostkę brukową? Co ciekawego będziesz robił

co do planów to kilka stronek wcześniej jest ale w skrócie to te dwie rabaty co powyżej... kostka na wiosnę na Tacierzyńskim... mam nadzieję że po Świętach ruszę i skończę w 2 tygodnie...

na rozchodnikowej to od południa mam słońce do końca dnia....u mnie ogólnie patelnia na całej działce...
Krakus 21:44, 20 lut 2016

Konieczki napisał(a)
Krakus bardzo fajne te Twoje szkice. Ją hortensje Polar Bear kupowałam przez Neta (Gosia kokocha mi zasugerowała zmine z Limek). Odnośnie szkółek jest jeszcze w Prusach na Rondzie (ale ceny raczej krakowskie) ją zaskoczona byłam cenami na Marchołta -mieli taniej niż internetowe szkółki. A Ty w swojej okolicy nie masz jakiś szkolek, wiesz musimy odkryć szkółki w naszym rejonie
Stopy nasion nie mam, ale jak mi się uda dobrze pikowac to będę miała kilka albo kilkanaście sadzonek - trzymaj kciuki za pikowanie w nadwyżce zapomniała dodać

szkółkę to tylko w Niepołomicach mam ...dos droga ale w miarę ładne rosliny chociaż nie kupowałem tam jeszcze nic na poważnie tylko jak zaczynałem z roślinkami to kilka co popadnie

druga jest ponoć jak sie na rybitwy jedzie ale ta tylko maja jakąs filię ...

a tak to bardziej na południe koło autostrady na Rzeszów..

co do Marchołta to róznie piszą nie tak daleko odemnie więc w tym sezonie na pweno podjadę dzieciaki z Ż do kina wyślę i 2 h spokojnie poszperam

plany w Excelu mało perfekcyjne ale to że akurat ten program to daje duże możliwości jeśli wiesz o czym pisze
kasja83 15:15, 21 lut 2016

Krakus napisał(a)

co do planów to kilka stronek wcześniej jest ale w skrócie to te dwie rabaty co powyżej... kostka na wiosnę na Tacierzyńskim... mam nadzieję że po Świętach ruszę i skończę w 2 tygodnie...

na rozchodnikowej to od południa mam słońce do końca dnia....u mnie ogólnie patelnia na całej działce...

To będziesz sam z nią walczył? Szacunek
Krakus 20:16, 21 lut 2016

kasja83 napisał(a)

To będziesz sam z nią walczył? Szacunek
''na szczęście z teściem jak cały domek
kosolka 20:51, 21 lut 2016

Dobry wieczór Przyszłam Cie pogonic do Oli (z wątku Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku). Rozdaje nasiona stipy i werbeny. GOŁ!
Krakus 07:32, 22 lut 2016

kosolka napisał(a)
Dobry wieczór Przyszłam Cie pogonic do Oli (z wątku Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku). Rozdaje nasiona stipy i werbeny. GOŁ!

dzieki Ola...wpadę do drugioej Oli jeszcze tam nie byłem...mam nadzieję że nie jest za późno bo wczora. z wieczora to książkowy wieczór był więc mnie tu nie było
Krakus 12:36, 23 lut 2016

plan mniej więcej taki
- czerwone i różowe to rozchodniki
- brązowe to rozplenica

a może by tak przed kulki Danici wrzucić Hakonochloa 'All Gold' lub Hakonechloa macra ‚Albostriata’ ?

co wy na to? bardziej bufiasta i sie ładniej rozrasta gotowym tez zastąpić carexy po drugiej stronie na Hakone a Carexy wyikorzystac na tej innej rabacie....
Krakus 07:24, 26 lut 2016

no tak jak obiecałem Oli wrzucam moją mega wielką Magnolię sory za jakość ale robione telefonem bo śnieg padał

i z końcówki lata...widać że ma juz pąki (zaznaczyłem strzałką) więc chyba już w lecie można się spodziewać jakie będzie kwitnienie na wiosnę.

P.S. możecie mi pomóc zidentyfikować trawkę jaką dostałem?

kosolka 08:10, 26 lut 2016

No własnie, też takie mialam w ubiegłym roku.. Niestety nie przyglądalam jej sie wcześniej (znaczy - jesienią) czy ma juz pąki. Pewnie masz rację, ze po prostu ich nie zawiązała latem.
PS. Moja jest tak samo mega wielka

Nie znam się, ale trawka to może jakieś proso rózgowate albo trzcinnik? One też mają takie plaskie szerokie liście.
iwka 09:29, 26 lut 2016

też mi się wydaje, że to proso