Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

siakowa 07:40, 26 lut 2016

Agania napisał(a)
Bardzo lubię wysokie byliny w ogrodzie, te które mnie najbardziej zachwycają to szpile wiosenne
mało miesca zajmują i z dumą się prezentują

To oczywiśćie pustynnik olbrzymi inaczej równie pięknie nazywana Igłą Kleopatry

Foty z maja 2011 roku

Strzelista duma

Agata, powiedz mi proszę jak długo kwitnie pustynnik?
Czy z jednego kłacza wyrasta jedna pałka?
Agania 09:09, 26 lut 2016

Milka napisał(a)
Ale napadało, całe szczęście szybko się topi i podleje rośliny. Fajny twój zwierzyniec, kociaki urocze
A bazie to juz naprawdę zwiastują robótki w ogrodzie

Śniegiem straszy co chwilę i śnieg faktycznie nie zalega, do ogrodu mnie ciągnie, ale początek trudny, bo jest za grząsko, jeszcze tydzień i sezon ogrodowy zacznę, zwierzyniec jest kochany i potrzebny
Agania 09:10, 26 lut 2016

BASIA8 napisał(a)
Aganiu buziolki zostawiam

Och jakie słodkie pozdrowienia...macham Basiu
Agania 09:18, 26 lut 2016

katel napisał(a)

Ja też szklarni nie mam a pomidorki do palików podwiązuje , jak znajdziesz odmianę nie potrzebującą podwiązywania to daj znać .

Sprawdź pomidorka "Maliniak karłowy"...ten nie potrzebuje palika
Agania 09:21, 26 lut 2016

Napia napisał(a)
Śliczne kotki i te śniegu, i te na gałązkach ja co roku wysiewam pomidorki koktajlowe - moje ulubione odmiany to koraliki ( czerwony) i cytrynek groniasty, chyba tak się nazywa (żółty). Smaczne i bezproblemowe

Dziękuję, wszystkie koktajlowe są super...cytrynka znam i też polecam
Agania 09:27, 26 lut 2016

siakowa napisał(a)

Agata, powiedz mi proszę jak długo kwitnie pustynnik?
Czy z jednego kłacza wyrasta jedna pałka?

Dość długo kwitną, prawie miesiąc, z jednego kłącza wyrasta jedna pałka, za dwa lata dwie lub nawet trzy, kłącze się rozrasta, na zdjęciu z jednego posadzonego kłącza wyrosło mi pieć pałek i w tedy go podzieliłam, czekam aż się rozrosną na nowych stanowiskach...ale długie to czekanie....
siakowa 09:31, 26 lut 2016

Agania napisał(a)

Dość długo kwitną, prawie miesiąc, z jednego kłącza wyrasta jedna pałka, za dwa lata dwie lub nawet trzy, kłącze się rozrasta, na zdjęciu z jednego posadzonego kłącza wyrosło mi pieć pałek i w tedy go podzieliłam, czekam aż się rozrosną na nowych stanowiskach...ale długie to czekanie....

uradowała mnie Twoja odpowiedz
laurowisnia 15:10, 26 lut 2016

Aganiu, pytałaś kiedyś o drżączkę, wysiałam ją tydzień temu, a ona zaczyna kiełkować, więc nasiona są dobre. W lecie wysiałam na ligninę, wtedy nic z tego nie wyszło. Chcesz ją nadal?
Agania 18:38, 26 lut 2016

laurowisnia napisał(a)
Aganiu, pytałaś kiedyś o drżączkę, wysiałam ją tydzień temu, a ona zaczyna kiełkować, więc nasiona są dobre. W lecie wysiałam na ligninę, wtedy nic z tego nie wyszło. Chcesz ją nadal?

Kcem
laurowisnia 14:38, 28 lut 2016

Czekam na namiary i pakujem.